VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 17.07.2013
Nefiks nagrada - nagrada, ki šteje
17.07.2013, , Slovenija

Pozdravljeni

verjamem, da imate veliko poletnih aktivnosti, torej veliko možnosti za vpis v Nefiks.
Predlagam, da si med poletjem vzamete čas in v e-Nefiks zabeležite mladim tudi aktivnosti za nazaj.
To vam ne vzame veliko truda, mlade pa razveseli in jim da občutek, da so opravljali pomembno delo ter da jim lahko vaša organizacija veliko ponudi.

Vpisovanje v Nefiks je preprosto, mladi in organizacije pa ste vabljeni, da se prijavite na Nefiks priznanje, ki bo 17. oktobra.

Lep poletni pozdrav
Alenka Blazinšek

Nova številka E-NEFIja! Skrbimo za zaposlitveno pismenost mladih - julij 2013
Se E-NEFI ne izpiše pravilno?
Oglejte si ga v brskalniku .
Prijavi se na Nefiks priznanje !

Mladi imamo delovne izkušnje! Delodajalci cenijo tudi izkušnje pridobljene s prostovoljnim delom, z delom preko študentskega servisa, znanje, ki smo ga pridobili na tečajih.

Pomembno pa je, kako to znanje prikažemo in dokažemo. Pri tem nam pomaga Nefiks, indeks neformalnega izobraževanja, ki je enostaven za uporabo, vanj pa lahko beležimo tudi za nazaj. S tem, ko začnemo sistematično in na enem mestu beležiti vse svoje kompetence, pa nase nehote opozarjamo tudi svoje nekdanje delodajalce. S tem, ko jim vpis pošljemo v potrditev, jih na prijazen način zaprosimo tudi, da se nas spomnijo, da se spomnijo naših kompetenc in njihovega zadovoljstva z nami - in če smo v preteklosti naredili dober vtis je možnost, da nas bodo znova povabili k sodelovanju bistveno višja.

Na Nefiks priznanje se bom letos prijavila tudi jaz! Vpisov za bronasto priznanje imam že dovolj, saj sem aktivna protovoljka, ob enem pa delam tudi občasna študentska dela, vendar si letos želim zlatega! Do 17. oktobra imam še nekaj časa, da v Nefiks vpišem aktivnosti tudi za nazaj, med počitnicami pa se mi ponuja nekaj priložnosti za nove vpise. Priznanja se veselim, saj bom z njim morda še bolj zanimiva za delodajalce!
Nina

ORGANIZACIJE: Čas je, da mladim vpišete vse aktivnosti, ki ste jih zanje in skupaj z njimi izvajali skozi leto!

K prijavi na Nefiks priznanje ste letoš še posebno lepo vabljene organizacije. Verjamemo, da ste prav organizacije tiste prve, ki za beleženje lahko navduušite mlade, zato bomo podelili 6 tablic organizacijam, ki bodo v Nefiks vpisale najboljše vpise in se prijavile na priznanje! Vpišite tečaje, izobraževanja, projekte, skratka vse v kar so bili vključeni mladi.

Nefiks v vsako slovensko vas ...

s filmčkom bi vam radi pokazali,
s čim vse je možno narediti vtis na delodajalce.


Nagrada za najboljše vpise so tablice!



Tisti, ki boste poslali še posebno dobre izpise iz Nefiksa, boste morda dobili tablico!

Na Zavodu Nefiks letos že tretjič podeljujemo
Priznanje za beleženje neformalno pridobljenega znanja”.

Nefiks priznanja so namenjena mladim in organizacijam, ki se zavedajo pomena beleženja neformalno pridobljenega znanja in ga zato beležijo z Nefiksom. Podpira prizadevanja, da bi mladi lažje prišli do želene zaposlitve, zato v tej vseslovenski akciji združujejo mlade, delodajalce, politike in ostale ključne deležnike, ki mladim na poti osamosvajanja lahko pomagajo.

Podelili pa bomo tudi praktične nagrade, in sicer 4 tablične računalnike za posameznike in 6 tabličnih računalnikov za organizacije, ki vpisujejejo.
Prireditev bo 17. oktobra 2013 v Ljubljani.
Štejejo vsi vpisi od 17. oktobra 2011 do 17. oktobra 2013.
Za najboljše vpise bomo podelili 10 tablic .
i
info @