VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 26.11.2013
Uspešen zaključek akcije ReŠi RŠ in nadaljevanje iskanja dolgoročnih rešitev za Radio Študent
27.11.2013, , Študentske organizacije


Spoštovani!

V dveh mesecih trajanja akcije ReŠi RŠ je Peticijo za ohranitev, obstoj in razvoj Radia Študent podpisalo 9.697 podpisnikov, prek sistema donacij in Velikega ReŠi RŠ benefita na Metelkovi, katerega izkupiček je znašal 21.710 EUR, pa smo do tega trenutka zbrali 38.905 EURdonacijskih sredstev od zastavljenih 50.000 do konca tega leta. Pričakujemo, da bomo zastavljeno vsoto dosegli iz nadaljnjih donacij naših poslušalcev in podpornikov, predvsem pa prek donacij podjetij, ki jih bomo v zaključni fazi prosili za pomoč. Že zdaj pa lahko povemo, da je reševalna akcija uspela in da v tem letuNE BO krčenja zastavljenega programa Radia Študent.

Dokončni uspeh celotne akcije ReŠi RŠ pa bo seveda odvisen od dolgoročnih oz. sistemskih rešitev, torej od odločitev študentskih, univerzitetnih in državnih institucij, ki jih pozivamo v peticiji: Študentske organizacije univerze v Ljubljani, Univerze v Ljubljani, Mestne občine Ljubljana, Ministrstva za kulturo in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport terAgencije za pošto in telekomunikacije RS. Z vsemi naštetimi potekajo pogovori, glede pozitivnih rešitev posameznih zahtev smo optimistični. Za podrobnosti glede aktualnega stanja posameznih procesov oz. poteka pogovorov sem vam na voljo na spodnji številki in elektronskem naslovu.

Izkoristil bi priložnost, da se iskreno zahvalim vsem podpisnikom peticije, donatorjem, sedanjim in nekdanjim sodelavcem RŠ, nastopajočim, organizatorjem in gostiteljem številnih dogodkov oz. vsem posameznikom, organiziranim skupinam in organizacijam civilne družbe ter medijem, ki ste na kakršen koli način in v kakršni koli obliki pripomogli k tako uspešnemu izvajanju akcije za ohranitev, obstoj in razvoj Radia Študent. Naše sporočilo je bilo jasno in glasno: Zahtevamo Radio Študent!

Hvala tudi za širitev teh informacij in lep pozdrav!

Bojan Anđelković, odgovorni urednik RŠ,

v imenu Iniciative za ohranitev, obstoj in razvoj RŠ

01 24 28 819

bojan.andjelkovic@radiostudent.si

PETICIJA:http://radiostudent.si/peticija/

DONACIJA:http://radiostudent.si/donacija/


Radio Student
Cesta 27. aprila 31,
1000 Ljubljana

89,3 MHz
www.radiostudent.si
_______________________________________________
Obvestila mailing list
Obvestila@radiostudent.si
http://lists.radiostudent.si/listinfo/obvestila