VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 27.08.2013
CNVOS: RAZPISI IN PRILOŽNOST​I za NVO
27.08.2013, , Slovenija

Se vam sporočilo ne prikaže pravilno? Kliknite za ogled obvestilnika na spletni strani.
header
27. avgust 2013
št. 33/13
title
CMEPIUS: Razpis EGP in Norveškega finančnega mehanizma II (2009-2014) - Slovenski štipendijski sklad
Slovenski štipendijski sklad podpira mednarodno mobilnost in medinstitucionalne projekte s področja izobraževanja in usposabljanja ter na ta način prispeva h krepitvi razvoja človeškega kapitala in znanja. V okviru programa so upravičene naslednje aktivnosti: - pripravljalni obiski; - projekti mobilnosti v visokem šolstvu, - projekti mobilnosti izobraževalnega osebja v splošnem in poklicnem izobraževanju ter usposabljanju, - projekti medinstitucionalnega sodelovanja v visokem šolstvu, projekti medinstitucionalnega sodelovanja na področju izobraževanja in usposabljanja.
Več »
Javni razpis za spodbujanje raziskovalcev na začetku kariere
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje raziskovalne dejavnosti podoktorskih raziskovalcev, zaposlenih v raziskovalnih organizacijah, ki s svojim raziskovanjem predstavljajo most med raziskovalnimi organizacijami, univerzami in gospodarstvom.
Več »
Javni razpis za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Republiko Turčijo
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje medsebojnih obiskov slovenskih in turških raziskovalcev, ki izvajajo skupne znanstvenoraziskovalne projekte v letih 2014-2016 na vseh področjih znanosti.
Več »
Design, Implementation, Promotion and Marketing of Accessible Tourism Itineraries
Generalni direktorat Evropske komisije za podjetništvo in industrijo je objavil javni razpis, namenjen sofinanciranju projektov razvoja, implementacije, promocije in trženja turistične ponudbe za osebe s posebnimi potrebami v EU.
Več »
rounded
Delavnice ABC: Temeljna znanja za NVO
Temeljna znanja za nevladne organizacije so abeceda, ki naj bi jo poznala vsaka učinkovito delujoča organizacija. Kako si zagotoviti donacije in sponzorstva? Kako lobirati v korist organizacije in uporabnikov njenih storitev? Kako z manj sredstvi in časa izvajati več in boljše projekte? Delavnice ABC prinašajo odgovore, ki bi jih moral poznati vsak zaposleni v nevladni organizaciji in tudi vsak predan prostovoljec.

Več o izobraževanjih >>>
Javno naročilo: Odkup in obdelava podatkov monitoringa populacijj izbranih ciljnih vrst netopirjev za leto 2013
Ministrstvo za kmetijstvo je objavilo javno naročilo, katerega predmet je odkup in obdelava podatkov monitoringa populacij izbranih ciljnih vrst netopirjev za leto 2013.
Več »
IPA: FOSTERING SOCIAL INCLUSION - Macedonia
V okviru instrumenta predpristopne pomoči IPA je objavljen javni razpis, namenjen spodbujanju enakopravnosti na trgu dela v Makedoniji, pri čemer je razpis tematsko osredotočen na: 1. vključevanje ranljivih družbenih skupin na trg dela, 2. vključevanje etničnih manjšin na trg dela, s posebnim poudarkom na ženskah, 3. krepitev zmogljivosti ključnih deležnikov na področju socialnega vključevanja.
Več »
IPA: PROMOTING REGISTERED EMPLOYMENT II GRANT SCHEME - Turkey
V okviru instrumenta predpristopne pomoči IPA je objavljen javni razpis, namenjen boju proti delu na črno in promociji registriranega zaposlovanja v Turčiji.
Več »
Pilot Project - Analysis of reception, protection and integration policies for unaccompanied minors in the EU - 2013
Generalni direktorat Evropske komisije za notranje zadeve (DG HOME) je objavil javni razpis, namenjen sofinanciranju študij politik sprejema, zaščite in integracije mladoletnikov brez spremstva v Evropski uniji.
Več »
Pilot project - Funding for victims of torture - 2013
Generalni direktorat Evropske komisije za notranje zadeve (DG HOME) je objavil javni razpis, namenjen sofinanciranju projektov pomoči žrtvam mučenja in drugih oblik krutega, nečloveškega in ponižujočega ravnanja in kaznovanja, ki se izvajajo v Evropski uniji.
Več »
Redni letni javni razpis za sofinanciranje programov organizirane filmske stroke v Republiki Sloveniji
Predmet tega javnega razpisa je sofinanciranje programov organizirane filmske stroke v Republiki Sloveniji, ki bodo izvedeni v letu 2013 in 2014. Namen sofinanciranja programov organizirane filmske stroke v Republiki Sloveniji je sodelovanje z interesnimi organizacijami na področju filmskih in avdiovizualnih dejavnosti ter s sorodnimi organizacijami, spodbujanje razvoja filmske in avdiovizualne kulture, spodbujanje programov interesnih organizacij in skrb za afirmacijo stroke.
Več »
Western Balkans Collaboration Projects in Culture and Arts - poziv za projekte sodelovanja
Sklad za umetnost in kulturo Balkana (Balkan Arts and Culture Fund) vabi neodvisne kulturne organizacije, mreže, fundacije in društva/združenja, ki delujejo na področju kulture, da prijavijo svoje projektne ideje v okviru razpisa za projekte sodelovanja, ki jih prijavijo organizacije s področja Balkana.
Več »
Sofinanciranje organizacije in izvedbe prireditev »Radeljska srečanja 2013«
Več »
KID KIBLA - Javni poziv ustvarjalcem za 2014 IN 2015
Kulturno izobrazevalno drustvo KIBLA vabi slovenske ustvarjalke in ustvarjalce k prijavi del s področja interdisciplinarne in vizualne umetnosti in kulture za leto 2014 in 2015. Javni poziv zajema tako umetnike, teoretike, kuratorje, kot tudi druge kulturne delavce, institucije in posrednike.
Več »
Evropska delavnica kulturne ekonomike EWACE na Ekonomski fakulteti v Ljubljani
Med 5. in 7. septembrom 2013 bo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani potekala šesta evropska delavnica »uporabne« (t.j. usmerjene v matematično in predvsem empirično analizo) kulturne ekonomike EWACE.
Več »
Non State Actors and Local Authorities in development - Peru
V okviru tematskega programa o nedržavnih akterjih in lokalnih oblasteh v razvojnem procesu je objavljen javni razpis, namenjen krepitvi zmogljivosti organizacij civilne družbe za učinkovitejše delovanje na področju zmanjševanja revščine in spodbujanja trajnostnega razvoja v Peruju.
Več »
Non-State Actors in Development: Action Programmes for 2012 and 2013 - Kyrgyzstan
V okviru tematskega programa o nedržavnih akterjih in lokalnih oblasteh v razvojnem procesu je objavljen javni razpis, katarega glavni cilj je podpreti tiste aktivnosti nevladnih akterjev, ki zmanjšujejo revščino ter spodbujajo trajnostni socialni in gospodarski razvoj na podeželskih območjih v Kirgizistanu.
Več »
Usposabljanje "Zagovorništvo globalnega učenja"
SLOGA vabi na usposabljanje s področja globalnega učenja, ki je namenjeno vsem NVO, ki so aktivne na tem področju, potekalo pa bo 16. in 17. septembra 2013. Glavni namen usposabljanja je razviti kapacitete NVO za zagovorništvo na področju globalnega učenja ter izdelati konkreten zagovorniški načrt. Predlogi za načrt bodo uporabljeni tudi na razpravi o zagovorniškem načrtu z nekaterimi političnimi odločevalci in akademiki. Usposabljanje bo vodil Gerasimos Kouvaras, direktor Action Aid Greece.
Več »
footer-top
Avgust 2013
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Objava prispevka
Z e-novicami vas redno seznanjamo z aktualnim dogajanjem v nevladnem sektorju doma in po svetu, z najnovejšimi informacijami s področja pridobivanja nepovratnih sredstev ter s ponudbo izobraževanj za nevladne organizacije.

V njih boste našli vedno nove vsebine, ki jih lahko sooblikujete tudi vi. Informacije o aktivnostih vaše organizacije lahko objavite prek spletne strani cNVOs.info , lahko pa nam jih posredujete tudi na novice@cnvos.si in z veseljem jih bomo objavili za vas.

Za vse informacije, pomoč in vprašanja smo na voljo na novice@cnvos.si , veseli pa bomo tudi vaših komentarjev, mnenj in predlogov za izboljšavo naših storitev.
Kontakt
CNVOS
Povšetova 37
SI-1000 Ljubljana, Slovenija

Tel.: (+386 1) 542 14 22
Faks: (+386 1) 542 14 24
e-mail: novice@cnvos.si
facebook