VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 16.05.2013
Vabilo na okroglo mizo z naslovom "Prihodnost sloni na mladih. Čigava je sedanjost?"
21.05.2013, , v Knjižici Bežigrad (Einspielerjeva ulica 1) v Ljubljani.



Spoštovani,

pridružite se nam na okrogli mizi z naslovom »Prihodnost sloni na mladih. Čigava je sedanjost?«, ki bo potekala 21. maja 2013 ob 18.00 uri v Knjižici Bežigrad (Einspielerjeva ulica 1) v Ljubljani.

Gostje okrogle mize bodo:

·Nejc Brezovar, Društvo za ustavno pravo;

·Andrej Čuš, najmlajši poslanec Državnega zbora;

·doc. dr. Tomaž Deželan, znanstveni delavec (FDV);

·Tea Jarc, predsednica MSS;

·Jasmina Opec, mlada poslanka Državnega zbora.

Mladinski svet Sloveniji v okviru programa Mladi v akciji že od avgusta 2012 aktivno (so)deluje na mednarodnem projektu “16 - Starost za vključevanje?”. S projektom želimo v obdobju avgust 2012 - oktober 2013 vzpodbuditi mlade, da se začnejo zavedati pomena participacije, vključevanja v družbo ter tudi sodelovanja v procesih odločanja.

V letu, ki je na ravni Evropske unije posvečeno državljanom ter v pripravah na prihajajoče evropske volitve leta 2014, so tovrstne tematike izjemno aktualne in pomembne tudi za mlade. Ker menimo, da se s participacijo mladih izboljšuje uspešnost doseganja njihove avtonomije ter zvišuje kakovost upravljanja z družbo in življenja v njej, si že nekaj let postavljamo tudi vprašanje o smiselnosti znižanja starostne meje za udeležbo na volitvah na 16 let.

Ker je mnenje širše javnosti o dani tematiki v tem trenutku še zelo deljeno, bo vaša prisotnost in izraženo stališče izjemnega pomena, na podlagi le-tega pa bomo izoblikovali tudi mnenje znotraj Mladinskega sveta Slovenije.

Okrogla miza bo nekakšna predpriprava na osrednji dogodek projekta -okroglo mizo z evropskimi poslanci, ki bo v okviru 6. evropskega tedna mladih oz. Mladinstivala - festival mladinskega dela, potekala na Ljubljanskem gradu v petek, 31. maja 2013 ob 15.00 uri.

Prosimo vas, da svojo udeležbo na okrogli mizi potrdite do najkasneje tega ponedeljka, 20. maja 2013, na elektronski naslov mss@mss.si ali na telefonski številki 01/425 60 55 (Urša).

Veselimo se srečanja z vami,

Tea Jarc,

predsednica