VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Tujina 20.10.2013
Umrla je JOVANKA BROZ
20.10.2013, , Beograd

Umrla je Jovanka Broz

Avtor: STA

Beograd - V 89. letu je zaradi zastoja srca danes ob 11.45 umrla Jovanka Broz, vdova nekdanjega jugoslovanskega predsednika Josipa Broza Tita.

0 OCENA: +3 POŠLJI
Share
Pin It

V klinični center so jo sprejeli po lažjem infarktu 23. avgusta letos, kamor so jo pripeljali v polzavestnem stanju in dehidrirano. O poslabšanju njenega zdravja so nato poročali konec septembra. Da je v komi in da diha s pomočjo aparatov, pa so iz bolnišnice sporočili 27. septembra.

Živela je skromno, stran od oči javnosti


Jovanka Broz je bila rojena leta 1924 v Liki. Leta 1952 se je poročila s takratnim jugoslovanskim predsednikom Josipom Brozom Titom, s katerim je ostala vse do njegove smrti leta 1980. Od njegove smrti je živela v stanovanju na beograjskih Dedinjah, stran od oči javnosti in precej skromno. Mediji so v minulih letih večkrat poročali o njenih finančnih težavah.

Po Titovi smrti je bilo namreč njuno premoženje nacionalizirano, ona pa je pristala v hišnem priporu, vse do leta 2009 je bila brez vseh osebnih dokumentov. Julija 2009 ji je Ivica Dačić, sedanji premier in tedanji notranji minister, po dolgih letih izročil osebno izkaznico in potni list.

Foto: Reuters