VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 04.10.2013
Iščemo organizacije za sodelovanje pri zaposlitvenih klubih Služba me ne išče
04.10.2013, , Na Zavodu Nefiks


Na Zavodu Nefiks bomo po lanskem uspešnem izvajanju zaposlitvenih klubov »Služba me ne išče« le te letos znova izvajali, zato iščemo organizacije, s katerimi bomo pri tem regionalno sodelovali.

Zaposlitveni klubi »Služba me ne išče« so klubi, ki delujejo po principu študijskih krožkov, to pomeni, da se združi stalno skupino 10 - 15 iskalcev prve zaposlitve, ki eno študijsko leto razvija lastno zaposljivost. Končni cilj je, da se čimveč udeležencev kluba tudi dejansko zaposli.

Prve tri mesece (november, december, januar) se klubovci srečujejo enkrat na teden po dve uri, preostale mesece pa enkrat na mesec.

V času prvega tromesečja si izoblikujejo karierni plan, izoblikujejo CV, pripravijo dva javna dogodka (npr. Podjetni petek, zaposlitveni zmenki) in pripravijo eno podjetno aktivnost. V preostalem času pa si individualno poiščejo mentorje, ki jih vodijo, na skupinska srečanja pa člani prinašajo tako pridobljene izkušnje.

Zavod Nefiks jim pri tem strokovno pomaga, strokovno usposobi vodjo (ali dva) spremlja napredek, oskrbi z materiali, poskrbi za medijsko promocijo, pomaga pri zbiranju članov, pomaga pri povezovanju s podjetji, mentorji in drugimi pomembnimi deležniki. Po vnaprejšnjem dogovoru pa poskrbi tudi za ostalo: npr. povrnitev izrednih potnih stroškov ...

Več o zaposlitvenih klubih je možno prebrati tukaj: http://www.talentiran.si/index.php/sluzba-me-ne-isce

Če bi želeli z nami sodelovati, kot regijski partner, se prijavite na tej povezavi:

https://docs.google.com/forms/d/13CuVKhZFBj6FI3LhLPd5kC58HpGrgy_JdAEQ2niGfo8/viewform

Naloge regijskega partnerja so, da:

-klubu nudi prostor srečevanja

-med mladimi najde vodjo kluba

-klubu pomaga pri iskanju udeležencev

-klubu po svojih močeh pomaga pri aktivnostih, ki so seveda lahko tesno povezane z delovanjem organizacije