VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Murska Sobota 25.11.2013
VABILO NA 9. SLOVENSKI KONGRES PROSTOVOLJSTVA - podaljšan rok prijave!
25.11.2013, , v Hotelu Diana v Murski Soboti.


Lepo vabljeni na 9. Slovenski kongres prostovoljstvav Hotelu Diana v Murski Soboti.

Podaljšan rok prijave do sobote, 30. november 2013!

Ali veste, da kljub krizi narašča število posameznikov, ki želijo prispevati k boljšemu okolju, v katerem živijo in se pridružiti različnim prostovoljskim projektom? Jih znamo vključiti in prisluhniti njihovim idejam? Kaj lahko dosežemo, če se povežemo vsi trije sektorji družbe: nevladni, javni in tržni za izboljšanje življenja v skupnosti?

Letošnji kongres prostovoljstva smo namenili temi, ki se dotika vseh nas in skupaj bomo iskali odgovore na spodnji vprašanji:

Kakšna je vloga prostovoljstva in kako lahko s pomočjo prostovoljstva gradimo skupnost?

Kako povezati prostovoljske organizacije, javne institucije in podjetja?

V to tematiko se bomo poglobili na 9. Slovenskem kongresu prostovoljstva, ki bo pod sloganom »Gradimo skupnost za jutri« potekal v četrtek in petek, 5. in 6. decembra 2013 v Hotelu Diana v Murski Soboti.

Z nami bodo številni zanimivi gostje, prisluhnili bomo inovativnim in edinstvenim oblikam dobrih praks iz Slovenije in tujine ter izmenjali izkušnje na delavnicah. Med drugimi bodo Marko Peterlin, Inštitut za politike prostora, nj. eksc. Joseph Adamo Mussomeli, veleposlanik Združenih držav Amerike, Estonec Marten Kaevats iz organizacije Community Tools OÜ.

Kongres ponuja odlično priložnost za vzpostavljanje in nadgradnjo prostovoljskih programov v posameznih organizacijah. Na kongresu ne boste pridobili samo novih znanj ter idej, temveč tudi široko mrežo organizacij, s katerimi boste lahko tudi v prihodnosti ustvarjali skupne prostovoljske akcije.

Vsak udeleženec bo prejel potrdilo, vrečko z gradivom ter unikaten obesek za ključe oblikovalke Tatjane Kalamar.

Prisrčno vabljeni, da se prijavite. Prijave sprejemamo do sobote, 30. novembra 2013. Prijavnico in vse ostale in formacije si oglejte v priponkah!

Obenem vas pozivamo, da nam pošljete primere skupnostnih akcij, ki bi jih želeli predstaviti na Kongresu.

S prijaznimi pozdravi,

Tereza Novak, izvršna direktorica Anica Mikuš Kos, predsednica

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva

Poljanska cesta 12, 1000 Ljubljana

t.: 01/430 12 88, f.: 01/430 12 89

LOGO SFlogo_cb_glava

Slovenska filantropija se že 20 let aktivno odziva na družbene probleme, spodbuja in razvija prostovoljstvo, deluje na področju migracij, pomaga ogroženim in je glasna zagovornica človekovih pravic.

www.filantropija.org , www.prostovoljstvo.org