VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 10.07.2013
Akord records najavlja 2. single skupine Toxine
11.07.2013, , Na odru Laško Club


Spoštovani ljubitelji dobre glasbe,

Glasbena založba Akord Records pod okriljem zavoda Subkulturni azil Maribor najavlja
nastop glasbene skupine Toxine na festivalu Pivo in cvetje!
Nastopajo v četrtek, 11. 7. ob 19. uri na odru Laško Club (Občinsko dvorišče). Oder si bodo ta dan delili z Mayo, Gibonnijem in Oto Pesnerjem z Big Bendom Laško.
Skupina je pred kratkim objavila svoj CD prvenec Ever Wordless (Akord Records / Subkulturni azil, ARCD 023 / FREE CD 044, 2013)
***
Ob napovedi plošče objavljamo drugi singleBad Camouflage. Single izdaja je na voljo v MP3 obliki in v izvirnem formatu na spletni strani plošče:
Video za single je na voljo na Youtube video portalu: http://youtu.be/3Tblch9W8xA
***
Vsebina prvenca Ever Wordless:
2. Everbirth Overlap
3. Cathay
5. People Need Preludes
6. Carousel
7. Pussy Everywhere
8. Bow Down Comedy
9. This World is a Playground
10. Bricolife
***

Tomi Toth:vokal
Samo Turk: kitara, vokal
Jaša Hedžet Jajo: bas kitara
Gregor Brajkovič: bobni, vokal

***

Modus operandi Toxine je ukoreninjen v neprestanem razgibanem ustvarjalnem toku izključno avtorske glasbe in družbenega komentarja.

Viden in slišen rezultat njihovega glasbenega sobivanja je gost, večplasten zvok, kjer se bratijo funk, progresivni rock, drum n`bass, jazz, house in mestoma metalski ritmi.

Toxine, novo glasbeno presenečenje, igrajo na polno: dopustijo si melanholijo in cepetavo razigranost, zvrsti mešajo polnokrvno, glasbo pa poganjajo med občinstvo pulzirajoče in brezkompromisno, kot nekakšno veliko srce.

Poživljajoč strup, ki poslušalčevim ušesom še kako dobro dene.

***

Leto 2006 je bilo v zadnjih izdihljajih, ko so se Marko Obranovič »Marjo« (baskitara), Tjaš Kozlovič »Tosh« (kitara), Gregor Brajkovič »Brajko« (bobni, vokal) in Tomi Toth (vokal) zbrali, da bi ob glasbenem druženju zaznamovali prihod novega leta. Toda to ni bilo zgolj še eno silvestrovanje. Iz rekreativnega preigravanja glasbe drugih avtorjev, kot so ga radi ironično poimenovali, se je rodilo nekaj povsem drugega, svežega in nepričakovanega. Marjo je preostalim predlagal, da bi se poskusili v ustvarjanju avtorske glasbe, in Tosh mu je z vabljivim kitarskim rifom nemudoma pritrdil. Pridružila sta se mu še Marjo in Brajko, in ker je ravno v tistem času krajevna študentska organizacija prirejala tekmovanje za neuveljavljene skupine, so se fantje odločili, da sprejmejo izziv in se prijavijo nanj. Do popolne skladbe je manjkal le še vokal in Tomi je dobil nalogo, da se v nekaj dneh, preden bi se iztekel rok za prijavo, domisli privlačne vokalne linije in napiše besedilo. Tako je nastala skladba Ever Wordless?, ki so jo fantje takoj zatem posneli v vadnici pri Brajku. Manjkalo je le še ime skupine. Tomi je imel vse od začetka v mislih koncept in ta se je spontano izrazil v eni besedi: Toxine.

Ustvarjanje glasbe je kmalu preraslo prvotni namen, nastopiti na študentskem tekmovanju. Fantje so bili namreč tako prevzeti od ustvarjalne energije, ki je zavladala v skupini, da je moral Toxine kot ideja o štirih egih v vrtincu glasbene fuzije, prerasti svoje okvirje. Ko se je Tosh odločil, da poti s skupino ne bo nadaljeval, je resda (začasno) umanjkal kitarist, toda fantov to ni ustavilo. Velika želja, da ne bi ugasnili, je maja leta 2007 v skupino pripeljala kitarista Sama Turka. Ta je v Toxine začutil glasbeni izraz, ki mu je blizu in ki ga je želel razvijati naprej tudi sam.

Fantje so začeli ustvarjati skladbe in odkrivati nove svetove. Marca 2008, ko so pripravljali repertoar za svoj prvi koncert, je Žiga Fabbro, saksofonist in Samov prijatelj, predlagal, da bi s svojim inštrumentom obogatil zvok Toxine. Odslej je reden glasbeni gost in velik prijatelj skupine.

Prvi koncert je bil zelo uspešen in navdušenje nad tem, kar prinaša ustvarjanje, veliko. Novica, da Marjo zapušča skupino, fantom ni vzela zagona in po nekaj avdicijah je postalo jasno, da je pravi baskitarist za Toxine lahko le eden: Jaša Hedžet »Jajo«. Novi član se je v skupini takoj počutil kot doma, pa ne samo to; v glasbo Toxine je vnesel svež veter, in ker je takoj sprevidel, da skupina s svojo energijo imenitno deluje na odru, je predlagal, da bi medse povabili Mladena Krkača, njegovega bratranca in najboljšega prijatelja, predvsem pa izkušenega tonskega mojstra - seveda so ga fantje z veseljem povabili za stalnega člana.

* V kolikor ne želite prejemati naših obvestil, nam to prosim sporočite. Ob tem se tudi opravičujemo za morebitne nevšečnosti.

Lep glasbeni pozdrav!

Toxine

YouTube - Videoposnetki iz tega e-poštnega sporočila
Odgovori
Posreduj