VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 04.11.2013
: Cikel izkustvenih delavnic
18.11.2013, , Maribor

Pozdravljen/-a,

v mesecu novembru in v začetku decembra vabimo na delavnice v okviru Cikla izkustvenih delavnic.


Delavnica »Na valu domišljije«

Ustvarjalnost nam bogati in lepša življenje. Ustvarjalni smo lahko na mnogo načinov, umetnost je, da to vpeljemo v naše vsakodnevno življenje.Vabljen/-a na delavnico »Na valu domišljije« v ponedeljek, 18. 11. 2013, od 16:00 do 19:00 v prostore MISC INFOPEKA, kjer si bomo vzeli čas in se poigrali s metodo kreativnega pisanja.


Delavnica je namenjena vsakomur. Tistemu, ki mu je pisanje zgodb in pesmi blizu kot tistemu, ki se mu to morda zdi suhoparno ali se tega celo boji. K ustvarjanju bomo pristopili igrivo in spontano, vaje so zasnovane tako, da ustvarjalca vodijo po korakih do končnega izdelka, stvaritve, tako je skrb, da bi imeli ustvarjalno blokado ali ostali brez idej odveč. Vsak bo z drugimi delil le tisto kar bo želel, namen delavnice tudi ni, da bi dela ocenjevali ali jih evalvirali. Delavnica meri k temu, da še tako zagriženega nasprotnika pisane besede privabi, da nekaj ustvari in se ob tem zabava.


Rok prijave je 14. 11. 2013 na infopeka@infopeka.org .


Delavnico bo izvedla Maruša Cvek, diplomirana psihologinja, trenutno študentka magistrskega programa Zakonske in družinske študije. Zadnje leto se je intenzivno posvečala polju dela z mladimi in otroki v okviru projekta Travne bilke, katerega srčika je kreativno pisanje in širjenje ustvarjalnosti in solidarnosti. Na osnovni šoli je s petimi razredi imela delavnice kreativnega pisanja, skupinske učne pomoči in socialnih iger. Mnogo let je že prostovoljka, ogromno izkušenj ima z metodo dela delavnic in s področja dela z mladimi.

Na valu strpnosti - Delavnica o spodbujanju medsebojnega sodelovanja in solidarnosti

Kaj drugega je ljubezen kot to,

da razumemo in se veselimo dejstva,

da neka druga oseba živi, deluje in čuti drugače kot mi ...

(Friedrich Nietzsche)

Realnost pa je v večini ravno obratna. Osebe, ki živijo, mislijo, delujejo in čutijo drugače - osebe, ki so drugačne od nas, v nas pogosto vzbudijo občutke odpora, zadržanosti in strahu.

Vabljen/-a na Delavnico o spodbujanju medsebojnega sodelovanja in solidarnosti v ponedeljek, 25. 11. 2013, od 16:00 do 19:00 v prostore MISC INFOPEKA, kjer se bomo soočili z nestrpnostjo v sebi in zajahali val raznolikosti in solidarnosti!

Rok prijave je 21. 11. 2013 na infopeka@infopeka.org .

Delavnico bo izvajala Sara Atanasković, diplomirana psihologinja, prostovoljka in izvajalka delavnic za otroke in mlade.

Delavnica »Na valu napetosti in sproščenosti - Celovita (tudi kritična) delavnica o stresu in sprostitvenih tehnikah«

Si pod stresom? Bi se želel/a sprostiti? Je zate meditacija le modna muha?

Če si na vsaj eno vprašanje odgovoril/-a z DA, ti toplo priporočamo udeležbo na delavnici »Na valu napetosti in sproščenosti - Celovita (tudi kritična) delavnica o stresu in sprostitvenih tehnikah« v ponedeljek, 2. 12. 2013, od 16:00 do 19:00 v prostorih MISC INFOPEKA.


Na delavnici se bomo pogovorili o definiciji stresa, krivulji odziva, povezavi med sproščanjem in stresom ter vplivom stresa na organizem. Skupaj bomo pregledali možne tehnike sproščanja ter izvedli vsaj eno. Delavnica je v osnovi namenjena izkušnji in kritičnemu premisleku o različnih načinih soočanja s stresom.


Rok prijave je 28. 11. 2013 na infopeka@infopeka.org .

Delavnica bo izvajala Lucia Klasinc, diplomirana psihologinja, prostovoljka in izvajalka delavnic za otroke in mlade.



Vljudno vabljen/-a. Ekipa MISC INFOPEKA



--

Pekarna Magdalenske mreže Maribor
Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA
Youth informative Counseling Center INFOPEKA
Ob železnici 8, 2000 MARIBOR - SLOVENIJA
tel.: + 386 2 300 68 50
gsm: + 386 41 481 246
e-mail: infopeka@infopeka.org
http://www.infopeka.org , www.pekarna.org


***********
Dejavnost zavoda podpirajo Mestna občina Maribor, EPM Maribor 2013, Urad RS za mladino pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za kulturo, Zavod RS za zapolovanje, MOVIT NA MLADINA, Evropska unija, Generalni direktorat za izobraževanje in kulturo, Društvo za preventivno delo, Mladinski kulturni center Maribor, Snaga d.o.o., Hostel Pekarna.


_______________________________________________
Infopeka-SlovenskaMreza mailing list
Infopeka-SlovenskaMreza@lists.aufbix.org
http://lists.aufbix.org/cgi-bin/mailman/listinfo/infopeka-slovenskamreza