VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 16.07.2013
CNVOS: RAZPISI IN PRILOŽNOST​I za NVO
16.07.2013, , Slovenija

header
16. julij 2013
št. 28/13
title

rounded
Javni razpis za sofinanciranje opravljanja svetovalne dejavnosti na področju URE in OVE občanov za drugo polovico leta 2013
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje opravljanja svetovalne dejavnosti za občane na nacionalni ravni na celotnem območju Republike Slovenije na področju ucinkovite rabe in rabe obnovljivih virov energije okvirno za obdobje od 19. 7. 2013 do 31. 12. 2013. Dejavnost ENSVET obsega predvsem: - pojasnjevanje predpisov in postopkov za uveljavljanje ukrepov URE in OVE; - svetovanje pri reševanju konkretnih primerov; - svetovanje o ponudbi opreme in storitev za izvedbo naložb v URE in OVE.
Več »
Javni razpis PURE 2013-2 nepovratne finančne spodbude za ukrepe v večjo energijsko učinkovitost pri pravnih osebah in podjetnikih ter javnem sektorju
Predmet javnega razpisa so nepovratne finančne spodbude za nove naložbe pri pravnih osebah in podjetnikih ter javnem sektorju, ki zagotavljajo prihranke energije pri končnih odjemalcih na območju Republike Slovenije za ukrepe: vgradnja toplotnih črpalk; vgradnja sprejemnikov sončne energije; obnova in izboljšanje notranje in zunanje razsvetljave; izvedba energetskih pregledov; programi informiranja in ozaveščanja; vgradnja sistemov za izkoriščanje odpadne toplote; zamenjava kotlov na vse vrste goriv z novimi kotli na lesno biomaso in zemeljski plin; vgradnja energetsko učinkovitih elektromotornih pogonov; oprema za izvajanje obratovalnega monitoringa in upravljanja z energijo pri upravljavcih.
Več »
PROGRESS: Call for proposals for the establishment of 4-year framework partnership agreements with EU-level NGO networks
Generalni direktorat Evropske komisije za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje je v okviru programa Progress objavil javni razpis, namenjen sklenitvi štiriletnega partnerskega sporazuma z mrežami NVO na evropski ravni, ki so dejavne na področju 1. socialnega vključevanja in zmanjševanja revščine ter 2. spodbujanja mikrofinanciranja in financiranja socialnega podjetništva.
Več »
Javni razpis za sofinanciranje humanitarnih organizacij v Občini Kočevje v letu 2013
Več »
PROGRESS - NGOs organised at European level - Action grants 2013
Generalni direktorat Evropske komisije za pravosodje, svobodo in varnost je v okviru programa Progress objavil javni razpis, na katerega se lahko prijavijo nevladne organizacije na evropski ravni, ki izvajajo dejavnosti razvoja, implementacije in monitoringa evropskih in nacionalnih politik ter zakonov na naslednjih področjih: 1. nediskriminacija in integracija Romov; 2. enake možnosti oseb s posebnimi potrebami; 3. enakost spolov.
Več »
European Instrument for Democracy and Human Rights - Country-Based Support Scheme - Eritrea 2013
V okviru Evropskega instrumenta za demokracijo in človekove pravice - EIDHR je objavljen javni razpis, namenjen krepitvi zmogljivosti organizacij civilne družbe za učinkovitejše delovanje na področju boja proti diskriminaciji na kakršnikoli podlagi, spodbujanja enakovredne zastopanosti žensk v družbenem, gospodarskem in političnem življenju ter spodbujanja državljanskih, kulturnih, ekonomskih, političnih in socialnih pravic v Eritreji.
Več »
Javni razpis za izbor javnih kulturnih programov na področju umetnosti, ki jih bo v letih 2014-2017 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo
Predmet programskega razpisa je sofinanciranje javnih kulturnih programov na področju umetnosti, ki jih bodo izvajalci javnih kulturnih programov izvedli v obdobju od 2014 do vključno 2017. Sofinanciranje je namenjeno podpori tistih izvajalcev javnih kulturnih programov na področju umetnosti, ki delujejo v javnem interesu in je njihovo dosedanje delovanje na nacionalnem nivoju prepoznano kot vrhunsko oziroma nujno potrebno za uresničevanje načel raznovrstnosti in dostopnosti javnih kulturnih dobrin.
Več »
Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju mobilnosti za leto 2013
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje kulturnih projektov na področju mobilnosti, ki bodo prispevali k uveljavitvi slovenske kulture v mednarodnem prostoru. Javni razpis obsega področje mobilnost, namenjeno sofinanciranju potnih stroškov posamičnih avtorjev, ki ustvarjajo v slovenskem jeziku na področju leposlovja, za vabljene nastope na kulturnih prireditvah v tujini, predvsem za širšo javnost. Sredstva so namenjena tudi za sofinanciranje potnih stroškov posamičnih avtorjev, ki ustvarjajo na področju humanistike, vendar le za vabljene nastope na odmevne kulturne prireditve v tujini za širšo javnost in za katere prijavitelji ne morejo pridobiti sredstev iz drugih virov.
Več »
ENPI: Support to Freedom of expression in Lebanon
V okviru tematskega programa o nedržavnih akterjih in lokalnih oblasteh v razvojnem procesu je objavljen javni razpis, namenjen krepitvi zmogljivosti organizacij civilne družbe za učinkovitejše delovanje na področju spodbujanja človekovih pravic in temeljnih svoboščin v Libanonu, pri čemer je razpis tematsko osredotočen na zagotavljanje pravice do svobode izražanja.
Več »
Usposabljanje za opravljanje prostovoljskega dela na področju HIV/aids preventive in preventive spolno prenosljivih okužb (SPO)
Legebitra vabi na usposabljanje za opravljanje prostovoljskega dela na področju HIV/aids preventive in preventive spolno prenosljivih okužb (SPO), ki bo v četrtek, 18. 7. 2013, od 16. do 20. ure, v prostorih društva na Trubarjevi 76a v Ljubljani.
Več »
Podiplomsko izobraževanje za izvajanje preventive in obravnave duševnih motenj v skupnosti
Medicinska fakulteta v Mariboru bo v sodelovanju z Zavodom ŠENTPRIMA, Pro mente AKADEMIE GMBH iz Dunaja in UNIVERZO PLYMOUTH Velika Britanija izvedla podiplomsko izobraževanje za izvajanje preventive in obravnave duševnih motenj v skupnosti. Program bo omogočil kvalifikacije za multidisciplinarno delo na področju osnovnega zdravstvenega varstva za ljudi z duševnimi motnjami in za izvajanje preventive na področju duševnega zdravja.
Več »
Vabilo na brezplačno usposabljanje
Zveza za šport otrok in mladine Slovenije ter konzorcijski partner Zavod APGA v okviru projekta GAZZ vabita na celodnevne, brezplačne delavnice za predstavnike NVO, ki bodo organizirane v Ljubljani, Slovenj Gradcu in Novem mestu. Delavnice so med seboj logično povezane in se smiselno nadgrajujejo.
Več »
footer-top
Objava prispevka
Z e-novicami vas redno seznanjamo z aktualnim dogajanjem v nevladnem sektorju doma in po svetu, z najnovejšimi informacijami s področja pridobivanja nepovratnih sredstev ter s ponudbo izobraževanj za nevladne organizacije.

V njih boste našli vedno nove vsebine, ki jih lahko sooblikujete tudi vi. Informacije o aktivnostih vaše organizacije lahko objavite prek spletne strani cNVOs.info , lahko pa nam jih posredujete tudi na novice@cnvos.si in z veseljem jih bomo objavili za vas.

Za vse informacije, pomoč in vprašanja smo na voljo na novice@cnvos.si , veseli pa bomo tudi vaših komentarjev, mnenj in predlogov za izboljšavo naših storitev.
Kontakt
CNVOS
Povšetova 37
SI-1000 Ljubljana, Slovenija

Tel.: (+386 1) 542 14 22
Faks: (+386 1) 542 14 24
e-mail: novice@cnvos.si
facebook