VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 22.10.2013
MSS novice
23.10.2013, , Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

MSS novice vam prinašajo najnovejše dogajanje, stališča in napovedi iz mladinskega sektorja.
Se sporočilo ne pokaže pravilno?
Odprite v svojem brskalniku .

Jamstvo za mlade - kaj bo država naredila za vas?


Vljudno vabljeni na Študentsko areno, na kateri, v okviru kampanje Jamstvo za mlade , organiziramo razpravo z ministrico dr. Anjo Kopač Mrak in ministrom dr. Jernejem Pikalom.

Dogodek bo potekal v sredo, 23. oktobra 2013 s pričetkom ob 12. uri, v predavalnici Itak na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.


Ministra nam bosta predstavila program Jamstvo za mlade 2014 - 2020, ki je namenjen spodbujanju zaposlovanja mladih in je usmerjen v reševanje ključnih problemov mladih na trgu delovne sile.

Izkoristite priložnost, da postavite vprašanje, komentirate, izpostavite, razpravljate, kritizirate ali pohvalite tisto, kar bo DRŽAVA NAREDILA ZA VAS, in to neposredno tistim, ki odločajo.

Na dogodku bomo prav tako razglasili zmagovalca natečaja Jamstvo za mlade in podelili nagrade.

Več ...

Investiranje v mlade ne bo nikoli napačna odločitev!

V sredo, 16. oktobra 2013, se je na svoji konstitutivni seji sestal Svet Vlade RS za mladino. Ustanovne seje Sveta se je udeležila tudi predsednica vlade ga. Alenka Bratušek, kar predstavniki mladih v Svetu razumemo kot potrditev resnosti situacije v kateri smo se znašle generacije mladih, ter tudi kot gesto, ki je skladna z izjavami predsednice vlade, da smo mladi absolutna prioriteta te vlade.

Celotno sporočilo za javnostpo seji Sveta, pod katerega so se podpisali vsi predstavniki mladih v Svetu Vlade RS za mladino, in nagovor, ki so ga predstavili v uvodu seje si lahko preberete na naši spletni strani.

Mladinski svet Slovenije na nacionalni konferenci SIDRO


Nacionalna konferenca o državljanski vzgoji Socialna in državljanska odgovornost - SIDRO je potekala 10. oktobra 2013 v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju. Na konferenci je sodeloval tudi Mladinski svet Slovenije.

Predsednica MSS Tea Jarc je kot gostja sodelovala na okrogli mizi "Naproti izobraževanju za boljšo zaposljivost?: Spremembe in uvajanje novih vsebin v formalni izobraževalni sistem v Sloveniji", ki je del projekta Partnerstvo za mladino .

V popoldanskem delu pa je Jerneja Modic predstavila model izvajanja strukturiranega dialoga, ki ga v Sloveniji izvaja Mladinski svet Slovenijo. Podrobneje o dogajanju na SIDRO-u na spletni strani MSS.

Program Jamstvo za mlade kmalu na vladi


Po dobrem mesecu smo se predstavniki mladih, mladinskih organizacij ter organizacij za mlade ponovno sestali z odločevalci na temo Programa: Jamstvo za mlade 2014-2020. Sestanka, ki ga je gostila in vodila ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, dr. Anja Kopač Mrak, smo se udeležili predstavniki Mladinskega sveta Slovenije, Študentske organizacije Slovenije, Mladinske mreže MaMa, Zavoda Ypsilon, Sindikata Mladi plus, ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Urada RS za mladino, ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter ministrstva za kulturo.

Podrobneje o tem kaj se je dogajalo na sestanku si lahko preberete na spletni strani.

Najavi Urada Republike Slovenije za mladino


URSM je v zadnjem tednu postregel z dvema pomembnima objavama oz. najavama, ki sta pomembni za celoten mladinski sektor.

1. Najava javnega razpisa za razvoj socialnih in državljanskih kompetenc mladih
Urad RS za mladino načrtuje še v tem letu objavo javnega razpisa za financiranje projektov organizacij v mladinskem sektorju, ki bodo namenjeni novim zaposlitvam mladih, razvoju organizacij in njenega širšega okolja. Več...

2. Izhodišča in temeljne usmeritve za pripravo »Javnega poziva za sofinanciranje mladinskega dela v letu 2014«
V Uradu RS za mladino nadaljujejo z že ustaljeno prakso, po kateri zainteresirane organizacije v mladinskem sektorju z namenom priprave na Javni poziv za sofinanciranje mladinskega dela vnaprej seznanimo s ključnimi premisami in spremembami, ki jih prinaša vsakoletni javni poziv. Več...

Obvestila Evropskega mladinskega foruma

Obvestila Evropskega mladinskega foruma vam prinašajo novice s področja mladih na evropski ravni, pozive za prijave na različne mednarodne dogodke in novice organizacij članic Foruma in vam je na voljo na tej povezavi .

Sodeluj na posvetu Študentske org. Slovenije


Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) pripravlja enodnevni nacionalni posvet s področja visokega šolstva z naslovom »Študijska praksa: pot do večjega ujemanja med visokošolskim znanjem in potrebami trga dela«. Več ...

Vabljeni v Areno podjetništva

Sprejmi izziv, prelevi se v gladiatorskega bojevnika in pridi v ARENO PODJETNIŠTVA, ki bo potekala v času 14. Študentske arene.Več..

Predstavitev evropske državljanske pobude (EDP)


Doc. dr. Saša Zagorc in mag. Simon Delakorda bosta na dogodku Zavoda MOVIT predstavila EDP. Več...

Zaposljivi beležijo v Nefiks!


Neformalno znanje, pridobljeno v mladinskih organizacijah ali pri ostalih neformalnih aktivnostih, pozitivno vpliva na zaposlovanje mladih.Več...

Vabilo na predavanje


V okviru projekta "Decent project for decent work bo izvedeno že sedmo brezplačno predavanje. Tokratna tema so pravice zaposlenih. Več ...