VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 24.05.2013
Vabilo medijem na novinarsko konferenco
24.05.2013, , Mladinskega sveta Slovenije


Vabilo na novinarsko konferenco podmladkov političnih strank in Mladinskega sveta Slovenije ob podpisu zaveze o implementaciji mehanizma Jamstva za mlade v Sloveniji

Vabimo vas na novinarska konferenco obpodpisu Zaveze o implementaciji mehanizma Jamstva za mlade v Sloveniji, ki bo v petek, 24. maja 2013 ob 11.00 uri, v prostorih Mladinskega sveta Slovenije (Dunajska 5, Ljubljana - Delova stolpnica, 12. nadstropje).

Zavezo bodo podpisali:

·Mladi forum SD (MF SD)

·Mlada liberalna demokracija (MLD),

·Mlada Slovenija (MSi),

·Nova Generacija SLS (NG SLS),

·Slovenska demokratska Mladina (SDM),

·Zares aktivni (ZA).

Pred podpisom zaveze bo potekala novinarska konferenca, na kateri bo poleg predstavnikov podmladkov, sodelovala tudi predsednica Mladinskega sveta Slovenije Tea Jarc.

Jamstvo za mlade je mehanizem, ki s spodbujanjem zaposlovanja in zaposljivosti mladih spodbuja učinkovit prehod mladih na trg dela oz. socialno vključenost mladih brezposelnih. Dogovor pod tem imenom, ki ga je 28. februarja 2013 sprejel Svet EU za zaposlovanje, socialno politiko, zdravje in varstvo potrošnikov, in ki ga je med drugim potrdila tudi Slovenija, predvideva, da ustrezne institucije zagotovijo mladim (do 25 let), da v roku štirih mesecev po nastopu brezposelnosti pridobijo zaposlitev, nadaljevanje izobraževanja ali usposabljanje.

Za več informacij lahko pišete na pr@mss.si ali pokličete na 041 897 616 (Borut)

Vljudno vabljeni!

Mladinski svet Slovenija