VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 08.10.2013
Novice Mreže medgeneracijskih programov št. 13
08.10.2013, , Slovenija

Glava

IZPOSTAVLJAMO: Šola v oblakih - primer medgeneracijskega učnega centra

učenje.jpgIndijski raziskovalec na področju izobraževanja, Sugata Mira si je zamislil zelo drzno idejo - zgraditi učni center v oblakih, kjer lahko otroci raziskujejo in se učijo drug od drugega. Učitelji določijo učni proces, nato pa se odmaknejo. Učitelji nudijo mentorstvo, postavljajo vprašanja, niso pa prisotni in otroci samostojno iščejo odgovore. Ideja šole v oblakih je spremeniti sedanji učni sistem in je namenjena učenju otrok. Čeprav se ideja ne nanaša izključno na medgeneracijsko učenje, vključuje prvine medgeneracijskega učenja. Tudi na tak način lahko nadgradimo medgeneracijski učni center.

Oglejte si celotnivideo o Šoli v oblakih .


Komunikacija pri medgeneracijskem sodelovanju

V torek, 1. oktobra 2013 je v prostorih Cankarjevega doma potekalo tematsko medgeneracijsko usposabljanje »Če padem me vedno kdo pobere«, ki ga je pripravila Slovenska filantropija.

IMG_20131001_143800.jpgPreden se lahko sploh lotimo priprave medgeneracijske aktivnosti, je potrebno najprej razumeti kaj predstavlja medgeneracijsko sodelovanje. Definicija medgeneracijskega sodelovanja nam lahko pomaga vzpostavili dobro komunikacijo med generacijami.

Preberite celotni prispevek .

Dobrodelna akcija: 50 starejših Trboveljčanov na Debeli rtič

V hitro spreminjajočih se časih, negotovih razmerah se marsikateri posameznik znajde v stiski. Pri tem prvo pomislimo na otroke iz socialno ogroženih družin in njihove družine. Malokdo pomisli na starejše. Tudi oni imajo preproste želje, ki si jih zaradi finančnih razmer ne morejo privoščiti.

FOTAF8A (1).jpgV Medgeneracijskem društvu Upanje Trbovlje so se tako odločili, da bodo priredili dobrodelno akcijo in starejše Trboveljčane, ki si izleta na morje sicer ne bi mogli privoščiti, popeljali na Debeli rtič. Izlet so omogočili številni donatorji.

Dobrodelna akcija je lahko zgled ostalim, da poskusijo starejšim iz svojega lokalnega okolja omogočiti podobno izkušnjo, kot tudi podjetjem in ostalim potencialnim donatorjem, da pri takšnih akcijah priskočijo na pomoč.

Več .

Naj prostovoljec, ki vedno z veseljem pomaga

Marko Lenarčič je dijak Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci, smer turizem. Že od nekdaj so ga zanimala potovanja, pripovedovanje, predstavljanje in nastopanje. Študij si želi nadaljevati v tujini. Od svojih 21364994853Kopija od Ekipa HSD z županom - NPL MS 2012.JPGsovrstnikov se razlikuje po tem, da večino svojega prostega časa kot prostovoljec namenja za druge.

Preberite si celotni intervju z »Naj prostovoljcem« Mestne občine Murska Sobota.