VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 09.10.2013
Mosa e-novičnik
09.10.2013, , Slovenija

Subject: Mosa e-novičnik, oktober 2013

MOSA

Mosa e-novičnik, oktober 2013

Pozdravljeni v tokratnem MOSA e-novičniku, ki vam prinaša nekaj aktualnih informacij s področja alkoholne problematike v Sloveniji in drugod po svetu. Za več informacij o delu MOSA nas obiščite na www.infomosa.si

EUCAM: Osnovna dejstva o negativnih učinkih izpostavljenosti spletnemu trženju alkohola

Evropski center za spremljanje trženja alkohola (EUCAM) je objavil pregled trenutno dostopne znanstvene literature, v katerem prikazuje, kako izpostavljenost spletnemu trženju alkohola vodi do tega, da mladi pijejo več, bolj pogosto ter pri nižji starosti.

Alkohol in nosečnost: Evropska mreža za fetalni alkoholni sindrom

Evropska mreža za fetalni alkoholni sindrom (European Fetal alcohol spectrum disorder Alliance) je bila ustanovljena februarja 2011 z namenom, da izpolni vse večje potrebe evropskih strokovnjakov in nevladnih organizacij, ki se ukvarjajo s FASD, da si izmenjujejo ideje in delujejo skupaj. EUFASD je neprofitna mednarodna organizacija, registrirana na Švedskem. Na njihovi spletni strani najdete osnovne informacije o alkoholu in nosečnosti.

Prihajajoči dogodki

Prva spletna konferenca EUCAM: Spletno trženje alkohola, 31. 10. 2013

Evropski center za spremljanje trženja alkohola (EUCAM) svojo prvo spletno konferenco namenja spletnemu trženju alkohola. Konferenca bo potekala 31. oktobra 2013. Na podlagi konference bo EUCAM izdal publikacijo z naslovom Manifest o spletnem trženju alkohola, k sodelovanju pa vabi nevladne organizacije, politične odločevalce in raziskovalce.

Združenje DrogArt vabi na strokovni posvet: Popivanje mladih na odprtih javnih prostorih v Ljubljani

Združenje DrogArt vabi na strokovni posvet z naslovom Popivanje mladih na odprtih javnih prostorih v Ljubljani. Dogodek se bo odvijal v sredo, 16. oktobra od 9.00 do 14.30 v Knjižnici Otona Župančiča (Kersnikova ulica 2, Ljubljana).

ZZV Ravne na Koroškem: Vabilo na strokovno konferenco ob mesecu preprečevanja zasvojenosti

Zavod za zdravstveno varstvo Ravne na Koroškem vabi na nacionalno konferenco pod okriljem Ministrstva za zdravje RS, ki bo letos osredotočena na mladostnike in nove psihoaktivne snovi. Potekala bo 7. novembra 2013 v Slovenj Gradcu. Strokovno srečanje bo kot vsako leto potekalo brez kotizacije, prijave bodo obvezne.

Delavnica: Alkoholne politike na delovnem mestu: izboljšanje produktivnosti, 22. 11. 2013, Bruselj

V okviru projekta EWA (European Workplace and Alcohol), ki ga sofinancira Evropska komisija, bo 22. novembra 2013 v prostorih EESC (European Economic and Social Committee) v Bruslju potekala enodnevna delavnica na temo alkoholnih politik na delovnem mestu.

Če menite, da bi bilo dobro katero od vsebin vključiti v naš naslednji novičnik, prosimo da se oglasite na info@infomosa.si .

Če ne želite več prejemati naših e-novic, se lahko odjavite .

© MOSA | www.infomosa.si