VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 15.07.2013
...za mladinske organizaci​je
15.07.2013, , Slovenija


Opis: cid:image009.png@01CD9B2A.476E6000

13LMIT za mladinske

Dobro je vedeti

Predstavite se na bazarju NVO v Ljubljani

Festival LUPA je tradicionalna predstavitev slovenskih nevladnih organizacij v vsej njihovi barvitosti, pestrosti, raznolikosti, dinamičnosti in kar je še drugih izrazov za sektor, ki povezuje okoli milijon prebivalcev Slovenije. Letos bo bazar tradicionalno potekal na Prešernovem trgu v Ljubljani v četrtek, 26. septembra 2013 od 11.00 do 20.00 ure. Prijave že sprejemajo.

NEFIKS, za lažjo zaposlitev!

Nefiks - indeks neformalnega izobraževanja omogoča in pomaga vsem mladim pri beleženju in promoviranju neformalno pridobljenih kompetenc, ki pri iskanju zaposlitve še kako koristijo. V nadaljevanju objavljamo sporočilo za javnost.

Podprite kampanjo “Jamstvo za mlade”

Iz MSS sporočajo, da je kampanja “Jamstvo za mlade” v polnem teku. K podpori kampanji so pozvali številne odločevalce, podjetja, nevladne organizacije, organizacije v mladinskem sektorju, itd. Podporo kampanji lahko izrazite tudi vi!

Sodelovanja

Razpis za sodelovanje na evropskem dnevu spomina na žrtve totalitarnih režimov

Eurodesk obvešča, da Litva, ki trenutno predseduje Svetu EU, nadaljuje s tradicijo organizacije vseevropskih dogodkov, namenjenih spominu na žrtve totalitarnih režimov. Letošnji dogodki se bodo odvijali med 22. in 24. avgustom v sklopu avtobusnega potovanja “Pot totalitarizma in upora”. Rok prijave je 31. 7. 2013!

Opis: Opis: Mladinske politike

Mednarodni simpozij “Future of EU cooperation in the field of youth in the context of the new programme”,

Simpozij bo odprl prostor za razpravo o prihodnjem sodelovanju na področju mladine v kontekstu novega programa (Erasmus za vse) ter prispeval k oblikovanju novega zemljevida evropskega sodelovanja na področju mladine v prihodnosti. Simpozij bo potekal od 6. do 8. 11. 2013 v Ljubljani. Rok prijave je 10. 9. 2013!

Opis: cid:image014.jpg@01CD9B2A.476E6000

Mednarodna mladinska izmenjava v Nemčiji

Voluntariat sporoča, da bo med 24. septembrom in 9. oktobrom 2013 v Berlinu potekala mladinska izmenjava ”Lost generation? No way!”. Mladi med 18. in 30. letom bodo lahko izmenjali lastne izkušnje brezposelnosti, razpravljali o morebitnih vzrokih zanjo ter posledicah le-te na trgu dela v bodočnosti. Rok prijave je 19. 7. 2013!

Mednarodno usposabljanje “ATOQ - Advanced Training on Quality”

Zavod MOVIT razpisuje 2 mesti za sodelovanje na usposabljanju »ATOQ«, ki bo potekal od 24. do 29. 9. 2013 v Turčiji. Usposabljanje je namenjeno podpori mladinskim delavcem in mladinskim vodjem pri povečanju kvalitete projektov mladinskih izmenjav, ki potekajo v okviru programa Mladi v akciji. Rok prijave je 28. 7. 2013!

Mednarodno usposabljanje “Creating New Cheese”

Zavod MOVIT razpisuje 2 mesti za sodelovanje na podporni aktivnosti »Creating New Cheese«, ki bo potekala od 23. do 29. septembra 2013 na Poljskem. Na usposabljanju bodo sodelujoči imeli možnosti za izmenjavo, razpravo ter izmenjavo uporabnih pristopov in orodij, ki bodo pomagali mladim pri izpodbudi, razvoju in podpori podjetniških odnosov ter veščin. Rok prijave je 23. 7. 2013!

Mednarodno usposabljanje “Show Must Go On!”

Češka nacionalna agencija programa Mladi v akciji organizira usposabljanje o uporabi družbenih medijev za boljšo vidnost in promocijo projektov mladinskih organizacij, ki bo potekala od 10. do 15. 9. 2013 na Češkem. Rok prijave je 15. 7. 2013!

Študijski obisk “Youth work and Inclusion in Israel”

Zavod MOVIT razpisuje 2 mesti za sodelovanje na podporni aktivnosti »Youth work and Inclusion in Israel«, ki bo potekala od 29. 9. do 5. 10. 2013 v Izraelu. Namen študijskega obiska je predstaviti udeležencem mladinsko delo, mladinsko politiko in deležnike, ki so vključeni v izvajanje mladinskega dela v Izraelu. Rok prijave je 15. 7. 2013!


Usposabljanje Rock’n'roll TC

Poljska in britanska nacionalna agencija programa Mladi v akciji organizirata usposabljanje na temo ukrepov za zmanjševanje različnih tveganj v mladinskih projektih. Potekalo bo med 7. in 12. 10. 2013 v mestu Tbilisi, Gruzija. Rok za prijavo je 26. 8. 2013!

Razpisi

V Zavarovalnici Triglav razpisujejo sponzorska in donatorska sredstva

Odprt je razpis za dodelitev sponzorskih in donatorskih sredstev na katerega se lahko prijavijo društva, klubi ipd. organizacije s področja športa, kulture, izobraževanja, okoljevarstva in zdravstva. Rok prijave do 23. 8. 2013 so 24.00!

Razpis za udeležence: Svetovni forum za demokracijo

Evropska mladinska fundacija razpisuje prosta mesta za predstavnike mladih, ki bi se želeli udeležiti Svetovnega foruma za demokracijo 2013 z naslovom »Re-wiring democracy: connecting institutions and citizens in digital age«. Rok za prijavo je 9. 8. 2013!

Delo

Objava prostega delovnega mesta in brezplačnega usposabljanja

Zavod Global išče vodjo projekta za realizacijo projekta Z lutko okoli sveta. Oseba mora imeti migrantsko ozadje. Iščejo tudi udeležence enoletnega usposabljanja v okviru istega projekta. Rok prijaveje 23. 7. 2013!

Uporabni viri

Video o novem programu Erasmus +

Video posnetek o novem programu Erasmus +. Video je bil posnet v Bruslju maja 2013.

Publikacija: Podjetništvo in mladi - dobre prakse

Publikacija predstavlja širok razpon projektov, podprtih s strani programa Mladi v akciji, ki spodbujajo razvoj podjetniških spretnosti mladih.

Evropska komisija je predstavila novo strategijo “Evropsko visokošolsko izobraževanje v svetu”

Evropska komisija je predstavila novo strategijo “Evropsko visokošolsko izobraževanje v svetu”, s katero želi zagotoviti, da bodo evropski diplomanti pridobili mednarodna znanja in izkušnje, ki jih potrebujejo za delo kjerkoli v svetu, in da bo Evropa obdržala vlogo najbolj priljubljene destinacije za tuje študente.