VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 15.10.2013
Na višini oči, pogovor in odprtje razstave
16.10.2013, , Zavod za sodobno umetnost – Ljubljana


VABILO, 16. oktober 2013

SCCA, Zavod za sodobno umetnost - Ljubljana


KUD Mreža/Galerija Alkatraz & SCCA-Ljubljana

Na višini oči

Pogovor in odprtje razstave

Petek, 18. 10. 2013

- ob 18. uri: Pogovor z umetnicami in umetniki združenja Kolonie Wedding

Projektna soba SCCA, Metelkova ulica 6, Ljubljana

- ob 20. uri: Odprtje razstave

Galerija Alkatraz, AKC Metelkova mesto, Ljubljana

Kolonie-Wedding.jpg

V Galeriji Alkatraz se v petek, 18. oktobra, ob 20. uri odpira skupinska razstava Na višini oči, na kateri sodelujejo umetnice in umetniki združenja Kolonie Wedding: Vladimir Anselm, Jovan Balov, Tiny Domingos, Archie Galentz, Henrik Jacob, Barbara Klinker, Christian de Lutz, Kata Unger in Josef Vilser. Na razstavi bodo prikazana dela v različnih pristopih in medijih. Idejno zasnovo sestavlja poskus vzpostavitve dialoga o umetnosti, proizvodnih pogojih, umetniških omrežjih, samoorganizaciji na področju likovnega ustvarjanja in izkušnjah galerij, ki hkrati delujejo kot producentke umetniških del.

Pred odprtjem razstave vas v petek, 18. oktobra, ob 18. uri vabimo v Projektno sobo SCCA na pogovor z umetnicami in umetniki združenja Kolonie Wedding.

Kolonie Wedding je združenje nekomercialnih umetniških prostorov v berlinski četrti Wedding, ki je bilo sprva kot iniciativa podpore za stanovanjsko zadrugo soseske Soldinerstrasse vzpostavljeno leta 2001. Podpora avtonomnim upravljavcem v četrti Wedding se je sčasoma prelevila v iniciativo, usmerjeno k preoblikovanju degradiranih prostorov v razstavne in projektne. V sedanjem času tako vsak zadnji petek v mesecu v posameznih projektnih sobah in ateljejih potekajo otvoritve razstav. Isti večer in ob nedeljah popoldne se v vsakem razstavnem prostoru odvijajo tudi javna vodstva. Prikazan je širok izbor mednarodne sodobne umetnosti, vizualna umetnost pa je večkrat obogatena z glasbo, poezijo in klubskim programom. Soseska je zaradi živahnega umetniškega dogajanja popolnoma spremenjena in privablja vedno več obiskovalcev in stanovalcev.

Po pogovoru vabljeni na odprtje razstave v Galerijo Alkatraz.

VEČ O RAZSTAVI IN UMETNIKIH: http://www.galerijalkatraz.org/?p=7040


Zavod SCCA-Ljubljana, Metelkova 6, 1000 Ljubljana,http://www.scca-ljubljana.si

Tel.: (01) 431 83 85, kontaktna oseba: Dušan Dovč, 051 361 681, info@scca-ljubljana.si

Program Zavoda SCCA-Ljubljana podpirata MOL, Oddelek za kulturo in Ministrstvo za kulturo RS.
Zavod SCCA-Ljubljana je član Asociacije, društva nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti.
(Opravičujemo se za morebitno podvajanje sporočila.)