VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 24.10.2013
ReŠolucija - javni shod za Radio Študent
24.10.2013, , Ljubljana


ReŠolucija - javni shod za Radio Študent, četrtek, 21. oktober, 16-22h *

>16.00 Študentsko naselje

>17.20 Filozofska fakulteta

>18.00 Kongresni trg

>20.00 Bikofe

* Podroben urnik shoda najdete spodaj.

Spoštovani!

Današnji shod v podporo Radiu Študent bo simbolično potekal po ljubljanskih študentskih in univerzitetnih centrih, ob obuditvi spominov na študentske upore, ki so med drugim povzročili tudi ustanovitev RŠ. S shodom bomo skušali opozoriti javnost na aktualno problematiko, s katero se soočamo, ob hkratni izpostavitvi nenadomestljive informacijske, izobraževalne in kulturne vloge, ki jo že 45. leto opravlja RŠ. Prepričani smo, da vprašanje obstoja RŠ ni le vprašanje preživetja nekega radia, ampak vprašanje ohranitve tako neodvisnih medijev in neodvisne kulture kot tudi zgodovinskih dosežkov neodvisnega in samoniklega študentskega organiziranja v njegovi najbolj pozitivni obliki. V končni fazi gre za civilizacijsko vprašanje: vprašanje ohranitve od kapitala in politike neodvisne kulture in družbe.

Na shodu bomo govorili sedanji in nekdanji sodelavci Radia Študent, občasno pa bo mikrofon odprt tudi za naše poslušalce in podpornike oziroma udeležence shoda.

Nastopali in sodelovali bodo Klemen Klemen, Ana Pupedan, članice in člani ŽPZ Kombinat, Wanda & Nova deViator, Žižka Hlače, Ne se bat, Irena Tomažin, Jani Kovačič, Borka, Bakto, Ahmaad, Risanka RŠ, KUD Ljud, Protestival in drugi.

Pridite in podprite ključni neodvisni medij v državi, ki že 45. leto deluje v študentskem in širšem družbenem interesu in brez katerega ta družba ne bi bila to, kar je.

Naj bo naše sporočilo jasno in glasno: ZAHTEVAMO RADIO ŠTUDENT!

Hvala za širitev teh informacij in lep pozdrav!

Iniciativa za ohranitev Radia Študent

***

Podpiši peticijo:

http://radiostudent.si/peticija/

ReŠi RŠ: doniraj:

http://radiostudent.si/donacija/

***

Spodaj se nahaja podroben program prireditve ob priložnosti javnega shoda Radia Študent, ki bo potekal 24. oktobra 2013 od 17.00 do 22.00 v centru Ljubljane:

16.00-17.00: Študentsko naselje v Rožni dolini: zbor udeležencev, prenos radijskega programa v živo (oddajanje iz tovornjaka); spremljava: KUD Ljud, Protestival, risanje transparentov z Risanko RŠ …

17.00-17.20: Cesta 27. aprila do križišča Erjavčeve in Prešernove ternadalje po Prešernovi cesti do križišča z Aškerčevo cesto: sprehod po pločnikih (kombi z glasbenim radijskim programom se v promet vključi normalno)

17.20-17.45: Filozofska fakulteta: postanek na pločniku in na zaprtem voznem pasu: govorci: trenutni in bivši sodelavci RŠ, na tovornjaku 2 kulturni točki: Irena Tomažin in Jani Kovačič - delna zapora Aškerčeve ceste od križišča s Prešernovo do križišča Zoisove in Emonske ulice (zapora enega voznega pasu)

17.45-18.00: z Zoisove na Emonsko ulico do konca Vegove ulice: sprevod za kombijem po cesti

18.00-20.00: Kongresni trg pri Univerzi v Ljubljani: govorci: trenutni in bivši sodelavci RŠ, poslušalci, podporniki; nastop glasbenih skupin na tovornjaku: Ne Se Bat, Žižka hlače, Kombinatke, Klemen Klemen, Vanda & Nova deViator, Ana Pupedan

20.00-22.00: pri lokalu Bikofe na Židovski stezi 2: DJ program: Borka, Bakto, DJ Ahmaad/A Skitzo (BiH) na zaprtem območju za promet, donacijska akcija ReŠi RŠ


Radio Student
Cesta 27. aprila 31,
1000 Ljubljana

89,3 MHz
www.radiostudent.si
_______________________________________________
Obvestila mailing list
Obvestila@radiostudent.si
http://lists.radiostudent.si/listinfo/obvestila

Priloge 2 - Prenesi vse priloge Pokaži vse slike Skupna raba vseh slik