VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 02.10.2013
Nataša Prosenc Stearns: Mešana tehnika
03.10.2013, , Zavod za sodobno umetnost – Ljubljana


OPOMNIK, 2. oktober 2013

SCCA, Zavod za sodobno umetnost - Ljubljana


Brez žebljev in podstavkov

Nataša Prosenc Stearns: Mešana tehnika / Mixed Media

Razstava, projekcija in pogovor

3.-11. 10. 2013

Projektna soba SCCA, Metelkova 6, Ljubljana

Odprtje: četrtek, 3. 10. 2013 , ob 19.30 uri

Innocence-Disolved.jpg

Innocence Dissolved / Stopljena nedolžnost, video instalacija, 3 video loop, 2008-2012

Nataša Prosenc Stearns že dolga leta živi in dela v Los Angelesu in je bolj redko navzoča v slovenskem prostoru. Zavod SCCA-Ljubljana pa z njo ohranja intenzivne stike. Njeni videi so vključeni v Postajo DIVA in uvrščeni v programe Videospotting, bila pa je ena zgodnejših gostij v Projektni sobi SCCA.

Leta 2006 je z naslovom Ameriške zgodbe postavila razstavo in predstavila svoja video dela in instalacije. Od takrat je naredila tudi že nekaj celovečernih filmov in bila pobudnica omnibusa Sokratova smrt, v katerem je sodelovalo 23 mednarodnih filmskih in video avtorjev. Pri nas ga bomo premierno videli drugo leto in se pogovorili tudi o tem posebnem medijskem žanru. Svoje umetniško delo pogosto predstavlja na mednarodnih razstavah in festivalih, s projekcijami in predstavitvami pa gostuje zlasti po ameriških galerijah in univerzah. Lani je bila gostja Evropske prestolnice kulture v Mariboru; sodelovala je na skupinski razstavi Skoraj pomlad. 100 let slovenske umetnosti in postavila video instalacijo Zasip v bastiji Pokrajinskega muzeja Maribor.

Trenutno sodeluje na razstavi S črto čez črko, projektom SCCA v Galeriji Vžigalica. Njen film Čakalnica je na tej razstavi doživel slovensko premiero, še več njenih del pa bo na razstavi in dogodku v Projektni sobi SCCA, z odprtjem v četrtek, 3. oktobra 2013, ob 19.30.

Vabljeni!

VEČ: http://www.scca-ljubljana.si/news_13_52.htm