VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 15.11.2013
...za mlade
15.11.2013, , Slovenija

cid:image001.png@01CE3AD1.77153EE0

cid:image002.jpg@01CE3AD1.77153EE0

A veš

Priročnik za branje kakovostnih mladinskih knjig: Ekvilibristika branja

Izšel je najnovejši Priročnik za branje kakovostnih mladinskih knjig 2013 z naslovom Ekvilibristika branja.


Vabilo na strokovno ekskurzijo v društvo Legebitra

Zavod Študentska praksa organizira v sredo 11. 12. 2013 ob 11. uri strokovno ekskurzijo v društvo Legebitra. Namen eskurzije je, da študenti spoznajo delo v samem društvu ter kako poteka študentska praksa v njem. Rok prijave do 6. 12. 2013!

Pripravništvo v evropski pisarni Eurodesk Brussels Link 2014

Evropska pisarna Eurodesk Brussels Link išče pripravnika spletnega urednika, ki bi sodeloval pri pripravi in urejanju angleških vsebin, objavljenih na Evropskem mladinskem portal, vključno z urejanjem socialnih medijev. Rok za prijavo je 29. 11. 2013.

Vas zanima študij v ZDA? Prihaja International Education Week 2013!

Če te zanima študij v ZDA, ne smeš zamuditi predavanj o do- in podiplomskem študiju. Vabljeni v Maribor, v sredo 13. 11. in četrtek 14. 11. 2013.

E-bukve: “Ne hvali bukve, preden ne spoznaš e-bukve”

E- bukve so serije dogodkov, ki so namenjene usposabljanju in širjenju e-braliških vsebin. E- bukve boste spoznavali skupaj s strokovnjaki in avtorji v novembru in decembru, ob sredah med 18.00 in 20.00.

Karierni centeri Univerze v Ljubljani: prosta delovna mesta

Karierni centri Univerze v Ljubljani so objavili seznam petih prostih delovnih mest na področjih elektrotehnika, strojništvo, farmacija, kemija in trženje.

Predavanje: Delo in pripravništvo v tujini

Praktično usposabljanje v tujini lahko dopolni vaš življenjepis, zato vam bodo predstavili možnosti, ki se vam ponujajo - tako za družboslovce kot tudi naravoslovce. Predavanje bo potekalo 18. 11. 2013 ob 18. uri v Galeriji Škuc.


Voda kot skupno dobro

Kaj tebi osebno pomeni voda? Kakšno vlogo ima v tvojem življenju? Kakšno vlogo ima za svet in življenje na njem?

Natečaj: Kdo smo, kje smo, kam gremo?

Kulturno umetniško društvo Anarhiv razpisuje javni natečaj za najboljši esej v treh kategorijah: v kategoriji za najboljši dijaški esej, v kategoriji za najboljši študentski esej in v kategoriji »v«. Z natečajem želijo odpreti javno debato o prihodnosti slovenske družbe glede na širše dogajanje v evropskem oziroma globalnem prostoru, toda s prav posebnim poudarkom na mestu in vlogi mladih v slovenski družbi. Rok prijave je 15. 12. 2013!

Vabilo k sodelovanju v programu Kluba Tiffany 2014

Kulturni center Q vabi zainteresirane posameznike/ce, ki bi želeli s svojim delom sodelovati v programu kluba Tiffany. Sodeluje se lahko na področju vizualne umetnosti, vizualne podobe klubskih večerov, scenske umetnosti, glasbe in delavnic. Rok prijave je 28. 11. 2013.

EVS projekt v Nemčiji

V Nemčiji nujno iščejo prostovoljca/ko za EVS projekt za delo z osebami s posebnimi potrebami. Projekt se bo odvijal 12 mesecev v Perlebergu. Prostovoljec/ka mora znati nemško.

Rusija ali Indonezija, to je zdaj vprašanje

Trenutno se tako lahko prijavite na tabor v daljni Rusiji z naslovom »Young leaders for social responsibility”, kjer boste dva tedna v decembru uživali v družbi ruskih najstnikov in študentov. Tistim, ki vam zima ni pri srcu, pa se lahko odpravite konec januarja v Indonezijo.

Usposabljanje za prostovoljno delo z žrtvami nasilja - Ljubljana

Zavod Emma vabi k sodelovanju nove prostovoljke in prostovoljce, da se udeležijo usposabljanja za delo z žrtvami nasilja. Usposabljanje se bo pričelo v petek, 22. 11. 2013, ob 16. uri.

Urbano vrtnarjenje v “Zeleni reciklarni” (guerilla gardening)

Od 18. do 27. novembra bodo v Multimedijskem centru K6/4 gostili Kruna Jošta in Majo Kohek, ki vam bosta razkrila različne alternativne in kreativne pristope obravnavanja tehnološke dobe in njenih reliktov v kontekstu sonaravnega razvoja. Vabljeni: študenti oblikovanja, bolj ali manj ekološko osveščeni posamezniki, geek-i, urbani vrtnarji…

Re:ciklarnica - ustvarjalna delavnica recikliranja

Na ustvarjalni delavnici boste stare gramofonske plošče spremenili v platnice beležk, v katere boste zvezali odpaden, a še zmeraj uporaben papir iz vaših starih zvezkov in preostalih odrezkov. Delavnica bo potekala 20. 11. 2013 ob 16. uri.

DPU vabi na 17. letnik: Socializem

Delavsko-punkerska univerza v okviru svojega 17. letnika, vsak četrtek ob 18.00 vabi v Sindikalno dvorano Stare mestne elektrarne - Elektro Ljubljana na ciklus četrtkovih predavanj z naslovom: Socializem.

Varnost internetne (VoIP) telefonije

Kiberpipa in CPNS - Center za preiskovalno novinarstvo vabita na serijo predavanj o varnosti elektronskih komunikacij. Drugo predavanje bo potekalo v petek, 15. 11. 2013 ob 17. uri v Mediateki Knjižnice Otona Župančiča.

Delavnica: DJ Workshop

V četrtek, 14. 11. 2013 ob 20. uri vabljeni v Palačo Evropa na DJ delavnico. Poslušajte glasbo, postavljajte vprašanja ali le opazujte DJ-a pri delu.

Erasmus dan na Ekonomski fakulteti

Služba za mednarodno sodelovanje Ekonomske fakultete pripravlja tradicionalni Erasmus dan, namenjen vsem študentom, ki jih zanima izmenjava. Dogodek bo potekal 28. 11. 2013 ob 14. uri.


3P: Pripravljeni na podjetniško pot

V okviru projekta Karierni centri UL in v sodelovanju s SPIRIT Slovenija, bo 25.11.2013 potekal podjetniški dogodek »3P: Pripravljeni na podjetniško pot«. Na dogodku boste izvedeli vse o podjetništvu, uspešni podjetniki pa vam bodo predstavili primere dobrih praks. Rok prijave do 13. 11. 2013!