VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 19.09.2013
Novice Celjske Mohorjeve
23.09.2013, , Slovenija


KNJIGI TEDNA od 23. 9. - 29. 9. 2013

Tone Pavček:

NINA Pesnitev za punčke

Nežna, krhka, pa vendar na čudežen način močna si osirotela Nina sama utira pot v svet. Ob Pavčkovih rimah in blagohotni pomoči neba tudi ona najde srečo in topel dom. Pripoved o dekliškem odraščanju, ki jo bodo z zanimanjem prebirali mlajši in starejši ljubitelji in ljubiteljice Pavčkove poezije, je ilustrirala Daša Simčič.

SVIT, KRILATI KONJ Pesnitev za fante

Značilno Pavčkova pesnitev o prijateljstvu osirotelega Marka in krilatega konja Svita, njunem skupnem popotovanju in osvajanju širjav sveta. Pesnikovo pripoved o poteh fantovskega odraščanja, ki bo navdušila mlajše in starejše bralce, je ilustriral Danijel Demšar.

Znižana cena za posamezno knjigo 10,00 EUR (redna cena 18,00 EUR)

NOVO

PAPEŽ FRANČIŠEK Jorge Bergoglio se pogovarja s Sergíom Rubinom in Francesco Ambrogetti

Duhovnost sv. Ignacija vsebuje tudi prepričanje o poslanstvu. Bergoglio želi videti odprto Cerkev, ki je poslana k ljudem, Cerkev, ki tudi »spremeni svoje strukture in pastoralne načine delovanja in jih usmeri tako, da bodo misijonski«. Petnajst pogovorov v slovenski izdaji pomenljivo »ovijata« jezuitov prolog (p. Jože Kokalj, DJ) in frančiškanov epilog (p. Edvard Kovač, OFM).

Lane Smith:DEDKOV VRT

V svoji prelepi in zagonetni slikanici se priznani ilustrator Lame Smith posveča staranju, spominjanju, vezem družinskih zgodb in ljubezni. Dedek včasih ganljivo, drugič spet nagajivo odpira vrata svojega čudežnega vrta staršem, starim staršem - in predvsem otrokom. Večkrat nagrajena slikanica Dedkov vrt je leta 2012 prejela nagrado Caldecott Honor Book.

Herman Čater: STANKO

V fotografski objektiv ujeta lepota odhajajočega časa
Naključno srečanje je rodilo prijateljstvo, ob obiskih pa so nastajale fotografije, ki so bile že nekajkrat razstavljene in tudi večkrat mednarodno nagrajene. Čatrove kompozicije z naklonjenostjo pripovedujejo o prezgodaj ostarelem možakarju, ga prikazujejo pri vsakdanjih opravilih, pri molitvi, med skromnim obedom ter ob kozarcu pijače.

"Če pa za hip zapustimo opomenjeno stvarnost, se nam odprejo tudi tihi notranji svetovi, kjer so vtisi pomembnejši od smisla in so barve ter oblike sočnejše od besed …" (dr. Primož Lampič)

"Šele ko vsebino fotografij dojamemo na splošno človeški ravni in ko zaznamo njihovo formalno vrednost, se nam razprejo v vsej svoji sporočilnosti, ki tragično usodo pozabljenega starca postavlja v jedro izpraševanja o smislu bivanja." (dr. Marjeta Ciglenečki)

KNJIGE MESECA SEPTEMBRA

V septembru nudimo 20-odstotni popust na izdaje A. M. Slomška priCELJSKI MOHORJEVI DRUŽBI!

- BLAŽE IN NEŽICA V NEDELJSKEJ ŠOLI
- TRI PRIDIGE O JEZIKU
- ŽIVLJENJA MODROST
- KDO JE NAUČIL PTIČICE PET
- KOROŠKE IN ŠTAJERSKE PESMI
- POEZIJA I/1
- POEZIJA - Neobjavljene pesmi
- MALO IN VELIKO BERILO
- LITURGIČNI PRIROČNIK 1 - MNEMOSYNON SLAVICUM
- LITURGIČNI PRIROČNIK 2 - MANUALE LITURGICUM
- GLASBENA DEJAVNOST A. M. SLOMŠKA (Štefan Alojzij Ferenčak)
- A. M. SLOMŠEK, KNEZOŠKOF LAVANTINSKI - Življenjepis (Franc Kosar)

Obiščite nas v naši knjigarni s knjižnim in darilnim programom v

CELJU, Prešernova 23, T 03 490 14 20 in

LJUBLJANI, Nazorjeva 1, T 01 244 36 50 in na

www.mohorjeva.org .

Prijazen pozdrav!

Simon Ozvatič,

vodja komercialnega sektorja

Celjska Mohorjeva družba

Prešernova 23, 3000 Celje

Telefon: 03 426 48 00

Faks: 03 426 48 10

www.mohorjeva.org