VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 23.10.2013
JSKD - VABILO NA SEMINAR
04.11.2013, , V dvoranici JSKD na Beethovnovi 5

Vabilo

Vabimo vas na informativni sestanek o scenarističnem/kreativnem studiu Ane Lasić, ki bo v dvoranici JSKD na Beethovnovi 5, v ponedeljek 4. novembra ob 19.30 uri!

Predstavili vam bomo koncepte, vsebine, časovne okvire, pogoje dela v studiu, odprti pa bomo tudi za vaše predloge in pobude!

ZAKAJ?

Na letošnjem Festivalu slovenskega filma v Portorožu pred skoraj mesecem dni, se je v različnih kreativnih vlogah - od avtorja filma ali filmov, producenta, scenarista, kamermana, asistenta, montažerja ali kako drugače predstavilo čez 40 naših slušateljev, ki so svojo medijsko kariero začeli v naših seminarjih/laboratorijih!

Nekateri med njimi so bili tudi lavreati non plus ultra, kar seveda pomeni, da je naša seminarska izobraževalna politika izjemno kvalitetna, univerzalna, kompetentna, z visoko dodano vrednostjo, ki slušateljem omogoča izjemne kompetitivne prednosti in uveljavitev na vseh nivojih in v različnih oblikah produkcij!

Mnogi med vami ste že v zgodnjih fazah seminarjev/laboratorijev pokazali dovolj ambicij, razvili zanimive ideje, koncepte, zgodbe, tako, da se zdi, je sodelovanje v scenarističnem studiu logično nadaljevanje, brez ovinkov, čakanja - v produkcijo, v svet medijev, v samopotrditev, uspeh, kariero!Edino kvaliteta, inovativnost, kreativnost, profesionalizem je za vas pot naprej - to se pokaže vselej, ko analiziramo uspehe posameznih avtorjev, katerih del je tudi naša izobraževalna politika!

Nenazadnje - mi smo prenovitelji slovenskega filma, inkubator imen in kreativcev, ki so jedro in generator »novega vala mladih« o katerem se govori v medijih…

KAJ?

Z namenom, še razširiti krog medijsko kultiviranih, kreativnih, prebojnih , inovativnih samozavestnih, kritičnih, kultiviranih posameznikov, ki bodo še agresivneje in suvereno stopili na sceno vas - bivše, kreativne seminariste, ki že imate za seboj določeno akumulirano znanje - vabimo v

scenaristični / kreativni studio Ane Lasič

kjer boste pod mentorskim vodstvom , skozi debate, kultivacijo, seznanjanje s teorijo/prakso pisanja za film, pisali in razvijali svoje ideje, sinopsise dobivali kritični in intelektualni input, premislek, nasvete, analize in v kreativnem, kritičnem in kulturnem okolju

razvijali svoj kreativni medijski potencial in ambicije, posneli film, stopili na sceno….kot že mnogi drugi pred vami.

Preprosto rečeno - gre za to, da vam s studiem omogočamo hitrejši, kvalitetnejši vzpon in realizacijo ambicij, prodor na medijski trg, v kompetentne nastope na scenarističnih razpisih, vstop v produkcije, talent campuse, mednarodno mrežo…!

KAKO?

Scenaristični studio bo potekal kot kontinuirane faze pisanja in razvijanja ideje v scenarij skozi predavanja, vaje, projekcije, individualno delo, skupne analize , analize filmov, pogovorov z gostujočimi strokovnjaki in kreativci / režiserji, kritiki, scenaristi, producenti / dvakrat tedensko …do dokončanja tekstov, torej gre za neke vrste »work-in-progress« .

V fazi razvoja in raziskav bomo v praktičnem delustudia posneli posamezne študijske prizore in jih analizirali, scene del v nastajanju praktično preverili v igralskem studiu etc.

Z napisanimi scenariji bomo pripravili pitchinge s posameznimi producenti ,konkurirali na razpisih SFC(Slovenskega filmskega centra) za realizacijo filmov in na razpisih SFC za razvoj/realizacijo scenarijev v naslednjem letu 2014 (marec?), v produkcijah televizijskih hiš, lokalnih televizij etc. ali razvili gverilsko produkcijo filmov, saj je medijska mreža na Slovenskem dovolj gosta in relativno odprta!

Stopite korak v pravo smer - smer uspešne, polnovredne medijske identitete in kreativnosti, samopotrjevanja!

Uspehi vaših kolegov s seminarjev/laboratorijev so potrditev za pravilnost vaše

odločitve!

Šolnina za scenaristični studio je 150 Eur na mesec(z ddv), vplačljivo ob vpisu!

Najmanjše število slušateljev je 5, v studio bomo sprejeli največ 15 kandidatov, po predhodnem razgovoru s predavatelji !

Pogoj za prijavo v studio je motivacijsko pismo in v pismeni obliki oddana ideja, sinopsis,zgodba, scenarij!

Lp,

Peter Milovanovič Jarh,

samostojni svetovalec za film in video/Head of Film and Video Department

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti/Republic of Slovenia Public Fund for Cultural Activities

Štefanova 5, pp 1699, 1000 Ljubljana, Slovenija tel.:+ 386 1 24 10 521 , faks:+ 386 1 24 10 510

e-pošta: peter.jarh@jskd.si , www.jskd.si