VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 28.11.2013
...za mladinske organizacije
28.11.2013, , Slovenija

Opis: cid:image009.png@01CD9B2A.476E6000

13LMIT za mladinske

Sodelovanja

Natečaj evropskih socialnih inovacij

Evropska komisija razpisuje natečaj “The Job Challenge”, namenjen spodbujanju socialnih inovacij, ki bodo omogočale ljudem zaposlitev ali nove oblike dela. Na natečaj se lahko prijavijo vsi (posamezniki, organizacije ali skupine) iz ene izmed osemindvajsetih držav članic EU. Rok prijave je 11. 12. 2013.

Opis: Opis: Mladinske politike

Nov program za mlade iskalce zaposlitve - Mentorstvo za mlade

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je predstavilo program Mentorstvo za mlade, namenjen zaposlovanju mladih. Vanj bo vključenih 500 iskalcev prve zaposlitve, starih do 30. let.

Strukturirani dialog: Opolnomočenje mladih

Osrednja tema četrtega cikla strukturiranega dialoga bo opolnomočenje mladih. Cikel se bo odvijal med julijem 2014 in decembrom 2015.

Opis: cid:image014.jpg@01CD9B2A.476E6000

Usposabljanje - Sistema za zagotavljanje kakovosti NFI

Mladinski svet Slovenije prvič v sodelovanju z Evropskim mladinskim forumom organizira usposabljanje na temo vzpostavitve in delovanja sistema zagotavljanja kakovosti pri izvajanju neformalnega izobraževanja v mladinskih in nevladnih organizacijah. Usposabljanje bo potekalo 14. in 15. 12. 2013 v Ljubljani. Rok prijave je 1. 12. 2013!

Razpisi

Javni razpis za sofinanciranje projektov po kreativni poti do praktičnega znanja

Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije objavlja razpis za sofinanciranje neposrednega sodelovanja dodiplomskih in podiplomskih študentov visokošolskega študija, visokošolskih zavodov ter gospodarstva.

Javni razpis za sofinanciranje mladinskih aktivnosti v Četrtnih mladinskih centrih Javnega zavoda Mladi zmaji za leto 2014

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje mladinskih aktivnosti, ki jih izvajajo mladinske nepridobitne organizacije v Četrtnem mladinskem centru Bežigrad, Četrtnem mladinskem centru Črnuče, Četrtnem mladinskem centru Šiška in v Četrtnem mladinskem centru Zalog. Vsi četrtni mladinski centri so združeni v JZ Mladi zmaji. Rok prijave do 6.12.2013!

Javni razpis za sofinanciranje programov in/ali projektov v MOL za leto 2014 in za leta od 2014 do 2016 s področja mladinskih aktivnosti

Predmet razpisa je sofinanciranje mladinskih aktivnosti, ki jih izvajajo mladinske nepridobitne organizacije, mreženja mladinskih nepridobitnih organizacij in sekundarnih preventivnih programov za mlade v MOL. Rok prijave do 2. 12. 2013!

Uporabni viri

Publikacija Kakovostne zaposlitve za mlade

Evropski mladinski forum je objavil novo publikacijo o kakovosti zaposlitev, ki analizira, do katere mere so mladi vključeni v začasne zaposlitve, zaposlitve za skrajšani delovni čas, pripravništva in vajeništva.

Obvestila Evropskega mladinskega foruma

Obvestila Evropskega mladinskega foruma vam prinašajo novice s področja mladih na evropski ravni, pozive za prijave na različne mednarodne dogodke in novice organizacij članic Foruma.

Pravna pomoč za društva, zavode, ustanove, socialna podjetja

CNVOS nevladnim organizacijam po neprofitnih cenah nudi specializirano pravno svetovanje.

e-NAMIG > za mladinske organizacije, 26. 11. 2013, št. MO 42/13

Članice: Društvo ŠKUC - Info ŠKUC , CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine , DIC Legebitra , KUD Anarhiv , Mladinsko informacijski center , Združenje Drogart , MKL - Knjižnica Otona Župančiča,Zavod MISSS ,Zavod MOBIN - Ej!KArtica .

L'MIT podpirata MOL-Urad za mladino in Urad RS za mladino.

V kolikor ne želite prejemati naše e-pošte nam to sporočite na info.skuc@lmit.org