VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 30.05.2007
MONDAY NIGHT - PONEDEL"K ZVEČER
04.06.2007, , Kulturni dom Krško

VLJUDNO VABLJENI!

Predprodaja, prodaja in rezervacije vstopnic vsak delovni dan, med 10. in 12. ter med 15. in 17. uro,

tel. 07 4880194 - blagajna., 07 488 01 90 - info. Vstopnina: 8 €.

MONDAY NIGHT - PONDEL'K ZVEČER

PETER ERSKINE
HGM jazz orkestar Zagreb (jazz orkester hrvaške glasbene mladine)
BIG BAND KRŠKO

V ponedeljek, 4. junija ob 20.00 bo v veliki dvorani Kulturnega doma Krško skupni nastop Jazz orkestra HGM (Hrvaška glasbena mladina) in Big banda Krško, gost pa bo svetovno znani bobnar Peter Erskine.

Peter Erskine se že več kot 30 let nahaja v vrhu svetovne bobnarske elite, odlikuje se z izvajanjem raznovrstnih stilov glasbe. Tako je v svoji karieri sodeloval z različnimi glasbeniki, kot so npr. Stan Kenton in Maynard Ferguson, Michael Brecker in Jan Garbarek, skupino Weather Report, Diana Krall, pa tudi simfoničnima orkestroma Los Angelesa in Birminghama, s katerima je nastopal kot solist. Snemal je več kot 400 albumov, od tega pet s kultno zasedbo Weather Report, vključno z albumom 8:30, za katerega je dobil nagrado Grammy. Vodi tudi lastne zasedbe, s katerimi je posnel vrsto albumov. Več informacij na www.petererskine.com .

HGM jazz orkestar ZAGREB pod vodstvom Sigija Feigla. Ustanovljen je bil v začetku leta 2002, na pobudo mladih hrvaških jazz glasbenikov. Za seboj ima več kot 50 samostojnih koncertov s hrvaškimi in velikimi svetovnimi imeni jazza, z zelo različnimi programi. Več informacij na www.hgm.hr .

Big Band Krško je v svojem dolgoletnem delovanju pod vodstvom Aleša Suše dosegel visok kakovostni nivo in spada v vrh slovenskih amaterskih big bandov. Big band Krško sestavljajo izkušeni glasbeniki in mladi upi posavskega džeza. Več informacij na www.bigbandkk.si

V letu 2007 Big band Krško prireja redne mesečne koncerte pod imenom »Monday night« (V PONDEL'K ZVEČER), po vzoru legendarnega jazz orkestra Thad Jones-Mel Lewis Big band, ki je tovrstno serijo klubskih koncertov izvajal vsak ponedeljek v New Yorku. Na koncertih, ki so vsak prvi ponedeljek v mesecu, se kot gostje običajno predstavijo že uveljavljeni posavski jazz glasbeniki, tokrat pa bo s Petrom Erskinom in HGM jazz orkestrom Zagreb ponedeljkov večer prvič dobil mednarodno dimenzijo.