VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 20.08.2013
OBVESTILA za NVO
20.08.2013, , Slovenija

Se vam sporočilo ne prikaže pravilno? Kliknite za ogled obvestilnika na spletni strani.
header
20. avgust 2013 /
št. 33/13
title
Tržnica nevladnih organizacij Notranjsko kraške regije
BOREO vabi v nedeljo, 1. 9. 2013, ob 16.00 na Titov trg v Postojni k obisku tržnice nevladnih organizacij Notranjsko kraške regije, kjer želijo širšemu občinstvu predstaviti široko paleto nevladnih organizacij in njihovih dejavnosti iz regije.
Več »
rounded
Pomoč prijaviteljem na Javni razpis le še do konca meseca
Vse prijavitelje na Javni razpis za SREDNJE in VELIKE projekte ponovno obveščamo, da bo pomoč prijaviteljem po elektronski pošti in telefonu na voljo le še do 30. avgusta 2013. Vprašanja lahko pošljete na elektronski naslov: norveski@nvosklad.si ali pokličete na spodnje telefonske številke.
Več »
TRIDESETO ŠTUDIJSKO LETO UNIVERZE ZA TRETJE ŽIVLJENJSKO OBDOBJE

Univerza za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani vstopa v svoje jubilejno, trideseto študijsko leto. Njeno delovanje je celostno, a največji del njenih prizadevanj predstavlja izobraževanje vas, ki ste v tretjem življenjskem obdobju: vas, ki ste se upokojili, pa želite, da bi imel vaš čas trden smisel in namen, tako kot takrat, ko ste še bili zaposleni.

Želite si spoznavati, razumeti in spreminjati sebe in svet okrog sebe. Kako? Z novim znanjem, kulturo, ali »poklicnim« prostovoljnim delom, ki zahteva nenehno izobraževanje.

Več »
Primerjava stroškov poslovanja s TRR
Stičišče NVO osrednje Slovenije je naredilo celovit pregled stroškov poslovanja nevladne organiazcije pri petih večjih bankah v Sloveniji.
Več »
CAAP novice
CAAP-ov Desksharing je vse bolj pester. Doslej so se nam pridružili samostojni ustvarjalci s področja fotografije, arhitekture, urbanizma ter društvi Rozana in Terne Roma. Nekaj miz je še prostih, zato vas vabimo, da se nam v kreativnem delovnem okolju pridružite.
Več »
Simbioza prvič v tujini - Uspešna delavnica na Kitajskem
Projekt Simbioza je danes prvič prestopil meje Slovenije in zaživel na Kitajskem. Na Šanghajski univerzi za mednarodno poslovanje in ekonomijo so udeleženci Poletne šole Šanghaj 2013 organizirali delavnico o osnovni uporabi računalnika, ki se je je udeležilo 10 kitajskih seniorjev. Mentorji delavnic, študentje poletne šole in udeleženci so bili z izvedbo dogodka izjemno zadovoljni.Uspeli niso povezati le mlajših in starejših generacij, temveč tudi različne kulture.
Več »
VOLUNTARIAT išče prostovoljce
Na Voluntariatu iščejo 2 prostovoljca za naše aktivnosti: podpora slabovidnemu dekletu s posebnimi potrebami na vidnem področju in urejanje prostorov za projekt SKUHNA.
Več »
Prostovoljstvo "pridobilo" gugalnico
V torek, 20. avgusta ob 10 uri Vas vabimo na predajo gugalnice v Mestni park Maribor - na otroško igrišče. Gugalnica je bila kupljena s sredstvi, zbranimi v okviru akcije »Prinesi - odnesi« za obnovo igral v MOM v času Festivala Lent.
Več »
Srečanja Varuha ČP z nevladnimi organizacijami s področja okolja
Varuh človekovih pravic RS že nekaj let organizira redna srečanja z nevladnimi organizacijami s področja okolja. Letos bodo potekala v drugi polovici leta 2013, med oktobrom in decembrom.
Več »
TRAJNOSTNA GRADNJA IN OBNOVA V LIHTENŠTAJNU IN VORARLBERGU
CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp vabi na na študijsko potovanje 'Trajnostna gradnja in obnova v Vorarlbergu (Avstrija) in Lihtenštajnu', ki bo potekalo od 7. do 9. novembra 2013. Ogledali si bomo različne objekte- tako stanovanjske stavbe, občinske objekte kot tudi enodružinske hiše. Vse povezuje uporaba naravnih materialov.
Več »
Humanitarni projekt »Podari nasmeh«
Zavod Krog že deveto leto izvaja humanitarni projekt »Podari nasmeh«, rehabilitacija otrok iz Bosne in Hercegovine.
19. 08. 2013 v Zavodu Krog pričakujejo prihod 20 socialno ogroženih otrok iz Tuzle (BiH), ki bodo letovali 7 dni v Kopru v okviru humanitarnega projekta »Podari nasmeh«.

Letos jim bo s pomočjo glavnega pokrovitelja ABDS Sarajevo d.d. in tovarne Gorenjka omogočeno nepozabno poletno doživetje.
Več »
Šola za vse!
Odbor za socialo Gibanja za dostojno delo in socialno družbo želi pomagati družinam v stiski in s tem namenom avgusta organizira zbiralno akcijo šolskih potrebščin Šola za vse!, v sklopu katere bodo po različnih krajih po Sloveniji zbirali šolske pripomočke, s katerimi bodo vsaj deloma razbremenili otroke in starše iz socialno ogroženih družin.
Več »
Poročilo Varuha
Varuh človekovih pravic Republike Slovenije (Varuh) je pripravil osemnajsto redno letno poročilo Varuha za leto 2012. Poleg tega so pri Varuhu izdali tudi poročilo Državnega preventivnega mehanizma po Opcijskem protokolu h Konvenciji OZN proti mučenju in drugim krutim, nečloveškim ali poniževalnim kaznim ali ravnanju za leto 2012 .
Več »
Iščemo mladinskega vodjo za izmenjavo v Makedoniji!
Zavod Voluntariat išče mladinskega vodjo, ki bo mlade iz Slovenije spremljal v Makedoniji, med 05. in 14.11.2013, na mladinski izmenjavi Youth for Outdoor Inclusion.
Več »
FESTIVAL KAMNA V PLISKOVICI
Jedro dogodka FESTIVAL KAMNA V PLISKOVICI bo prikaz obvladovanja kamnoseških veščin mladih med 18. in 25. letom starosti, ki se bodo pomerili med seboj z namenom uvrstitve na državno tekmovanje v poklicnih spretnostih z imenom Olimpiada poklicev.
Več »
Mednarodni dan mladih EPM 2013
12. avgust je generalna skupščina OZN leta 1999 obeležila kot mednarodni dan mladih z namenom, da tudi mladi dobijo dan v letu, na katerega lahko opozorijo na svoj položaj, vlogo, pravice in dolžnosti. Letos je dan posvečen migracijam mladih. Slednje se v Sloveniji v zadnjem času povečujejo na račun iskanja boljših zaposlitvenih možnosti izven meja.
Več »
Poziv za pridobitev certifikata Mladim prijazna občina 2013-2017
Mladinski svet Ajdovščina v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije, Evropsko prestolnico mladih Maribor 2013 in pod častnim pokroviteljstvom Predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, podeljuje certifikat Mladim prijazna občina za obdobje 2013-2017. Certifikat Mladim prijazna občina je priznanje samoupravnim lokalnim skupnostim, ki uspešno izvajajo ukrepe s področja vertikalnih in horizontalnih mladinskih politik.
Več »
Jubilejne 25. Noči v Stari Ljubljani
Tradicionalni poulični festival že četrt stoletja tuji in domači publiki ponuja kakovostne glasbene vsebine, predvsem s področja jazza in etna. Letošnja rdeča nit bo poleg medkulturnega dialoga tudi protestna glasba. Na to temo bo potekal mednarodni simpozij Glasba in protest v različnih delih sveta, zvrstili pa se bodo tudi koncerti protestnih pesmi vidnejših domačih in tujih izvajalcev iz osmih držav. V okviru letošnjega festivala bo z vrsto koncertov in drugih kulturnih dogodkov 50-letnico delovanja proslavili program ARS Radia Slovenija, ki bo v četrtek zvečer in petek cel dan potekal v živo iz stare Ljubljane.
Več »
Ustvarjalno poletje v UGM IN LGM
Lutkovno gledališče Maribor in Umetnostna galerija Maribor vabita ob zaključku poletja na dva zanimiva dogodka v sklopu promocije slikarske kulture.
Več »
Javno povabilo podjetnicam k vključitvi v brezplačen mentorski program - Obalno-kraška regija
Zavod Meta in podjetniški center KonektOn vabita vse podjetnice, ki ste stopile na podjetniško pot v zadnjih dveh letih, da se vključite v BREZPLAČEN MENTORSKI PROGRAM v okviru projekta P2P - Podjetnice za podjetnice do enakih možnosti v podjetništvu, ki ga financira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.
Več »
Delavnice Združenja NARAVNI ZAČETKI
NARAVNI ZAČETKI - Združenje za informiranje, svobodno izbiro in podporo na področju nosečnosti, poroda in starševstva obvešča o dveh aktivnostih, ki jih bodo izvajali v naslednjem obdobju. Najprej bodo začeli z novim ciklusom delavnic PRIČAKUJEM OTROKA in potem še delavnico DOJENČKI BP.
Več »
Sporočilo ob svetovnem dnevu humanitarnih dejavnosti
Vsako leto, 19. avgusta, obeležujemo svetovni dan humanitarnih dejavnosti in se tako spomnimo na humanitarne delavce, ki so izgubili svoje življenje v času opravljanja službenih dolžnosti. Letos poteka kampanja ki svetovno javnost naslavlja s preprostim vprašanjem: »Več česa potrebuje svet?« Ljudi po svetu pozivam, da obiščejo spletno stran www.worldhumanitarianday.org in nam povedo, četudi z eno besedo, kaj mislijo.
Več »
12. Evropski teden mobilnosti
Slovenska zveza za javno zdravje, okolje in tobačno kontrolo je nosilec dela programa 12. Evropskega tedna mobilnosti. V tem tednu bodo aktivnosti potekale vsak dan, tako da vabijo vse, ki jih zanima mobilnost, da se udeležijo aktivnosti.
Več »
TRAJNOSTNE ALTERNATIVE V PROMETU
Napovedujemo okroglo mizo na temo TRAJNOSTNE ALTERNATIVE V PROMETU, ki bo v ponedeljek, 16. 9. 2013 ob 13 uri. Na okroglo mizo bodo povabljeni predstavniki mestne in državne oblasti, vladnih in nevladnih agencij ter zainteresirana javnost.
Več »
Nagrada EU za novinarske prispevke o zdravstvu
Evropska komisija že petič zapored razpisuje natečaj za nagrado EU za najboljše novinarske prispevke o zdravstvu, s katero nagrajuje odlično novinarsko delo, ki spodbuja ozaveščenost o zdravju in pacientovih pravicah.

Skrbno preverite tudi pravila natečaja.
Več »
prireditev SLOVENIJA KOLESARI
12. ŽIROVSKI KOLESARSKI KROG

Kdaj: V soboto, 31. avgusta 2013
Kako: Z gorskimi kolesi s centra Žirov
Start: Ob 9.00 uri Žirovski krog (55 km)
Ob 10.00 uri srednja varianta (28 km)
Ob 11.00 uri družinska varianta (23km)
Več »
footer-top
Objava prispevka
Z e-novicami vas redno seznanjamo z aktualnim dogajanjem v nevladnem sektorju doma in po svetu, z najnovejšimi informacijami s področja pridobivanja nepovratnih sredstev ter s ponudbo izobraževanj za nevladne organizacije.

Objavljamo tako napovednike dogodkov, ki jih organizirajo nevladne organizacije oziroma so zanje zanimivi, informacije o različnih pobudah, dokumentih, politikah, programih in ukrepih na nacionalni, EU in mednarodni ravni, kot tudi aktualne domače in EU razpise, javna naročila, natečaje in izobraževanja, ki so zanimiva za NVO.

V njih boste našli vedno nove vsebine, ki jih lahko sooblikujete tudi vi. Informacije o aktivnostih vaše organizacije lahko objavite prek spletne strani cNVOs.info , lahko pa nam jih posredujete tudi na novice@cnvos.si in z veseljem jih bomo objavili za vas.

Za vse informacije, pomoč in vprašanja smo na voljo na novice@cnvos.si , veseli pa bomo tudi vaših komentarjev, mnenj in predlogov za izboljšavo naših storitev.
Kontakt
CNVOS
Povšetova 37
SI-1000 Ljubljana, Slovenija

Tel.: (+386 1) 542 14 22
Faks: (+386 1) 542 14 24
e-mail: novice@cnvos.si
facebook