VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 08.10.2013
...za mladinske organizacije
08.10.2013, , Slovenija

Opis: cid:image009.png@01CD9B2A.476E6000

13LMIT za mladinske

Dobro je vedeti

Koncert za Srce

Hiša Srce bo ob vstopu v novo študijsko leto organizirala dobrodelni koncert, na katerem bodo nastopili trije vrhunski slovenski pevski zbori. Z dogodkom želijo približati delovanje Srca, hiše rešitev za mlade, ki vsako leto pomaga več kot 10.000 mladim iz cele Slovenije. oncert za Srce bo potekal 17. oktobra, v veliki dvorani Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani, s pričetkom ob 19.30.

Oktober je vseevropski mesec kibervarnosti

1. oktobra se v 25 državah EU pričenja prvi celovit evropski mesec kibervarnosti, katerega cilj je spodbuditi ozaveščenost o računalniški varnosti med državljani in spremeniti njihove poglede na kibergrožnje ter zagotoviti najnovejše informacije o spletni varnosti. Slovenija bo v evropski kampanji sodelovala z nacionalnim programom ozaveščanja Varni na internetu, ki ga koordinira Arnesov center za odzivanje na omrežne incidente SI-CERT.

Nefiks bo že tretjič podeljeval priznanja za beleženje neformalno pridobljenega znanja

Zavod Nefiks že tretje leto zapored pripravlja prireditev Nefiks priznanje, ki bo 17. oktobra 2013, v Ljubljani. Priznanja, ki bodo podeljena, so namenjena vsem mladim posameznikom ter organizacijam, ki s pomočjo Nefiksa aktivno beležijo neformalno pridobljeno znanje. Na dogodek se lahko prijavijo tako posamezniki kot tudi organizacije, ki so, v obdobju od 17. 10. 2011 do 17. 10. 2013, v Nefiks vpisovali aktivnosti. Rok prijave je 10. 10. 2013!

Simbioza: 21. - 25. oktober 2013 po celi Sloveniji

Simbioza, brezplačne delavnice uporabe računalnika in mobilne telefonije, bo letos že tretjič povezala Slovenijo v tednu med 21. do 25. oktobrom. Cilj projekta je dvig računalniške pismenosti in zanimanje za učenje e-veščin med starejšimi. Po drugi strani med mladimi promovira vrednote prostovoljstva, odgovornosti in krepi proaktiven odnos do družbe in lastne prihodnosti.

Opis: Opis: Mladinske politike

Sprejema se resolucija o nacionalnem programu za mladino 2013-2022

Mreža MaMa pozdravlja, da je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Urad RS za mladino, skladno s 16. členom Zakona o javnem interesu v mladinskem sektorju (Uradni list RS, št. 42/10), pripravil predlog resolucije o Nacionalnem programu za mladino 2013 - 2022.

Opis: cid:image014.jpg@01CD9B2A.476E6000

Štipendije “Za ženske v znanosti” za leto 2014

Na voljo so tri enoletne štipendije v višini 5.000 EUR, namenjene raziskovalkam naravoslovnih znanosti, medicine ali biotehnike. Rok prijave je 4. 11. 2013.

Konferenca Vzgoja in izobraževanje v informacijski družbi

Vabljeni na konferenco Vzgoja in izobraževanje v informacijski družbi - VIVID 2013, ki bo potekala v petek, 11. oktobra 2013, na Institutu Jožefa Stefana v Ljubljani s pričetkom ob 9. uri. Konferenca bo potekala pod okriljem multi-konference “Informacijska družba” in je namenjena proučevanju novih načinov dela in skupnega življenja v vzgojno-izobraževalnem procesu, ki jih prinaša sodobna informacijska in komunikacijska tehnologija. Udeležba na konferenci je brezplačna, potrebna pa je predhodna registracija.

CNVOS: Uporabne delavnice za NVO!

CNVOS so za vas pripravili tri sklope delavnic in izobraževanj, ki vam bodo v pomoč pri: 1. prijavah na nove razpise in pridobivanju novih finančnih virov, 2. še večji prodornosti vaših idej in poslanstva ter 3. zakonitem, vendar učinkovitem in ekonomičnem poslovanju.

Strokovni posvet “Popivanje mladih na odprtih javnih prostorih v Ljubljani”

Namen dogodka je osvetliti problematiko popivanja mladih na odprtih javnih prostorih v Ljubljani z različnih zornih kotov, povezati deležnike, ki jih tematika zadeva ter skupaj razmisliti o celostnih odgovorih. Dogodek se bo odvijal v sredo, 16. oktobra, od 9.00 do 14.30 v Knjižnici Otona Župančiča (Kersnikova ulica 2, Ljubljana). Prijave zbirajo do 11. 10.!

Informativna delavnica “Kako pripraviti usposabljanje za globalne prostovoljce”

Zavod VOLUNTARIAT v sodelovanju s slovensko platformo za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč SLOGA vabi na informativno delavnico »Kako pripraviti usposabljanje za globalne prostovoljce«, namenjeno bivšim prostovoljcem ter vsem zainteresiranim, ki bi se želeli seznaniti s pomembnimi vsebinami in procesom priprav prostovoljcev na globalne prostovoljske projekte. Odvijala pa se bo na Slogi v četrtek, 24. oktobra 2013, med 13. in 19. uro, ter v petek, 25. oktobra 2013, med 9. in 17. uro.

Delavnica v sklopu globalnih trendov: Usklajevanje osebnih in poklicnih vrednot - nuja ali priložnost?

Ekvilib Inštitut in U.S. Embassy Ljubljana vabita na delavnico na temo usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja v obliki pogovora z Danielle Hartmann. Sledila bo predstavitev certifikata Družini prijazno podjetje za slovenska podjetja in organizacije, ki bi želela pridobiti več informacij o možnosti pridobitve sofinanciranja certifikata s pomočjo Evropskega socialnega sklada. Delavnica bo potekala 11. 10. 2013 od 12. do 14. 30 ure.

Razpisi

Razpis: Preparatory action ‘Your first EURES job’

Generalni direktorat Evropske komisije za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje je objavil javni razpis za sofinanciranje pripravljanjih ukrepov na področju podpore mladim iskalcem zaposlitve v drugi državi članici na eni ter ponudnikom služb na drugi strani. Na razpis se lahko prijavijo neprofitne organizacije na področju zaposlovanja (javne in zasebne) iz držav članic EU, ki izpolnjujejo razpisne pogoje.

Razpis za sofinanciranje programov in/ali projektov v MOL za leto 2014 in/ali za leta od 2014 do 2016: socialno varstvo in varovanje zdravja

Predmet javnega razpisa so programi socialnega varstva in programi varovanja zdravja, ki so v skladu z namenom in ciljem javnega razpisa. Rok prijave do 18. 10. 2013!

Razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2013

Za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus se lahko prijavijo majhna, srednje velika in velika podjetja ter zavodi, ki na katerem koli področju vsaj 1 leto izvajajo aktivnosti in projekte, ki so usmerjeni v dolgoročno dobrobit zaposlenih, okolja, skupnosti, kupcev in s katerimi presegajo minimalne, z zakonom določene standarde poslovanja in jih zato lahko štejemo med družbeno odgovorne.

e-NAMIG > za mladinske organizacije, 8. 10. 2013, št. MO 36/13

Članice: Društvo ŠKUC - Info ŠKUC , CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine , DIC Legebitra , KUD Anarhiv , Mladinsko informacijski center , Združenje Drogart , MKL - Knjižnica Otona Župančiča,Zavod MISSS ,Zavod MOBIN - Ej!KArtica .

L'MIT podpirata MOL-Urad za mladino in Urad RS za mladino.

V kolikor ne želite prejemati naše e-pošte nam to sporočite na info.skuc@lmit.org