VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 10.09.2013
Za mladinske organizacije
10.09.2013, , Slovenija

Opis: cid:image009.png@01CD9B2A.476E6000

13LMIT za mladinske

Sodelovanja

Madžarska nevladna organizacije išče partnerske organizacije za prijavo v ukrep 1.2: Mreže partnerskih lokalnih skupnosti

Madžarska nevladna organizacija „Heliping Hands Foundation” išče partnerske organizacije za sodelovanje v projektu v ukrep 1.2: Mreže partnerskih lokalnih skupnosti. Nevladna organizacija je bila ustanovljena z namenom pomagati ljudem, ki so bili udeleženi v prometnih nesrečah ali nesrečah pri delu.

Opis: Opis: Mladinske politike

Mednarodna mladinska konferenca “Enlarge your impact”

Mladinski svet Slovenije obvešča, da bo med 13. in 16. oktobrom v Bruslju potekala mednarodna mladinska konferenca »Enlarge your IMPACT«. Namen konference je opogumiti mlade, da se vključijo v sodelovanje in sprejemanje odločitev, ki vplivajo na njihovo življenje.

Opis: cid:image014.jpg@01CD9B2A.476E6000

Povabilo k sodelovanju na seminarju “Connecting baltic citizenship”

Švedska in finska informacijska pisarna programa Evropa za državljane organizirata seminar »Connecting Baltic Citizenship«, ki bo potekal od 28. do 30. oktobra 2013 v Stockholmu na Švedskem. Namen seminarja je ustvariti možnost za mreženje med različnimi sodelujočimi občinami in organizacijami ter zagotoviti informacije o programu Evropa za državljane ter drugih relevantnih orodjih. Rok prijave je 13. 9. 2013!

Brezplačno izobraževanje “Informiranje mladih o alkoholu”

Združenje DrogArt v okviru programa Izberi sam vabi zaposlene in prostovoljce v mladinskih centrih na brezplačno izobraževanje z naslovom: Informiranje mladih o alkoholu - pristopi in informacije. Potekalo bo v četrtek, 26. 9. 2013, od 10.00 do 14.00 ure v Mladinskem domu, Pot na Zali Rovt 3 v Tržiču. Rok prijave je 19. 9. 2013!

Sklad organizira 1. Konferenco o razvoju kadrov: Soodgovorno z vizijo do znanja in pravih poslovnih odločitev

Konferenca bo potekala 25. septembra 2013 v Laškem (Kongresni center Thermana). Na konferenci bo izpostavljen pomen ter rezultati vlaganja v razvoj kadrov. Namenjena je podjetjem, strokovnim in izobraževalnim institucijam, gospodarskim združenjem in vsem, ki jih zanima razvoj kadrov.

Delavnica “Evalvacija projektov mednarodnega razvojnega sodelovanja RS”

Ministrstvo za zunanje zadeve, Direktorat za mednarodno razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč vabi na delavnico “Evalvacija projektov mednarodnega razvojnega sodelovanja RS”, ki bo potekala 12. in 13. septembra na Gregorčičevi 27 v Ljubljani. Udeležbo potrdite najkasneje do 10. 9. 2013.

Delo

Razpis: poslovni sekretar/ka in vodja projektov

Pri Društvu DIH iščejo osebo za delo v pisarni in soustvarjanje ter izvajanje naših projektov - poslovni sekretar/ka in vodja projektov. Zaposlitev z začetkom 1. 10. 2013, za dobo 12 mesecev (vštevši 3-mesečno poskusno dobo) in z možnostjo podaljšanja. Rok prijave je 16. 9. 2013!

Prosti delovni mesti na Dóchas

Irsko združenje razvojnih nevladnih organizacij - Dóchas razpisuje naslednji dve prosti delovni mesti, in sicer za vodjo programa in vodjo informacijske dejavnosti. Prijave zbirajo do 25. 9. 2013!

Uporabni viri

Enacting European Citizenship

Organizacija Open University iz Velike Britanije je izpeljala raziskovalni projekt z naslovom Enacting European Citizenship. V okviru raziskave je prišla do nekaj originalnih rezultatov, ki temeljijo na inovativni metodologiji, ki v raziskavo neposredno vključuje aktiviste in civilno družbo, ter akterje, ki se že sedaj identificirajo z evropskim državljanstvom.

Dobre prakse projektov Evropa za državljane

Nekaj dobrih praks projektov, izbranih s strani Evropske komisije, izpeljanih s podporo programa Evropa za državljane, je na voljo tudi na spletni strani Evropske komisije Državljanstvo.

Praktični vodič za oblikovanje in vodenje projektov ‘Naredi sam’ Evropa«.

V vodiču najdete informacije o programu Evropa za državljane, pregled veščin projektnega vodenja, opis vloge in odgovornosti partnerjev, navodila za novince v mednarodnih projektih in še mnogo več.

e-NAMIG > za mladinske organizacije, 9. 09. 2013, št. MO 33/13

Članice: Društvo ŠKUC - Info ŠKUC , CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine , DIC Legebitra , KUD Anarhiv , Mladinsko informacijski center , Združenje Drogart , MKL - Knjižnica Otona Župančiča,Zavod MISSS ,Zavod MOBIN - Ej!KArtica .

L'MIT podpirata MOL-Urad za mladino in Urad RS za mladino.

V kolikor ne želite prejemati naše e-pošte nam to sporočite na info.skuc@lmit.org