VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 26.09.2013
IZSTEKANI TORNTO DRUG BUST
27.09.2013, , Na Valu 202


Pozdravljeni!
V nadaljevanju in v priponki je info o prihajajoči oddaji IZŠTEKANI na Radiu Slovenija. Če vas napoved vznemiri, posredujte to vznemirjenje naprej. Če ne, se ne vznemirjajte preveč :).
SODELAVCI RADIA SLOVENIJA! Najavni spot za oddajo je shranjen v sistemu DALET pod številko S22490. Po presoji ga lahko predvajate kadarkoli v tednu pred oddajo, od sobote do petka.
Če tole ni prišlo na povsem pravi naslov in imate boljši predlog ali če imate kakršnokoli drugačno pripombo, ne odlašajte - oglasite se na jure.longyka@gmail.com .
Najlepša hvala za pozornost in srečno.
Jure Longyka
*************************************************************

RADIO SLOVENIJA, 2. program - Val 202, petek, 27.9.2013 ob 22.25

IZŠTEKANI
TORONTO DRUG BUST

Tokratni gostje Izštekanih bodo TheTORONTO DRUG BUST, v Londonu rojena slovensko finska rockerska naveza, ki se ponaša s pred tremi leti izdanim prvencem »Enfant Terrible«, z letošnjim albumom remiksov »Refixxed« in z živim split LPjem »Live From Helsinki«. V oddaji bodo predstavili kar pet novih skladb, starejše pa bodo preoblekli v mirnejše akustične aranžmaje. Gostujočih glasbenikov ne bo manjkalo, pričakovati je tudi klavirske izlete v skrajno glasbeno intimo. V petek 27. septembra 2013 ob 22.25 v živo na frekvencah Vala 202 - in tudi v spletnem video prenosu, do katerega se lahko priklikate prek Valove domače strani www.val202.si .

Legenda pravi, da so se Ljubljančan Izak Košir, Kanadčan Neil Leyton in Finec Rami Helin prvič srečali pred stavbo Slovenske filharmonije v Ljubljani. Pisalo se je leto 2006, Izak je organiziral koncerte in Neila popeljal po slovenskih klubih. Rami je bil član skupine Turku Romatic Movement, ki je Neila spremljala na turneji. Leto kasneje je britanski kitarist Rich Ragany povabil Izaka v London na snemanje pod Neilovo producentsko taktirko. A podvig žal ni obrodil želenega sadu, posneto gradivo je ostalo nedokončano. Glasbeno seme pa je klilo naprej. Zadevo je v producentske roke vzel Rami in z Izakom ter s slovenskimi, finskimi in švedskimi glasbeniki v Ljubljani in v Helsinkih posnel album »Enfant Terrible« (2010). Tako se je rodila zasedba The Toronto Drug Bust. Vse ostalo je zgodovina. Ki se seveda z vsakim novim izzivom piše sproti.

Distribucija albuma v Sloveniji, na Finskem, na Švedskem, v ZDA in drugod. Finska turneja. Dve mednarodni nagradi glasbenega spletišča, časopisa in radia Somojo. Izbor na prvem Slovenskem tednu glasbe (2012) in nastopi na večjih festivalih v regiji (Sziget, Exit, Terraneo). Videospoti (»The Best Of Me«, »Cigar Superstar«, »The Dandy Song«...). Predelava »Man On The Moon« za projekt »Projekt R.E.M. - Čista energija glasbe« (2012). Predelava »Video Killed The Radio Star« za medijski festival Naprej (2012). Plošča remiksov »Refixxed« (2013). V živo posneta vinilna plošča »Live From Helsinki« (2013)...

To so le nekateri dosežki benda The Toronto Drug Bust, ki se je ustalil v slovenski zasedbi Izak Košir (glas, tamburin), Vid Polončič Ruparčič (kitara, spremljevalni glas), Tamir Gostiša (kitara), Jernej Kržič-Nietzsche (bas) in Dorian Granda (bobni). Zasedbi, ki v petek 27. septembra 2013ob 22.25 prihaja v oddajo IZŠTEKANI na Valu 202. Svoj zvok - ki temelji na klasičnem rockovskem zvoku šestdesetih in sedemdesetih ter je zabeljen z živostjo vseh rockovskih desetletij, ki so sledila - bodo posebej za oddajo zmehčali z akustičnimi instrumenti. V goste bodo povabili kitarista Tadeja Koširja in klaviaturista Andraža Kržiča. Ter predstavili lepo število novih skladb. Ne izpustite izdatnega odmerka čistokrvnega rokenrola, postreženega na izštekan način!

POGLED NAPREJ: 18. oktobra bo Izštekane z obiskom počastil čistokrvni jamajški Slovenec BRO, ki bo svoj reggae odel v akustične barve. 22. novembra si bomo privoščili prav posebno akustično izvedbo hrupa prekmurskega dvojca HEXENBRUTAL. 3. decembra pa se pripravite na IZŠTEKANIH 20 - veliko slavje ob dvajsetletnici oddaje! V Kinu Šiška bo nastopilo deset izvajalcev, ki so tako ali drugače zaznamovali Izštekane, Izštekani pa njih.

POVEZAVE:

https://sl-si.facebook.com/TorontoDrugBust

http://youtu.be/pSdc1twq55Y - napovednik za oddajo

www.val202.si/izstekani , www.facebook.com/izstekani , www.poglej.si/izstekani , www.val202.si

Vljudno prosimo, da vest o dogodku širite naprej. Novinarji se lahko akreditirate za poročanje iz zakulisja. Dodatne informacije dobite na naslovu jure.longyka@gmail.com ali na številki 041-265-060 oziroma pri pomočniku oddaje Blažu Tišlerju, blaz.tisler@gmail.com , 041-977-070.

Jure Longyka