VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 28.11.2013
...za mlade
28.11.2013, , Slovenija


cid:image001.png@01CE3AD1.77153EE0

cid:image002.jpg@01CE3AD1.77153EE0

A veš

Ta veseli dan kulture

Tudi letos bodo v torek, 3. decembra, svoja vrata odprli številni nacionalni in občinski kulturni zavodi, zvrstili se bodo brezplačne predstave (za nekatere si je predhodnje potrebno zagotovit brezplačne vstopnice), razstave, koncerti, predavanja, vodenja in delavnice.

Predavanje: Delo danes - za zaposlitev jutri

Pripravi se na čim lažji prehod iz šole/študija v prvo zaposlitev že danes! Dokončaj študij, beleži si svoje izkušnje, vmes pa ne pozabi na še na ostale aktivnosti, ki ti lahko zagotovijo službo. Katere? Pridi in zaupali ti bomo. Predavanje bo potekalo 9. 12. ob 17.30 uri v Galeriji Škuc. Rok prijave do 8. 12. 2013!

Uradna Facebook stran programa Erasmus+

Evropska komisija je objavila uradno Facebook stran za program Erasmus+, novi evropski program na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa. Obišči jo!

Evropske priložnosti za mlade

Evropski mladinski portal je objavil seznam evropskih priložnosti za mlade. Roki za prijavo so do konca leta.

Klub K4 in Združenje DrogArt vabita na brezplačno delavnico Abletona

Klub K4 in Združenje DrogArt vabita na brezplačno delavnico Abletona, kreativnega orodja za DJ-je, ki se bo odvijala v petek, 29. 11. v Klubu K4. Rok prijave do 28. 11. 2013!

Študijsko srečanje o sovražnem govoru na internetu

Udeleži se študijskega srečanja reACTING to Extreme Right Hate Speech Online, ki bo potekalo februarja v Budimpešti. Rok prijave je 29. 11. 2013.

Razpis za neplačano pripravništvo v letu 2014

Evropska komisija, Predstavništvo v Sloveniji, za leto 2014 objavlja razpis za atipično (neplačano) pripravništvo, namenjeno študentom in diplomantom iz smeri družboslovja in ekonomije. Rok prijave je 3. 1. 2014.

Štipendije za Izobraževanje državljanov Afganistana v Sloveniji

Javni sklad republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije je razpisal štipendije za državljane Islamske republike Afganistan. Rok za zbiranje prijav je določen kot odprti rok prijave in prične teči na dan objave javnega razpisa v Uradnem listu RS traja pa do porabe sredstev.

European Central Bank Traineeships

Evropska Centralna Banka vabi diplomante ali študente, ki so pri zaključku svojega študija, da se prijavijo na šest mesečno pripravištvo.

Fakulteta za računalništvo in informatiko išče programerja

Na fakulteti za računalništvo in informatiko iščejo programerja. V okviru delovnega mesta bodo zajeta predvsem naslednja področja dela: modeliranje procesov v BPMN 2.0, razvoj procesnih aplikacij v okolju Activity. Rok prijave je 25. 12. 2013

Prosto delovno mesto za organizatorja obdelav - programerja

Podjetje IN.SIST d.o.o. v svoje delovno okolje vabi mlade dinamične sodelavce. Omogoči jim pridobitev novih znanj na področju poslovne informatike in razvoja programske opreme. Prijave sprejemajo do 21. 12. 2013.

Publikacija Kakovostne zaposlitve za mlade

Evropski mladinski forum je objavil novo publikacijo o kakovosti zaposlitev, ki analizira, do katere mere so mladi vključeni v začasne zaposlitve, zaposlitve za skrajšani delovni čas, pripravništva in vajeništva.


Testiranje na virus HIV

DIC Legebitra v okviru svojega programa Testiranja na virus HIV in nekatere druge spolno prenosljive okužbe v skupnosti v sodelovanju z Društvom študentov medicine pripravlja dodatna Testiranja v Mariboru in Ljubljani.

Mednarodno fotografsko tekmovanje

Inštitut PIP organizira fotografsko tekmovanje na temo “Reminder of history for a tolerant future of Europe”. Sodeluje se v 2 kategorijah in sicer mladi med 10 in 14 letom ter med 15 in 18 letom. Rok prijave do 27. 1. 2014!

Sodelovanje na festivalu etnografskega in dokumentarnega filma - Ethnocineca

Festival etnografskega in dokumentarnega filma vabi k sodelovanju vse, ki jih zanima izdelovanje dokumentarnih filmov, da pošljejo svoj izdelek. Festival bo potekal med 12. in 16. majem 2014 na Dunaju.

Natečaj za projekt Uravnotežimo moči med spoloma

Ministrstvo za delo, družino socialne zadeve in enake možnosti razpisuje odprti vabljeni anonimni natečaj za oblikovanje vizualne podobe projekta Uravnotežimo odnose moči med spoloma. Rok prijave je 16. 12. 2013.

GLEN 2014 - Poziv mladim v cikel neformalnega globalnega učenja z izkušnjo prostovoljstva v tujini

Zavod Voluntariat vabi mlade med 21. in 30. letom k sodelovanju v aktivnostih globalnega učenja z izkušnjo 3-mesečne prostovoljske prakse v Gani, Beninu ali Indiji. Rok prijave je 15. 1. 2014.

Poziv k sodelovanju mladih prostovoljcev v letu 2014

UNESCO vabi k sodelovanju prostovoljce, stare od 18. do 30. let, ki bi se jim pridružili v letu 2014. Rok prijave je 13. 12. 2013.

Prostovoljski projekti na Japonskem

NICE, partnerska organizacija Zavoda Voluntariat, je posredovala seznam različnih prostovoljskih projektov, ki jih ponujajo v naslednjem letu. Poglejte si projekte, ki jih pripravljajo. Morda vas v deželi vzhajajočega sonca čaka vaš sanjski projekt!

Prostovoljski projekti v Nigeriji

Vas zanima prostovoljno delo v Nigeriji? Preberite si več o tamkajšnjih kratkoročnih, srednjeročnih in dolgoročnih projektih.

Kruno JOŠT in Maja KOHEK: Geek’s Garden

Multimedijski center K6/4 vabi na otvoritev razstave, ki bo v sredo, 27. 11. ob 21. uri. Poglej si, kako reciklirati staro računalniško kramo na kreativen način!

Kavarniški večer vol. 10

December se bo ravno dodobra začel, ko bo svoja vrata ponovno odprla kavarna v Tiffanyju. Pridite in se prepustite performansu prav posebne sorte, ki bo pozitivno vplival na domišljijo in smejalne mišice, ter nato še glasbi izpod prstov in glasilk Katje in Petre, ki bosta razgibali ušesa in dušo. Dogodek bo potekal 5. 12. od 20. ure naprej.

DJ Delavnica

Kiberpipa v sodelovanju z ekipo Beatz Kru organizira dj delavnice. Odvijale se bodo v Palači Evropa 28. 11. 2013 od 20. 00 ure dalje.

Pop-up dom

Pop-up dom letos ponovno odpira svoja vrata! Obiščite ga med 28. 11. in 23. 12. 2013 na Tobačni ulici.

e-NAMIG > za mlade, 27. 11. 2013, št. M 45/13

Članice: Društvo ŠKUC - Info ŠKUC , CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine , DIC Legebitra, KUD Anarhiv , Mladinsko informacijski center , Združenje Drogart , MKL - Knjižnica Otona Župančiča,Zavod MISSS ,Zavod MOBIN - Ej!KArtica .

L'MIT podpirata MOL-Urad za mladino in Urad RS za mladino.

V kolikor ne želite prejemati naše e-pošte nam to sporočite na info.skuc@lmit.org .