VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 02.12.2013
Koni Steinbacher - ustvarjalec in mentor
04.12.2013, , Projektna soba SCCA, Metelkova 6, Ljubljana


VABILO, 29. november 2013

SCCA, Zavod za sodobno umetnost - Ljubljana


Brez žebljev in podstavkov & Postaja DIVA & Animateka 2013

Koni Steinbacher - ustvarjalec in mentor

Predstavitev in projekcija animacij

Sreda, 4. 12. 2013, ob 18. uri

Projektna soba SCCA, Metelkova 6, Ljubljana

Steinbacher-Raj.jpg

SCCA-Ljubljana v sklopu Postaje DIVA, spletnega in fizičnega arhiva video in novomedijske umetnosti, že nekaj let v prednovoletnem času pripravi dogodek na temo animacije. Predstavitev povabljenega animatorja pripravimo kot pogovor, na katerem izpostavimo princip in tehniko animacij izbranega avtorja ter spodbudimo pogovor o produkciji animacij nekoč in danes. Dogodek pospremi tudi razstavna postavitev v Projektni sobi SCCA, ki občinstvu predstavi zakulisje nastajanja animacij.

4. decembra 2013, ob 18. uri, bo naš gost Koni Steinbacher, likovni pedagog, mentor, avtor animiranih filmov in filmski publicist, ki je pomembno vplival na razvoj slovenske ljubiteljske medijske in filmske kulture, tudi kot mentor več generacij mladih filmskih ustvarjalcev.

Animator nam bo predstavil svojo že več kot 40-letno filmsko ustvarjalnost, od Govornika (1970) do Gremo v raj (2011), za svoje delo pa je prejel okoli 70 priznanj in nagrad doma in v tujini. Pogovorili pa se bomo tudi o začetkih filmske animacije v slovenskem prostoru in kako se povezujejo ustvarjalnost, mentorstvo in filmska vzgoja.

Pogovor z ustvarjalcem Konijem Steinbacherjem in predstavitev njegovega dela je del spremljevalnega programa 10. mednarodnega festivala animiranega filma Animateka , ki bo potekal v Ljubljani od 2. do 8. decembra 2013.

VEČ: http://www.scca-ljubljana.si/news_13_58.htm

V sodelovanju z: Animateka 2013

Hvala: Slovenski filmski center, Mestna občina Ljubljana


Kulturna stična točka v Sloveniji

Evropski parlament potrdil program Ustvarjalna Evropa

EU_flag_Creative_Europe_SL.jpg

Evropski parlament je odobril novi program Evropske komisije Ustvarjalna Evropa, ki bo povečal podporo za evropsko kulturo, film, televizijo, glasbo, literaturo, scenske umetnosti, kulturno dediščino in druga s tem povezana področja.

S proračunom v višini 1,46 milijarde evrov za naslednjih sedem let - 9 % več od sedanjega - bo program spodbujal kulturne in ustvarjalne sektorje, ki so pomemben vir zaposlovanja in rasti. Zagotovil bo financiranje za najmanj 250 000 umetnikov in kulturnih delavcev, 2 000 kinematografov, 800 filmov in 4 500 prevodov knjig. Poleg tega bo vzpostavil nov finančni jamstveni instrument, ki bo manjšim kulturnim in ustvarjalnim podjetjem omogočil dostop do 750 milijonov evrov v obliki bančnih posojil.

Program Ustvarjalna Evropa temelji na izkušnjah in dosežkih programov Kultura in MEDIA, ki sta več kot 20 let zagotavljala pomoč za kulturne in avdiovizualne sektorje. Novi program vključuje podprogram Kultura, ki podpira scenske in vizualne umetnosti, kulturno dediščino in druga področja, ter podprogram MEDIA, ki bo zagotovil financiranje za filmski in avdiovizualni sektor. Novi medsektorski sklop bo podpiral politično sodelovanje, prečne ukrepe in nov finančni jamstveni instrument, ki bo začel delovati leta 2016.

Program Ustvarjalna Evropa bo Svet (28 držav članic) dokončno sprejel v naslednjih tednih, izvajati pa se bo začel januarja 2014.

VEČ: http://www.ccp.si/izpis.php?id=1359


Zavod SCCA-Ljubljana, Metelkova 6, 1000 Ljubljana,http://www.scca-ljubljana.si

Tel.: (01) 431 83 85, kontaktna oseba: Dušan Dovč, 051 361 681, info@scca-ljubljana.si

Program Zavoda SCCA-Ljubljana podpirata MOL, Oddelek za kulturo in Ministrstvo za kulturo RS.

Zavod SCCA-Ljubljana je član Asociacije, društva nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti.

(Opravičujemo se za morebitno podvajanje sporočila.)