VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 15.11.2013
Vabilo k javni razpravi na predlog amandmaja k Zakonu o varnosti in zdravju pri delu
18.11.2013, , Ljubljana


Spoštovani!

Zavzemamo se za jasno opredelitev promocije zdravja na delovnem mestu, kamor spada tudi gibalna aktivnost za krepitev zdravja, saj je to področje zelo pomembno in hkrati zelo neopredeljeno. Sedanji Zakon o varnosti in zdravju pri delu (v nadaljevanju ZVZD) sicer v 6. in 32. členu navaja promocijo zdravja na delovnem mestu, vendar to področje sistemsko ne ureja. To pomeni, da delodajalci lahko promocijo zdravja na delovnem mestu izvajajo brez ustreznega znanja, izobrazbe ali usposobljenosti.

Ekipa projekta GAZZ - Gibalna aktivnost za zdravje, smo pripravili predlog amandmaja k ZVZD, ki bi uredil področje promocije zdravja na delovnem mestu. Vabilo z vsemi informacijami, predlog amandmaja in obrazec za podajanje predlogov se nahajajo v priponki.

Z jasno opredelitvijo promocije zdravja na delovnem mestu, bi pridobili prav vsi. Tako delavci, kot delodajalci, kot tudi športne in druge NVO, ki delujejo na področju gibalne aktivnosti za krepitev zdravja, saj bi se s tem odprle povsem nove priložnosti delovanja.

S spoštovanjem,

Ekipa GAZZ

ZSOMS APGA logopost LOGOTIP-ESS-SLO 537611_4546266337956_2020766080_n