VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 11.11.2013
RAZPISI IN PRILOŽNOSTI za NVO
11.11.2013, , Slovenija


Se vam sporočilo ne prikaže pravilno? Kliknite za ogled obvestilnika na spletni strani.
header
11. november 2013
št. 42/13
title
Vabimo vas na sklop delavnic s področja prava
Labirint prava ali konkurenčna prednost? Mi pravimo - konkurenčna prednost! Zato smo ta november za vas pripravili sklop delavnic s področja prava, s katerimi želimo tudi vas prepričati v takšno razmišljanje in povečati vašo konkurenčnost na trgu.

Delavnice vam bodo omogočile uskladitev vašega poslovanja s pravnimi predpisi in hojo po robu dovoljenega brez padca v prepad na naslednjih ključnih področjih:
- osebni in zaupni podatki (12. 11. 2013),
- zaposlovanje in druge oblike dela (13. 11. 2013),
- dostop do informacij (19. 11. 2013).

Vsa tri področja so v zadnjem letu doživela bistvene zakonodajne spremembe, zato bo na vseh treh delavnicah poudarek tudi na novostih.

Prijavite se lahko na posamezno delavnico ali na celoten sklop - ob prijavi na 2 delavnici priznamo popust v višini 5 % skupne cene, ob prijavi na 3 delavnice pa 10 % popust na skupno ceno.
Vabimo vas na delavnico "ABC pridobivanja donacij in sponzorstev"
ABC pridobivanja donacij in sponzorstev je namenjena predstavitvi temeljnih načel, ki prinašajo uspeh pri nagovarjanju sponzorjev in donatorjev. Udeleženci bodo spoznali, kako se pripraviti na pridobivanje sredstev, kako prepoznati dobre donatorje in kje jih poiskati, kako jih nagovoriti in kako oblikovati privlačne, prepričljive in 'dobičkonosne' predstavitve. Delavnica v treh delih se dotakne načrtovanja, razumevanja najboljših praks in njihove predelave za lastne potrebe, ter uspešne in učinkovite izvedbe. Del delavnice bo posvečen tudi pisanju besedil, uporabnih pri neposrednem stiku s sponzorji in donatorji.

Več informacij in prijava
rounded
Javni razpis za izbiro izvajalcev regijskih garancijskih shem
V Uradnem listu Republike Slovenije št. 88 z dne 25.10.2013 je Slovenski regionalno razvojni sklad objavil nov Javni razpis za izbiro izvajalcev regijskih garancijskih shem, ki se od predhodnega, ki je bil z istim datumom, 25.10.2013, predčasno zaprt, razlikuje z vidika prevzemanja rizikov unovčenja garancij, ki jih po novem razpisu v celoti prevzema sklad.
Več »
Fellowship for Intellectual Exchange 2014-2015
Program »Fellowship for Intellectual Exchange« izbranim intelektualcem omogoča obisk Japonske ter opravljanje samostojnega raziskovalnega dela na izbrano temo in mreženje.
Več »
ENPI: EU-Egypt Innovation Fund - Innovation Cluster
V okviru Evropskega instrumenta sosedstva in partnerstva (ENPI) je objavljen javni razpis, namenjen vzpostavljanju dolgoročnega sodelovanja med institucijami znanja ter podjetji s ciljem spodbujanja raziskav in inovacij ter na znanju temelječega gospodarstva v Turčiji.
Več »
Reinovator izziv
Zavod Viva v sodelovanju s partnerji razpisuje prvi Reinovator izziv. S partnerji bodo podprli tri trajnostne in inovativne rešitve na treh področjih, ki bodo v naslednjem letu bistveno vplivala na kvaliteto življenja v Sloveniji: 1. ustvarjanje trajnostnih delovnih mest z družbenim podjetništvom, 2. uporaba potenciala informacijskih tehnologij za aktivno državljanstvo, 3. povečanje samooskrbe s hrano. Rok za prijavo se izteče danes!
Več »
Kako pripraviti usposabljanje za globalne prostovoljce
Zavod VOLUNTARIAT v sodelovanju s SLOGO vabi na informativno delavnico »Kako pripraviti usposabljanje za globalne prostovoljce«, namenjeno trenerjem, bivšim prostovoljcem ter vsem zainteresiranim, ki bi se želeli seznaniti s pomembnimi vsebinami in procesom priprav prostovoljcev na globalne prostovoljske projekte.
Več »
Usposabljanje za mlade mentorje in organizatorje prostovoljskih aktivnosti v Ljubljani
Slovenska filantropija je razpisala brezplačno usposabljanje za mlade mentorje in organizatorje prostovoljskih aktivnosti v Ljubljani. Potekalo bo v torek, 17. decembra 2013, od 9.00 do 16.00 na Slovenski filantropiji.
Več »
Mednarodni razpis po Skupni programski pobudi Podnebje - Joint Programming Initiative »Connecting Climate Knowledge for Europe«
V okviru pobude JPI Climate je odprt mednarodni razpis za financiranje znanstveno-raziskovalnih projektov s področja preučevanja podnebnih sprememb. Pri prijavi na razpis poleg slovenskih sodelujejo še raziskovalci iz Avstrije, Belgije, Danske, Finske, Francije, Irske, Nemčije, Nizozemske, Norveške, Švedske in Velike Britanije. Vse države bodo skupaj za namen financiranja znanstveno-raziskovalnih projektov zagotovile cca. 11,5 milijonov EUR. Vsebinsko se razpis osredotoča na dve temi: tema 1: družbena preobrazba v luči podnebnih sprememb; tema 2: ruski arktični in severni sistemi.
Več »
Javni razpis E3URE-2013-2 za nepovratne finančne spodbude za ukrepe zagotavljanja prihrankov energije pri končnih odjemalcih
Več »
Razpis Evropska nagrada za urbani javni prostor 2014 je odprt
Evropska nagrada za urbani javni prostor, pri kateri je partner tudi MAO, vabi k predložitvi glavnih projektov ustvarjanja in preoblikovanja javnega prostora, ki so bili izvedeni v Evropi med letoma 2012 in 2013.
Več »
Delavnica "Upravljanje partnerstev različnih deležnikov za trajnostni razvoj"
Partnerstva različnih deležnikov so prepoznana kot eden temeljev trajnostnega razvoja, hkrati pa sta vzpostavljanje in vzdrževanje takšnih partnerstev velik izziv, ki zahteva znanja in veščine za usmerjanje teh kompleksnih procesov. Udeleženci delavnice bodo spoznali veščine za podporo za uspešna partnerstva (kartiranje virov, pogajanja na osnovi interesov, obvladovanje odnosov, moderiranje, doseganje dogovora), del delavnice bo namenjen tudi analizi deležnikov in svetovanju pri komunikaciji, pripravi akcijskega načrta in komunikacijske strategije.
Več »
IPA: Civil Society Dialogue Between EU And Turkey-III Political Criteria Grant Scheme (CSD-III/PC)
V okviru instrumenta predpristopne pomoči IPA je objavljen javni razpis, namenjen: - krepitvi institucionalnih zmogljivosti organizacij civilne družbe za učinkovitejše delovanje na področju razvoja in implementacije političnih reform; - vzpostavitvi sodelovanja med organizacijami civilne družbe z namenom medsebojne izmenjave znanj in izkušenj o političnih vprašanjih v državah članicah in Turčiji. Razpis je razdeljen v tri sklope: človekove pravice, boj proti diskriminaciji, demokracija in vladavina prava.
Več »
Razpis za sofinanciranje projektov na temo holokavsta ali genocida nad Romi v letu 2014
Ministrstvo za zunanje zadeve obvešča, da je Mednarodna zveza za spomin na holokavst (IHRA) objavila razpis za sofinanciranje projektov na temo holokavsta ali genocida nad Romi v letu 2014. IHRA je bila ustanovljena kot Projektna skupina za mednarodno sodelovanje na področju izobraževanja, spominjanja in raziskovanja holokavsta v letu 1998. Temeljni dokument, na podlagi katerega deluje, je Stockholmska deklaracija, sprejeta leta 2000.
Več »
Javni razpis za sofinanciranje mladinskih aktivnosti v Četrtnih mladinskih centrih Javnega zavoda Mladi zmaji - Centra za kakovostno preživljanje prostega časa otrok in mladih, za leto 2014
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje mladinskih aktivnosti, ki jih izvajajo mladinske nepridobitne organizacije v Četrtnem mladinskem centru Bežigrad, Četrtnem mladinskem centru Črnuče, Četrtnem mladinskem centru Šiška in v Četrtnem mladinskem centru Zalog. Vsi četrtni mladinski centri so združeni v JZ Mladi zmaji.
Več »
Razpis za prijavo interesa EACEA/2013/01 za izdelavo seznama strokovnjakov za pomoč Izvajalski agenciji za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo v okviru upravljanja programov Evropske unije
Izvajalska agencija za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo je objavila razpis za strokovnjake za podporo pri upravljanju programov Evropske unije na področjih izobraževanja, avdiovizualnega področja, kulture, mladine, športa, EU pomoči prostovoljcem, državljanstva in drugih programov, dodeljenih agenciji.
Več »
Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju romske skupnosti v Republiki Sloveniji, ki jih bo v letu 2014 financirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo
Predmet javnega razpisa je (so)financiranje kulturnih projektov nepridobitnih kulturnih organizacij s statusom pravne osebe zasebnega prava na področju romske skupnosti v Republiki Sloveniji ter kulturnih projektov ustvarjalcev na področju romske skupnosti v Republiki Sloveniji s statusom samozaposlenih v kulturi.
Več »
Javni razpis za (so)financiranje projektov, namenjenih predstavljanju, uveljavljanju in razvoju slovenskega jezika v letu 2014
Predmet razpisa je sofinanciranje posameznih projektov, kot so: - tečaji, poletne šole, seminarji in druge oblike dopolnilnega jezikovnega izobraževanja na področju jezikovnih virov in tehnologij, - tekmovanja in druge prireditve, s katerimi se popularizira, širi ali razvija znanje o uporabi jezikov virov in tehnologij, - drugi projekti, ki prispevajo k spoznavanju ter spodbujajo k usposabljanju za uporabo jezikovnih virov in tehnologij. Področje razpisa je predstavljanje, uveljavljanje in razvoj slovenskega jezika.
Več »
Odprte prijave za brezplačno 160-urno izobraževanje
V sklopu projekta Kulturni inkubator PiNA odpira prijave na 160-urno izobraževanje, razdeljeno v dva modula. Usposabljanje se bo začelo 20. novembra 2013 in bo potekalo tri ali štiri popoldneve v tednu od 17.00 do 20.30. Izvajalo se bo v Kopru za pripadnike narodnih skupnosti narodov nekdanje SFRJ. Rok prijave 13. november 2013.
Več »
EDF - Support project for the demining sector in Chad
Objavljen je javni razpis, namenjen sofinanciranju projektov, ki prispevajo k boljši kvaliteti življenja ljudi, prizadetih zaradi prisotnosti min in eksplozivnih sredstev v Čadu, z namenom ustvarjanja ugodnih razmer za gospodarski in socialni napredek v tej državi.
Več »
footer-top
November 2013
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Objava prispevka
Z e-novicami vas redno seznanjamo z aktualnim dogajanjem v nevladnem sektorju doma in po svetu, z najnovejšimi informacijami s področja pridobivanja nepovratnih sredstev ter s ponudbo izobraževanj za nevladne organizacije.

V njih boste našli vedno nove vsebine, ki jih lahko sooblikujete tudi vi. Informacije o aktivnostih vaše organizacije lahko objavite prek spletne strani cNVOs.info , lahko pa nam jih posredujete tudi na novice@cnvos.si in z veseljem jih bomo objavili za vas.

Za vse informacije, pomoč in vprašanja smo na voljo na novice@cnvos.si , veseli pa bomo tudi vaših komentarjev, mnenj in predlogov za izboljšavo naših storitev.
Kontakt
CNVOS
Povšetova 37
SI-1000 Ljubljana, Slovenija

Tel.: (+386 1) 542 14 22
Faks: (+386 1) 542 14 24
e-mail: novice@cnvos.si
facebook