VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Murska Sobota 08.11.2013
Vabilo na jazz koncert STEVE KLINK TRIO
14.11.2013, , v Gledališču Park v Murski Soboti.


Spoštovani ljubitelji jazz glasbe,

vljudno vas vabimo na koncert


STEVE KLINK TRIO

v okviru festivala JAZZliebe/ljubezen


v četrtek, 14. novembra 2013, ob 19. uri

v Gledališču Park v Murski Soboti.

Zasedba: Steve Klink - klavir, Robert Jukič - kontrabas in Aleš Rendla - bobni.

Steve Klink, v Sloveniji znan predvsem kot soprog in glasbeni partner pevke Mie Žnidarič, je nadarjeni pianist in skladatelj, ki je odraščal v osrčju Amerike, pred tem pa je kot otrok z družino prepotoval vzhodno in zahodno Evropo.

S svojim triom je nastopil na več kot štiristo koncertih in Evropa je Stevovo glasbo sprejela z velikim navdušenjem. Kot je zapisal nemški Der Spiegel, »predvsem nas Steve navdihuje s svojo energičnostjo in povezanostjo z gospelom in bluesom; nadvse prijetna izkušnja, in to ne zgolj za oboževalce jazza!«

Na tokratnem koncertu bodo odlični glasbeniki predstavili dolgo pričakovani cede The Ocean. “Folk-bop spreminja pravila igre!" je najpogostejši odziv poznavalcev, ko prvič slišijo album The Ocean. To je talilni lonec srednjega vzhoda, sodobna mešanica jazza, bluesa, folka, funka in soula. Album nam postreže z zapeljivimi instrumentalnimi zgodbami o poželenju, ljubezni in življenju...” Andrej Predin, Slovenske novice

Steve Klink Trio bomo gostili na našem odru v okviru festivala JAZZliebe/ljubezen, ki ga že nekaj let prirejajo v južni in vzhodni Štajerski in letos tudi v Murski Soboti.

CELOTEN PROGRAM FESTIVALA na: JAZZliebe/ljubezen 2013 www.jazzliebe.at

cena vstopnice: v predprodaji - 7 EUR, na dan koncerta - 10 EUR (blagajna Gledališča Park v Murski Soboti vsak delavnik med 14. in 17. uro)