VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 09.09.2013
RAZPISI IN PRILOŽNOSTI za NVO
09.09.2013, , Slovenija

Subject: CNVOS: RAZPISI IN PRILOŽNOSTI za NVO

Se vam sporočilo ne prikaže pravilno? Kliknite za ogled obvestilnika na spletni strani.
header
9. september 2013
št. 35/13
title
Javni razpis za sofinanciranje izdajanja domačih poljudno-znanstvenih periodičnih publikacij v letu 2013 in 2014
Javni razpis obsega izdajanje poljudno-znanstvenih periodičnih publikacij v tiskani oziroma spletni obliki, s ciljem omogočanja in pospeševanja objav tistih poljudnoznanstvenih publikacij, ki so: - pomembne za spodbujanje zanimanja mladine in javnosti za naravoslovje in tehnologijo ter za razširjanje splošne znanstvene in tehnične kulture; - pomembne za formalno izobraževanje (predvsem osnovno in srednješolsko); - pomembne za razvoj slovenske poljudno-znanstvene terminologije; - dostopne na internetu in jih v pomembnem deležu ustvarjajo slovenski avtorji.
Več »
Javni razpis za sofinanciranje izdajanja domačih znanstvenih periodičnih publikacij v letu 2013 in 2014
Javni razpis obsega izdajanje domačih znanstvenih periodičnih publikacij v tiskani oziroma spletni obliki s področij humanističnih, družboslovnih, medicinskih, biotehniških, tehniških in naravoslovno-matematičnih ved. Agencija podpira izdajanje publikacij s ciljem omogočanja in pospeševanja objav tistih publikacij, ki so: - aktualne in temeljnega pomena za razvoj določenega znanstvenega področja ali podpodročja; - pomembne za razvoj slovenske znanstvene terminologije; - pomembne za predstavljanje slovenskih znanstvenih dosežkov v domačem in mednarodnem prostoru; - pomembne za širjenje novih znanstvenih spoznanj.
Več »
IPA 2011 - Civil Society Facility Montenegro Programme 2013
V okviru instrumenta za predpristopno pomoč (IPA) je objavljen javni razpis, namenjen podpori črnogorskim organizacijam civilne družbe za učinkovitejše sodelovanje v procesu približevanja EU. Razpis je usmerjen v: - spodbujanje sodelovanja organizacij civilne družbe v procesih oblikovanja, izvajanja in monitoringa javnih politik na vseh ravneh; - krepitev zmogljivosti malih organizacij civilne družbe za učinkovitejše sodelovanje v razvoju skupnosti in zagotavljanju storitev za državljane.
Več »
rounded
Delavnice ABC: LOBIRANJE, VODENJE PROJEKTOV, PRIDOBIVANJE DONACIJ in SPONZORSTEV
Delavnica ABC lobiranja prinaša temeljna znanja o tem, kako vplivati na ljudi, ki lahko sprejmejo ključne odločitve za delo vaše organizacije, ne glede na to, ali pomagate invalidom, promovirate kulturo, varujete okolje … Da boste pri tem uspešnejši, delavnica po eni strani predstavi postopke, po katerih poteka spreminjanje predpisov v Sloveniji ter temeljna pravila pisanja sprememb predpisov. Po drugi strani pa ključne veščine argumentiranja, s katerimi dosežete delovanje za ‘vašo stvar’.
Predavatelja: Boštjan Ploštajner, Matej Verbajs
Datum: 30. september, 7. in 14. oktober 2013
Kotizacija: 90 EUR + DDV
Več informacij in prijava

Delavnica ABC vodenja projektov prinaša temeljna znanja in odgovore na vprašanja: Kako delovati po uspehu na razpisu, zgraditi projektni tim in koordinirati delo vseh partnerjev? Kako učinkovito izkoristiti potenciale kadrov? Kako upravljati s tveganji med izvajanjem projekta? Kako evalvirati uspešnost projekta? Katera informacijska orodja nam pri tem pomagajo?
Predavateljica: Tina Divjak
Datum: 8., 15. in 22. oktober 2013
Kotizacija: 90 EUR + DDV
Več informacij in prijava

ABC pridobivanja donacij in sponzorstev je namenjena predstavitvi temeljnih načel, ki prinašajo uspeh pri nagovarjanju sponzorjev in donatorjev. Delavnica v treh delih se dotakne načrtovanja, razumevanja najboljših praks in njihove predelave za lastne potrebe, ter uspešne in učinkovite izvedbe. Del delavnice bo posvečen tudi pisanju besedil, uporabnih pri neposrednem stiku s sponzorji in donatorji.
Datum: 14., 21. in 28. november 2013
Kotizacija: 90 EUR + DDV
Več informacij in prijava

BREZPLAČNA UDELEŽBA: Na vseh delavnicah sta rezervirani po dve brezplačni mesti za člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev.
LIFE+: Financial support for European environmental organisations - 2014
V okviru programa LIFE+ je objavljen javni razpis, namenjen podpori evropskim nevladnim organizacijam, ki delujejo na področju varstva okolja.
Več »
Javni razpis E3URE-2013-1 za nepovratne finančne spodbude za ukrepe zagotavljanja prihrankov energije pri končnih odjemalcih
Predmet tega javnega razpisa je podelitev nepovratnih finančnih spodbud za projekte, ki so usmerjeni v zagotavljanje prihrankov energije pri končnih odjemalcih na območju Republike Slovenije.
Več »
Javno naročilo: Študija o evropskem načrtu mestnega prometa za 2030
Generalni direktorat Evropske komisije za mobilnost in promet je objavil javno naročilo za izvedbo študije, katere cilj je zagotoviti učinkovita in uporabniku prijazna orodja za podporo politiki in povezane dokumente, ki bodo velikemu številu in širokemu razponu mestnih oblasti v celotni Evropi v pomoč pri opredelitvi in uvedbi najbolj stroškovno učinkovitih politik za dosego ciljev politike evropskega mestnega prometa.
Več »
Javno naročilo: Tehnična podpora za promocijo trajnostne mestne mobilnosti v tretjih državah
Generalni direktorat Evropske komisije za mobilnost in promet je objavil javno naročilo, katerega cilj je delitev izkušenj in strokovnega znanja EU (zlasti glede energetske učinkovitosti in podnebnih sprememb) o mestni mobilnosti. Specifični cilj te študije je zagotoviti tehnično pomoč prizadevanjem Komisije za podporo trajnostne mobilnosti v tretjih državah in zlasti na Kitajskem.
Več »
Razpis Evropskega parlamenta za sofinanciranje komunikacijskih projektov 2014
Evropski parlament je objavil razpis za sofinanciranje projektov na področju radia, televizije, spletnega okolja in organizacije dogodkov za leto 2014, pri čemer je tokratni razpis osredotočen na volitve.
Več »
11. Luksuz festival poceni filma vabi k sodelovanju
Luksuz festival poceni filma želi prikazati kratkometražno in nizkoproračunsko produkcijo domačih in tujih avtorskih, alternativnih, aktivističnih filmov in videov, predvsem mlajših avtorjev (do 30 let), ki nastajajo v tradicionalnih ali "garažnih" produkcijah, v klubih, v okvirih nekomercialne, avtorske neinstitucionalne produkcije in pomenijo alternativno kulturno medijsko podobo sicer dominatni množični uradni distributerski ponudbi, ki jo povečini obvladujejo veliki distributerji s tradicionalnim "hollywoodskim" programom.
Več »
IPA: Cypriot Civil Society in Action - Fourth Call for Proposals
Objavljen je javni razpis, namenjen krepitvi organizacij civilne družbe v severnem delu Cipra s ciljem spodbujanja dialoga in sprave med grško in turško skupnostjo na Cipru. Razpis je razdeljen v dva sklopa: sklop 1 - Active Civil Society Actions, sklop 2 - Reconciliation Actions.
Več »
Good Governance - Country Based Support Scheme - China
Objavljen je javni razpis, namenjen sofinanciranju projektov, ki prispevajo k dobremu upravljanju ter doprinašajo koristi prebivalcem izven dosega osnovnih socialnih in ekonomskih storitev in virov na Kitajskem, s poudarkom na delavcih migrantih.
Več »
Non-State Actors and Local Authorities in Development - Brazil
V okviru tematskega programa o nedržavnih akterjih in lokalnih oblasteh v razvojnem procesu je objavljen javni razpis, namenjen sofinanciranju tistih projektov nevladnih akterjev (sklop 1) in lokalnih oblasti (sklop 2), ki prispevajo k vključujoči in opolnomočeni družbi ter k zmanjševanju revščine v Braziliji, s poudarkom na ranljivih družbenih skupin.
Več »
European Instrument for Democracy and Human Rights (EIDHR), Non State Actors and Local Authorities in Development (NSA LA) - Kenya
V okviru Evropskega instrumenta za demokracijo in človekove pravice - EIDHR ter tematskega programa o nedržavnih akterjih in lokalnih oblasteh v razvojnem procesu je objavljen javni razpis, namenjen sofinanciranju projektov na področju: podpore zagovornikom človekovih pravic (sklop 1) ter spodbujanja transparentnosti in participatorne demokracije (sklop 2) v Keniji.
Več »
RÉSEAU RÉGIONAL AFRICAIN DES ORGANISATIONS DE LA SOCIÉTÉ CIVILE POUR L’OBJECTIF 5 DU MILLÉNAIRE POUR LE DÉVELOPPEMENT - Burundi
Objavljen je javni razpis, v okviru katerega bo sofinanciran projekt, ki bo prispeval k doseganju 5. milenijskega razvojnega cilja, t.j. izboljšanje reproduktivnega zdravja, v Burundiju.
Več »
Delavnica "Evalvacija projektov mednarodnega razvojnega sodelovanja RS"
Ministrstvo za zunanje zadeve, Direktorat za mednarodno razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč, vabi na delavnico "Evalvacija projektov mednarodnega razvojnega sodelovanja RS", ki bo potekala 12. in13. septembra na Gregorčičevi 27 v Ljubljani.
Več »
Brezplačna usposabljanja v okviru projekta "GAZZ - gibalna aktivnost za zdravje"
Zveza za šport otrok in mladine Slovenije ter konzorcijski partner Zavod APGA, v okviru projekta "GAZZ - gibalna aktivnost za zdravje", nadaljujejo z izvedbo brezplačnih usposabljanj za nevladne organizacije. Usposabljanja so namenjena tako izvajalcem rekreativnih programov kot posameznikom (zaposlenim), ki se pri svojem delu srečujejo s to problematiko oziroma imajo težave povezane s hrbtenico. Tokrat vabijo na usposabljanje »Moje telo - moja odgovornost; zdrava hrbtenica«, ki bo 14. 9. 2013.
Več »
footer-top
Objava prispevka
Z e-novicami vas redno seznanjamo z aktualnim dogajanjem v nevladnem sektorju doma in po svetu, z najnovejšimi informacijami s področja pridobivanja nepovratnih sredstev ter s ponudbo izobraževanj za nevladne organizacije.

Objavljamo tako napovednike dogodkov, ki jih organizirajo nevladne organizacije oziroma so zanje zanimivi, informacije o različnih pobudah, dokumentih, politikah, programih in ukrepih na nacionalni, EU in mednarodni ravni, kot tudi aktualne domače in EU razpise, javna naročila, natečaje in izobraževanja, ki so zanimiva za NVO.

V njih boste našli vedno nove vsebine, ki jih lahko sooblikujete tudi vi. Informacije o aktivnostih vaše organizacije lahko objavite prek spletne strani cNVOs.info , lahko pa nam jih posredujete tudi na novice@cnvos.si in z veseljem jih bomo objavili za vas.

Za vse informacije, pomoč in vprašanja smo na voljo na novice@cnvos.si , veseli pa bomo tudi vaših komentarjev, mnenj in predlogov za izboljšavo naših storitev.
Kontakt
CNVOS
Povšetova 37
SI-1000 Ljubljana, Slovenija

Tel.: (+386 1) 542 14 22
Faks: (+386 1) 542 14 24
e-mail: novice@cnvos.si
facebook
footer-top
To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na naše brezplačne e-novice. Če sporočil ne želite več prejemati, se lahko odjavite tukaj .
footer-top
Daj v skupno rabo
Odgovori
Posreduj