VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 30.05.2013
Mosa e-novičnik, maj 2013
30.05.2013, , Slovenija


MOSA

Mosa e-novičnik, maj 2013


Pozdravljeni v tokratnem MOSA e-novičniku, ki vam prinaša nekaj aktualnih informacij s področja alkoholne problematike v Sloveniji in drugod po svetu. Za več informacij o delu MOSA nas obiščite na www.infomosa.si

Sporočilo za javnost Ministrstva za zdravje: Plešem 0,0! - Plešite in zabavajte se brez alkohola!

Ministrstvo za zdravje je udeležence letošnje maturantske četvorke pozvalo, naj plešejo in se zabavajo brez alkohola. Plesalci maturantske četvorke bodo v ta namen nosili zelene zapestnice Plešem 0,0. Na Plesni zvezi Slovenije so pripravili tudi uradno pesem festivala z naslovom " Everybody dance to the music", ki promovira zabavo na zdravju prijazen način. Ministrstvo za zdravje in organizatorji dogodka pozivajo starše, pedagoške delavce, predstavnike lokalnih skupnosti, civilne družbe in medijev, da se pridružijo akciji Plešem 0,0!

Poročilo IAS: Minimalne cene bodo prinesle "precejšnje zdravstvene in družbene koristi"

Novo poročilo z naslovom »Is alcohol too cheap in the UK? Setting the case for a Minimum Unit Price for alcohol«, ki ga je objavil inštitut IAS (Institute of Alcohol Studies), povzema najnovejše dokaze glede določanja minimalnih cen alkohola in spodbija nekatere pogoste kritike.

Vas zanima kateri preventivni programi s področja problematike alkohola se izvajajo v Sloveniji?

Po podatkih, ki smo jih na MOSI zbrali do sedaj, se je v Sloveniji od leta 1995 do danes na področju problematike alkohola izvajalo 47 preventivnih programov, akcij in kampanj.

Vabilo na 2. slovenske preventivne dneve, 20.-21. junij, Debeli Rtič

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na 2. slovenskih preventivnih dnevih, ki bodo 20. in 21. junija 2013 na Debelem rtiču (Ankaran). Dogodek je organiziran v sklopu projekta »Preventivna platforma«, ki ga sofinancirana Evropski socialni sklad ter Ministrstvo za notranje zadeve in javno upravo. Udeležba je BREZPLAČNA!

Prihajajoči dogodki na temo alkohola

Na spletni strani Eurocare (European Alcohol Policy Alliance) si lahko ogledate prihajajoče dogodke, konference in izobraževanja na temo alkohola, ki se bodo po svetu odvijali v letu 2013.

Če menite, da bi bilo dobro katero od vsebin vključiti v naš naslednji novičnik, prosimo da se oglasite Andreji Živoder na info@infomosa.si .