VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Tujina 22.11.2013
Zabranjeno pušenje nakon 10 godina u Tuzli
27.12.2013, , u Tuzli

Pogledaj ovaj email na web stranici Proslijedi
Header

Zabranjeno pušenje će povodom 30 godina profesionalne karijere i povodom objavljivanja albuma "Radovi na cesti" održati koncert u Tuzli, u Dvorani Mejdan, u petak 27.12.2013.

Krajem 1983. godine skupina klinaca koji su zajedno išli u sarajevsku II gimnaziju i dijelili istu ulicu, danas već legendarnu "Ulicu Fuada Midžića", u kvartu Koševo, započela je snimanje svog prvog albuma. Tada nitko nije mogao pretpostaviti da će taj album postati jedan od antologijskih albuma kad je riječ o ex-YU sceni. Riječ je, naravno, o albumu "Das ist Walter" grupe Zabranjeno pušenje.

30 godina kasnije, Zabranjeno pušenje je objavilo svoj deseti studijski album pod nazivom "Radovi na cesti", a odličan prijem prva dva singla s albuma, pjesama "Boško i Admira" i "Ti voliš sapunice" potvrdili su da je Zabranjeno pušenje već 30 godina jedan od nezaobilaznih bendova regionalne scene. Album "Radovi na cesti" moguće je besplatno dowloadati na službenoj web stranici grupe www.zabranjeno-pusenje.com

Povodom 30 godina profesionalne karijere i povodom objavljivanja albuma "Radovi na cesti", grupa Zabranjeno pušenje će 27.12.2013. u Tuzli, u dvorani Mejdan, održati slavljenički koncert. Riječ je o prvom koncertu ove grupe u Tuzli u posljednjih 10 godina.

Cijena ulaznice za ovaj koncert bit će u pretprodaji 10 KM, a zbog izuzetno loše financijske situacije, svi posjetitelji mlađi od 27 godina i stariji od 65 godina ulaznicu će moći, uz predočenje lične karte, kupiti po cijeni od 8 KM. Ove izuzetno niske cijene ulaznica omogućili su sponzori grupe Zabranjeno pušenje koji prate rad grupe posljednjih godinu dana. Riječ je o Sarajevskom pivu, Choco Lipsu i AriZoni. Na dan koncerta, na ulazu u dvoranu cijena će za sve biti ista - 10 KM.

Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti na Korzu u CD shopu Mido.

Kao uvod u koncert Zabranjenog pušenja u tuzlanskom Mejdanu, u ponedjeljak 2.12.2013. u 13h bit će otvorena izložba "Novi primitivizam za početnike" koja je do sada obišla mnoge gradove u regiji. Izložba će biti postavljena u press centru Mejdana i trajat će od 2.12.2013. do 12.12.2013. Ulaz na izložbu će biti slobodan.

Medijski pokrovitelji grupe Zabranjeno pušenje su FTV, Klix.ba, Radio Stari grad, Radio Antena Sarajevo, Oslobođenje i Metromedia. Medijski pokrovitelj tuzlanskog koncerta je i Radio Kameleon.

Linkovi na fotografije i spotove Zabranjenog pušenja te za download albuma "Radovi na cesti":

Link za download albuma "Radovi na cesti"
Link na galerije fotografija grupe Zabranjeno pušenje
Link na spot "Boško i Admira" na Youtube-u
Link na spot "Ti voliš sapunice" na Youtube-u
Link na FB event kreiran uz tuzlanski koncert
Link na FB Fan Page Zabranjenog pušenja

Lijep pozdrav!
Saša Midžor, Dik-koncert
sasa@dik-koncert.com

www.facebook.com/ZabranjenoPusenje
twitter.com/zabranjeno
www.zabranjeno-pusenje.com

Lista za primanje vijesti koncertne agencije Dik-koncert. Ukoliko više ne želite primati vijesti od nas dovoljno je stisnuti "Odjavi se" na dnu bilo kojeg maila koji ste primili od nas. Hvala.
© 2013 Dik-koncert | Malogoricka 20a, 10000 Zagreb, Croatia