VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 04.11.2013
KLEMEN KLEMEN in KONTRADIKSHN - Kolomonov žegen
02.11.2013, , Bistrica ob Sotli

Kolomonov žegen: KLEMEN KLEMEN
V soboto 2.11.2013 ob 21:00
Tretje leto zapored bo Klubu Metulj v Bistrici ob Sotli dvojna doza dobre muzike: najprej manj uveljavljena zasedba s potencialom, nato prepoznavno ime s slovenske glasbene ponudbe. V vlogi prvih se bodo predstavili brežiški electro-rokerji Kontradikshn, glavni magnet pa bo legendarni reper Klemen Klemen. Festival Kolomonov žegen bo v soboto, 2. 10., začetek ob 21.00.

Namenimo najprej nekaj besed prvemu imenu večera. Dvakratni Klemen je najprej opozoril nase s sodelovanjem v hip-hop zasedbi Pasji kartel (album Kartelova teorija je izšel leta 1998). V tej skupini so sodelovali še Boštjan Gorenc - Pižama, Ezy-G, Jure Košir in Vlado Kreslin.

Leta 2000 je izšel Klemnov prvi samostojni album z naslovom Trnow stajl in zavednega Trnovčana v trenutku izstrelil med zvezde. Nič čudnega; album je bil produkcijsko prepričljiv, besedila ravno prav provokativna, zabavna in iskrena, Klemnov raskavi glas in prepričljiva interpretacija pa sta bila pika na i. Razen hita Keš pičke je na tej plošči še cela vrsta prepoznavnih komadov: Still Love Her, Baraba, Leta 1600, Js sm umru in drugi.

Drugi in za zdaj zadnji album Hipnoza je izšel leta 2004, prinesel pa Šnopc, Terapijo, Komad za lubice in celo priredbo Prešernove Zdravljice. Tako kot na prvencu je tudi tukaj postregel s pri nas ne prej ne kasneje slišanimi hip-hop komadi žanra grozljivke. Od tedaj se je precej neredno pojavljal na odrih po Sloveniji, toda v zadnjem času nastopa nekoliko več, tudi z odlično zasedbo Dubzillla. V Klubu Metulj pa ga bo spremljal DJ in virtuoz skrečanja DJ SSF.

Mlad bend, ki ga na Kolomonovem žegnu predstavljamo tokrat, se imenuje Kontradikshn. Prihajajo iz bližnjih Brežic, ustvarjajo pa udarno zlitino rocka in elektronike. Posebej zablestijo v živo, kar so med drugim dokazovali na Mladininem odru festivala Lent ter na Jelen Demofestu v Banja Luki, kjer so osvojili drugo mesto in kot prva slovenska skupina odšli iz tega festivala z lovoriko. V kratkem izide prvi EP, imenovan Anatomy.

Kolomonov žegen je bil knjiga urokov in vraž. S pomočjo nasvetov s te knjige so ljudje klicali dobro letino, zdravili zobobol ali pa koga prekleli. Ekipa Mladinskega društva Bistrica ob Sotli bi vas rada uročila (ne pa preklela) s pomočjo dobre glasbe.

Obljubljajo vražje dobro zabavo.