VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 19.09.2013
...za mladinske organizacije
26.09.2013, , Slovenija

Opis: cid:image009.png@01CD9B2A.476E6000

13LMIT za mladinske

Dobro je vedeti

Festival LUPA

Festival LUPA je tradicionalna predstavitev slovenskih nevladnih organizacij v vsej njihovi barvitosti, pestrosti, raznolikosti, dinamičnosti in kar je še drugih izrazov za sektor, ki povezuje okoli milijon prebivalcev Slovenije. Letos bo bazar tradicionalno potekal na Prešernovem trgu v Ljubljani v četrtek, 26. septembra 2013 ob 11.00 uri.

Nefiks bo že tretjič podeljeval priznanja za beleženje neformalno pridobljenega znanja

Zavod Nefiks že tretje leto zapored pripravlja prireditev Nefiks priznanje, ki bo 17.oktobra 2013, v Ljubljani. Priznanja, ki bodo podeljena, so namenjena vsem mladim posameznikom ter organizacijam, ki s pomočjo Nefiksa aktivno beležijo neformalno pridobljeno znanje. Na dogodek se lahko prijavijo tako posamezniki kot tudi organizacije, ki so, v obdobju od 17. 10. 2011 do 17. 10. 2013, v Nefiks vpisovali aktivnosti. Rok prijave je 10. 10. 2013!

Simbioza: 21. - 25. oktober 2013 po celi Sloveniji

Simbioza, brezplačne delavnice uporabe računalnika in mobilne telefonije, bo letos že tretjič povezala Slovenijo v tednu med 21. do 25. oktobrom. Cilj projekta je dvig računalniške pismenosti in zanimanje za učenje e-veščin med starejšimi. Po drugi strani med mladimi promovira vrednote prostovoljstva, odgovornosti in krepi proaktiven odnos do družbe in lastne prihodnosti.

Opis: Opis: Mladinske politike

MSS, Mreža MaMa, Mladi plus in ŠOS na sestanku z dr. Pikalom

Predstavniki Mladinskega sveta Slovenije, Mreže MaMa, sindikata Mladi plus in Študentske organizacije Slovenije so se 17. septembra srečali z ministrom za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernejem Pikalom. Glavni namen sestanka je bila seznanitev obeh strani s položajem mladih na različnih področjih in v različnih dokumentih.

Opis: cid:image014.jpg@01CD9B2A.476E6000

Predstavitev spletne aplikacije za (samo)pomoč Reduser

Združenje DrogArt vabi na predstavitev spletne aplikacije za (samo)pomoč Reduser in možnosti uporabe aplikacije v vaši organizaciji. Predstavitev bo potekala v ponedeljek, 30. 9. 2013, z začetkom ob 12. uri v Medijski sobi Knjižnice Otona Župančiča v Ljubljani. Rok prijave do 27. 9. 2013!


Jesenska izobraževanja na temo pridobivanja sredstev

CNVOS je objavil jesenska izobraževanja na temo pridobivanja sredstev: Pridobivanje sredstev in uspešno pisanje projektnih prijav, Finančna podpora mednarodnih fundacij za projekte s področja sociale in Finančna podpora mednarodnih fundacij za projekte s področja človekovih pravic”.

Usposabljanje “EYE- World-Video-HEART”

Usposabljanje je namenjeno razvoju kompetenc mladinskih delavcev/voditeljev pri uporabi orodij za diseminacijo rezultatov projektov, večji ustvarjalnosti in zagotavljanju vidnosti projektov Mladi v akciji. Potekalo bo od 22. do 30. 10. 2013 v Armeniji. Rok prijave do 7. 10. 2013!

Mednarodno usposabljanje MORE THAN CULTURE

Mednarodno usposabljanje je namenjeno predstavitvi koncepta zavedanja raznolikosti in metod za njegovo vključitev v mednarodno mladinsko izmenjavo. Potekalo bo od 30. 10. do 3. 11. 2013 v Nemčiji. Rok prijave je 4. 10. 2013!

Seminar/konferenca Inter CITY II - Peer learning in local youth work and policy

Namen konference je združiti odgovorne za mladinsko delo in mladinsko politiko v lokalnih oblasteh. Potekala bo v Helsinki 9. in 10. 12. 2013. Rok prijave je 30. 9. 2013!

Usposabljanje “Specifika dela z mladimi z manj priložnostmi”

Mladinska mreža MaMa vabi na usposabljanje, ki ga organizirajo v okviru projekta Mreža NVO mladinskega dela, z naslovom: Specifika dela z mladimi z manj priložnostmi. Usposabljanje bo potekalo v četrtek, 10. oktobra 2013, ob 10. uri v Mladinskem centru Litija, vodil pa ga bo Sašo Kronegger, socialni pedagog in svetovalec z bogatimi izkušnjami iz razvoja aktivnosti za mlade.

Znanstveni posvet “Spodbudimo učno uspešnost slovenskih mladostnikov”

Pedagoški inštitut vas vabi k udeležbi na znanstvenem posvetu »Spodbudimo učno uspešnost slovenskih mladostnikov«, ki bo potekal v četrtek, 7. 11. 2013, v prostorih Mestnega muzeja Ljubljana.

Razpisi


Razpis Evropskega parlamenta za sofinanciranje komunikacijskih projektov 2014

Evropski parlament je objavil razpis za sofinanciranje projektov na področju radia, televizije, spletnega okolja in organizacije dogodkov za leto 2014, pri čemer je tokratni razpis osredotočen na volitve. Rok za prijavo je 30. 9. 2013!

Delo

SLOGA išče sodelavko/sodelavca za področje projektnega svetovanja in priprave projektov

SLOGA objavlja razpis za novo sodelavko oz. sodelavca za področje projektnega svetovanja in priprave projektov. Delovno razmerje bo sklenjeno za 8 mesecev (z možnostjo dogovora o nadaljnjem sodelovanju) in za skrajšan delovni čas (predvidoma 30 ur tedensko). Rok za prijavo je 30. 9. 2013!

Uporabni viri

Obvestila Evropskega mladinskega foruma

Kurir (obvestila) Evropskega mladinskega foruma vam prinaša novice s področja mladih na evropski ravni, pozive za prijave na različne mednarodne dogodke in novice organizacij članic Foruma.

e-NAMIG > za mladinske organizacije, 24. 09. 2013, št. MO 35/13

Članice: Društvo ŠKUC - Info ŠKUC , CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine , DIC Legebitra , KUD Anarhiv , Mladinsko informacijski center , Združenje Drogart , MKL - Knjižnica Otona Župančiča,Zavod MISSS ,Zavod MOBIN - Ej!KArtica .

L'MIT podpirata MOL-Urad za mladino in Urad RS za mladino.

V kolikor ne želite prejemati naše e-pošte nam to sporočite na info.skuc@lmit.org