VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 07.10.2013
PSYCHIC ILLS - odlični njujorški psihadeliki.... + torek, 15.10. - NATURAL CHILD (usa) + CAN OF BEES (slo)
15.10.2013, , Menza pri koritu


MEDIJSKO OBVESTILO:

PONEDELJEK
07. 10. 13

THE PSYCHIC ILLS (NY,usa - za fane Brian Jonestown Massacre, Moon Duo, …!! )
http://www.psychicills.com

+ VIBESONIC JAM (Ptuj)

https://www.facebook.com/canofbees/info#!/vibesonic.jam?fref=ts

Menza pri koritu

Ljubljana / SLO

Psychic Ills - eksperimentalni psihedeliki!

V Ljubljani bomo tokrat prvič gostili ameriške eksperimentalne psihedelične rockerje Psychic Ills. Bend je nastal že leta 2003, trenutno pa so v zasedbi kitarist Tres Warren, basistka Elizabeth Hart, bobnar Chris Millstein, drugi kitarist Scott Ryan Davis in klaviaturist Scott Davis. Svoj prvi album "Dins" so izdali leta 2006. The Village Voice jim je takoj nadel titulo najboljši novi psihedelični bend. Psychic Ills se že celo desetletje predajajo kozmičnim rockovskim zvočnim poljanam, ki nas popeljejo v območje skrivnostnega in srhljivega kitarskega vzdušja. Vsi fani razvpitih Brian Jonestown Massacre ali celo Black Rebel Motorcycle Club bodo prav gotovo prišli na svoj račun.Za njihov zvok je značilna doneča, hlepeča kitarka repeticija, ki preti s svojo srhljivo dinamiko. Letos so Newyorčani izdali že svoj peti studijski album "One Track Mind", za super neodvisno založbo "Sacred Bones". Že na prejšnjem albumu "Hazed Dreams" iz leta 2011 so se lahkotno prepustili bluesovsko začinjeni psihedeliji, ki so jo na svojem zadnjem albumu dodobra nadgradili. Ob puslušanju njihovih zvokov vam bo prišla na misel zapraščena ameriška puščavska avtocesta. Morda je za ta občutek kriv tudi Neil Hagerty (Howling Hex, Royal Trux in Pussy Galore), ki je sodeloval na albumu kot spremljevalni vokalist, poleg tega je poskrbel tudi za produkcijo nekaterih pesmi na albumu. To je prav gotovo njihov najbolj dovršen album. Bend se odločno posveča ambientu, prepredenim zvočnim atmosferam, ki so zaščitni znak te zasedbe. Psychic Ills vas bodo popeljali v neskončne zvočne svetove odbitih, strašljivih rockovskih poljan.

VIBESONIC JAM je ptujski bend, ki je izšel iz ustvarjalnega jedra bivše skupine Sleazy Snails, ki je v času svojega delovanja obredla domala vse domače odre (vključno z Novim rockom v Križankah) in imela obilico odličnih kritik v medijih. Vibesonic jam so se odločili, da se popolnoma odvrnejo od glasbenih trendov, zato si dovoljujejo mešanje različnih glasbenih stilov, ki jim v danem trenutku odgovarjajo za dosego glasbene ideje. Tako se lahko na enem mestu zlijejo v skladbi tako različne glasbene smeri kot so hard rock, psihedelija, country, alternativa, etc. Rezultat je unikaten stil, ki gradi svojo izraznost na atmosferi, kontroliranem hrupu, melodiki in trenutnem navdihu članov benda. Na koncertih bend pokaže zvočno silovitost in polnost zvoka, ki ga nadgrajujejo improvizacije vseh treh članov benda. Prvenec z naslovom Egotrip (Do-it-Yourself projekt), pove vse o ciljih in smislu bendovega početja

psychic ills NEW.jpgpsychic ills

Torek

15. 10. 13

NATURAL CHILD (Nashville, usa)

http://www.myspace.com/naturalchildband

http://naturalchildband.blogspot.com

http://naturalchild.bandcamp.com

+ CAN OF BEES (slo)

https://myspace.com/canofbees

https://www.facebook.com/pages/FV-MUSIC/126462336979?ref=search#!/canofbees/info

Menza pri koritu

Ljubljana / slo

Natural Child - Južnjaški rock'n'roll!

V Menzo pri koritu premierno prihaja "južnjaški" rock'n'roll trio Natural Child iz Nashvilla. To je rock'n'roll za vse, ki si lahko predstavljajo zvočno kombinacijo Boba Dylana, Stonesov, The Stooges, Neila Younga, Waylona Jenningsa ali celo Willieja Nelsona. To je prava kombinacija, ki obeta super rock'n'roll bend. Prav zaradi tega so se basist Wes Traylor, kitarist Seth McMurray in bobnar Zack Martin leta 2009 odločili za ustanovitev benda. Mladce navdušuje neskončno igranje, dobro pivo in dobre ženske. Predvsem zaradi prvega so pri založbi Burger Records do sedaj izdali albuma "For the Love of the Game" in "Hard in Heaven". V obeh primerih se posvečajo spretni kombinaciji klasičnega rocka in bogate južnjaške tradicije, na zadnjem albumu lahko zasledimo tudi veliko bluesovske opojnosti in južnjaškega rockovskega naboja. Njihove pesmi so raznolike, dinamične in na trenutek prav hudomušno neotesane. Natural Child igrajo pravi razuzdani, neukročeni rock'n'roll, ki bo prevetril vse vaše nepotešene čute. Spomnite se na Uncle Tupelo in že v naslednjem komadu vas bodo presenetili s klasičnimi rifi, ki se jih ne bi sramovali niti veliki The Stooges.

Predskupina bo odlični garage/blues/punk trio Can of Bees iz Šentjanža pri Dravogradu. Skupino sta jeseni 2010 ustanovila bobnar Davor Detečnik ter kitarist in vokalist Jan Lužnik, po tem ko je razpadel njun prejšnji bend, Bizarna Scena. Sprva sta nameravala delovati kot duo, vendar sta kmalu ugotovila, da potrebujeta basista. Pridružil se jima je Jure Gobec. Kmalu so posneli prve komade.

Natural Child 21.jpgnatural child