VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 12.11.2013
IZREDNO SPOROČILO ZA JAVNOST - PEREČA PROBLEMATIKA ODDAJE PROSTOROV V MČ MAGDALENA
13.11.2013, , Maribor


IZREDNO SPOROČILO ZA JAVNOST
ZA TAKOJŠNJO OBJAVO

Maribor, 13.11.2013

PEREČA PROBLEMATIKA ODDAJE PROSTOROV V MČ MAGDALENA

Mestna četrt Magdalena odločno zavrača medijska poročanja, v kateri se je neupravičeno obsoja nestrpnosti zoper romsko skupnost. Mestna četrt Magdalena ne nasprotuje romski gostilni, ampak odločno vsakršni gostinski dejavnosti v spomeniško zaščitenih objektih na Gorkega 34 in še naprej podpira načrtovane projekte medgeneracijskega centra.

Mestna četrt Magdalena je na osnovi izjemnega pritiska medijev in svojih krajanov danes sklicala izredno sejo članov sveta MČ.

Zainteresirano javnost obveščamo, da nismo nikoli soglašali z oddajo prostorov za namene gostinske dejavnosti, kot se je zavajajoče poročalo. Zahteva proti gostinski dejavnosti v omenjenem objektu je tudi v skladu s sprejetimi zahtevami MOM, ki je s temi omejitvami narekovala drugačno vsebinsko zasnovo medgeneracijskega centra, sedaj pa deluje proti lastnim načelom. Zavedanje, da je število gostinskih lokalov v neposredni bližini največje mariborske osnovne šole že preveliko, problematiko le še stopnjuje.

Predvsem pa v MČ Magdalena nismo proti svojim lastnim idejam in načrtom za revitalizacijo območja v okviru katerih ga udi a katerih delamo že veliko dlje časa, kot je sveža ideja romske gostilne znotraj kompleksa.

Glede na županovo nenadno spremembo mnenja in javno objavo o nameravani predaji objekta v gostinske namene na Gorkega 34, ogorčeni krajani zahtevajo zbor krajanov z županom in zbiranje podpisov o razveljavitvijo odločitve, kar smo jim v MČ Magdelana omogočili. V prihodnjih dneh bo tako še nadalje omogočeno, da oddajo svoj podpis (MČ Magdalena, Preradovičeva ulica 1, vsak dan v času uradnih ur). V prve pol ure pričetka zbiranja podpisov je bilo zbranih nekaj manj kot 50 podpisov.

Svet Mestne četrti Magdalena