VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 07.10.2013
CNVOS: RAZPISI IN PRILOŽNOSTI za NVO
07.10.2013, , Slovenija


7. oktober 2013
št. 38/13
title

Javni razpis štipendij oziroma sofinanciranja raziskovalnega sodelovanja doktorskih študentov v tujini v letu 2013
Predmet javnega razpisa je štipendiranje oziroma sofinanciranje stroškov neprekinjenega 3 do 8-mesečnega raziskovalnega dela doktorskih študentov s področja naravoslovja, tehnike ali medicine v tujini v letih 2013 in 2014, in sicer: A. doktorskih študentov, ki jih na raziskovalno delo v tujino napoti delodajalec, B. doktorskih študentov s statusom študenta.
Več »
Financial contributions to the operation of European consumer organisations representing consumer interests - Call for Proposals 2013
Izvajalska agencija za zdravje in potrošnike je objavila javni razpis, namenjen podpori organizacijam za varstvo potrošnikov, ki delujejo na evropski ravni.
Več »
Javni razpis za sofinanciranje programov neprofitnih organizacij, društev, združenj in drugih institucij v Občini Črnomelj za leto 2013
Več »
Javno naročilo: Študija z naslovom „Usklajen evropski raziskovalni prostor (ERA) digitalnih storitev za elektronske infrastrukture na podlagi IKT“ - SMART
Generalni direktorat Evropske komisije za komunikacijska omrežja, vsebine in tehnologijo je objavil javno naročilo za pripravo študije, katere cilji so: (1) opredeliti pravne in regulativne ovire v državah članicah, ki preprečujejo razvoj usklajenega evropskega raziskovalnega prostora digitalnih storitev; (2) opredeliti ovire za mešanje lastniških in javnih virov, storitev ali orodij v isti digitalni storitvi; (3) predlagati specifične pristope za uskladitev politik EU in nacionalnih politik za zagotavljanje elektronske infrastrukture in s pomočjo tega premagati zgoraj opredeljene ovire; (4) priporočiti „listino o digitalnem dostopu“, ki bo določala skupna načela in usklajena pravila za dostop.
Več »
rounded
CNVOS: Uporabne delavnice za NVO!
Za vas smo pripravili tri sklope delavnic in izobraževanj, ki vam bodo v pomoč pri: 1. prijavah na nove razpise in pridobivanju novih finančnih virov, 2. še večji prodornosti vaših idej in poslanstva ter 3. zakonitem, vendar učinkovitem in ekonomičnem poslovanju.

Več o vsebini, terminih in predavateljih posamezne delavnice izveste s klikom na posamezen naslov delavnice:
ABC VODENJA PROJEKTOV >>>
PRIDOBIVANJE SREDSTEV IN USPEŠNO PISANJE PROJEKTNIH PRIJAV >>>
FINANČNA PODPORA MEDNARODNIH FUNDACIJ ZA PROJEKTE S PODROČJA SOCIALE >>>
FINANČNA PODPORA MEDNARODNIH FUNDACIJ ZA PROJEKTE S PODROČJA ČLOVEKOVIH PRAVIC >>>
PRAVNI OKVIRJI TRŽENJA IN OPTIMALNE OBDAVČITVE V NEVLADNIH ORGANIZACIJAH >>>
NVO STANDARD KAKOVOSTI: KORAK PRED KONKURENCO >>>
VARSTVO OSEBNIH IN ZAUPNIH PODATKOV TER OSNOVE ELEKTRONSKEGA KOMUNICIRANJA >>>
PALETA MOŽNOSTI ZAPOSLOVANJA IN DELA V NEVLADNIH ORGANIZACIJAH - od delovnega razmerja do prostovljskega dela >>>
ABC PRIDOBIVANJA DONACIJ IN SPONZORSTEV >>>
PRIDOBIVANJE INFORMACIJ OD JAVNEGA SEKTORJA IN NJIHOVA UPORABA >>>

Postanite Ekspert smernic družbene odgovornosti ISO 26000 - možnost brezplačne udeležbe za predstavnika nevladne organizacije!
Ekvilib Inštitut med 21. in 23. oktobrom 2013 organizira tridnevno usposabljanje za pridobitev kompetenc na področju družbene odgovornosti ISO 26000, s pomočjo katerih boste lahko strateško načrtovali družbeno odgovorno delovanje organizacije. Mednarodni standard družbene odgovornosti ISO 26000 opredeljuje temeljna načela družbene odgovornosti, vključujoče delovanje z deležniki in načine, kako družbeno odgovorno ravnanje integrirati v podjetje. Eni osebi iz nevladne organizacije nudijo brezplačno udeležbo.
Več »
2. javni razpis iz naslova ukrepa 123 - Dodajanje vrednosti kmetijskim in gozdarskim proizvodom za gospodarske družbe, samostojne podjetnike, zadruge in zavode
Predmet javnega razpisa je dodelitev nepovratnih sredstev iz naslova ukrepa 123 Dodajanje vrednosti kmetijskim in gozdarskim proizvodom iz PRP 2007-2013 za izvedbo naložb v prvo stopnjo predelave lesa, ki jih bodo izvedle gospodarske družbe, samostojni podjetniki, zadruge in zavodi.
Več »
Javni razpis za sofinanciranje aktivnosti trajnostnega gospodarjenja z divjadjo v Mestni občini Koper za leto 2013
Več »
Javni razpis za izvedbo projekta Oskrbe žrtev trgovine z ljudmi - namestitev v varnem okolju za leti 2014 in 2015
Predmet javnega razpisa je izbira izvajalca, ki bo izvajal projekt Oskrbe žrtev trgovine z ljudmi - namestitev v varnem okolju za leti 2014 in 2015, v Republiki Sloveniji. Projekt obsega nudenje pomoči žrtvam trgovine z ljudmi pri njihovem telesnem, psihološkem in socialnem okrevanju v obliki namestitve v varni prostor.
Več »
Preparatory action 'Your first EURES job' - Call for Proposals VP/2013/014
Generalni direktorat Evropske komisije za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje je objavil javni razpis za sofinanciranje pripravljanih ukrepov na področju podpore mladim iskalcem zaposlitve v drugi državi članici na eni ter ponudnikom služb na drugi strani.
Več »
Supporting the demand and supply side of the market for social enterprise finance - Call for Proposals VP/2013/017
Generalni direktorat Evropske komisije za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje je objavil javni razpis z naslovom »Preparatory action - Social innovation driven by social business and young entrepreneurship«, katerega glavni cilj je identificirati, razvijati ter razširjati primere dobrih praks lokalnih, regionalnih in nacionalnih oblasti na področju podpore mladim socialnim podjetnikom v času visoke brezposelnosti mladih.
Več »
Javni razpis za sofinanciranje programov in/ali projektov v MOL za leto 2014 in/ali za leta od 2014 do 2016: socialno varstvo in varovanje zdravja - Ljubljana - Zdravo mesto
Več »
Usposabljanje trenerjev z naslovom »Mavrične družine v Evropi«
Mirovni inštitut objavlja poziv k prijavam za usposabljanje trenerjev z naslovom »Mavrične družine v Evropi« (»Rainbow Families in Europe«), ki ga bo (skupaj z mednarodnimi partnerji) organiziral 27.-28.01.2014 v Ljubljani. Glavni cilj je izmenjava veščin in znanja o zaščiti mavričnih družin pri izvajanju njihove pravice do svobode gibanja znotraj držav članic EU z namenom krepitve znanja posameznikov in institucij z že obstoječim pravnim znanjem. Udeleženci in udeleženke usposabljanja bodo izmenjali informacije, izkušnje in strategije, ki so ključne za zagotavljanje pravne zaščite pravic mavričnih družin, kot tudi za ustanovitev Mreže strokovnjakov in strokovnjakinj.
Več »
Javni razpis za opravljanje nalog stične točke programa »Evropa za državljane« v Sloveniji za obdobje 2014-2020
Predmet razpisa je opravljanje nalog stične točke programa »Evropa za državljane« v Sloveniji v obdobju od začetka leta 2014 do konca leta 2020, ki bo v prvi vrsti zagotavljala promocijo programa EU »Evropa za državljane« in informacije o njem ter podporo prijaviteljem pri prijavljanju na razpise tega programa. »Evropa za državljane« je program EU, ki bo predvidoma s 1. 1. 2014 nasledil istoimenski program, ki je veljal od leta 2007 do leta 2013.
Več »
Javni razpis za izbor večletnih kulturnih projektov, ki jih bo na področjih umetnosti sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo
Predmet večletnega projektnega razpisa, oznaka JPR-VP-UM, je sofinanciranje štiriletnih kulturnih projektov na podpodročjih uprizoritvenih, glasbenih, likovnih in intermedijskih umetnosti, ki jih bodo izvajalci izvedli v obdobju od 2014 do 2017, ter dvoletnih kulturnih projektov na podpodročju uprizoritvenih umetnosti, ki jih bodo izvajalci izvedli v obdobju od 2014 do 2015.
Več »
Javni razpis za opravljanje nalog centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji za obdobje 2014-2020
Predmet razpisa je opravljanje nalog centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji v obdobju od začetka leta 2014 do konca leta 2020, ki bo v prvi vrsti zagotavljal promocijo programa EU Ustvarjalna Evropa in informacije o njem ter podporo prijaviteljem pri prijavljanju na razpise tega programa. Ustvarjalna Evropa je program EU, ki bo predvidoma s 1. 1. 2014 nasledil in združil aktualne programe Kultura (2007-2013), MEDIA, MEDIA Mundus, ter uvedel nov medsektorski sklop, ki bo ponudil inovativno jamstveno shemo za kulturne in ustvarjalne sektorje, da bodo ti laže dostopali do finančnih sredstev.
Več »
Javni razpis za izbor kulturnih programov na področju nekomercialne medijske dejavnosti, ki jih bo v letu 2013 sofinancirala Mestna občina Maribor
Več »
Non-State Actors in Development for Tajikistan
V okviru tematskega programa o nedržavnih akterjih in lokalnih oblasteh v razvojnem procesu je objavljen javni razpis, namenjen sofinanciranju projektov, ki prispevajo k vključujoči in opolnomočeni družbi v Tadžikistanu. Podprti bodo projekti, ki: - prinašajo koristi prebivalcem, ki nimajo dostopa do osnovnih storitev in so izključeni iz procesov oblikovanja politik, - krepijo zmogljivosti organizacij civilne družbe za učinkovitejše delovanje na področju boja proti revščini ter spodbujanja trajnostnega razvoja, - spodbujajo sodelovanje med vladnimi in nevladnimi akterji.
Več »
footer-top
Oktober 2013
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Objava prispevka
Z e-novicami vas redno seznanjamo z aktualnim dogajanjem v nevladnem sektorju doma in po svetu, z najnovejšimi informacijami s področja pridobivanja nepovratnih sredstev ter s ponudbo izobraževanj za nevladne organizacije.

V njih boste našli vedno nove vsebine, ki jih lahko sooblikujete tudi vi. Informacije o aktivnostih vaše organizacije lahko objavite prek spletne strani cNVOs.info , lahko pa nam jih posredujete tudi na novice@cnvos.si in z veseljem jih bomo objavili za vas.

Za vse informacije, pomoč in vprašanja smo na voljo na novice@cnvos.si , veseli pa bomo tudi vaših komentarjev, mnenj in predlogov za izboljšavo naših storitev.
Kontakt
CNVOS
Povšetova 37
SI-1000 Ljubljana, Slovenija

Tel.: (+386 1) 542 14 22
Faks: (+386 1) 542 14 24
e-mail: novice@cnvos.si
facebook
footer-top
To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na naše brezplačne e-novice. Če sporočil ne želite več prejemati, se lahko odjavite tukaj .
footer-top