VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Gornja Radgona 26.06.2007
ZAPORA CESTE V GORNJI RADGONI
, Gornja Radgona

Ljubljana, 14. junija 2007

Spoštovani organizatorji zapore ceste G1-3 v Gornji Radgoni!

Poslanka madžarske narodne skupnosti Mária Pozsonec in vodja poslanske skupine Nove Slovenije Jožef Horvat z veliko zaskrbljenostjo in razočaranjem ugotavljava, da nameravate jutri, 15. junija 2007, pri izvedbi zapore ceste G1-3 v Gornji Radgoni na cesto privesti tudi učence 4., 5., 7. in 8. razreda vaše osnovne šole. Ne nasprotujeva odločitvi nekaterih za zaporo ceste, sodiva pa, da so otroci preveč dragoceni, da bi jih pošiljali na cesto med tovornjake.

Prosiva vse odrasle in odgovorne, naj vendar šolarji ostanejo raje v učilnicah ali na šolskem igrišču.

Želiva pa sporočiti, da sva se danes na povabilo ministra za promet mag. Janeza Božiča udeležila sestanka na temo gradnje pomurskega kraka avtoceste, predvsem pa na temo zmanjševanja tovornega prometa na cesti G1-3. Sestanka sta se udeležila tudi Anton Kampuš, koordinator Odbora za sprotno spremljanje izgradnje avtoceste v Pomurju in Robert Letnar, član istega odbora. Sestanek je bil sklican na željo odbora. Poleg ministra Božiča sta na sestanku sodelovala še ministra Mate in Podobnik, predsednik uprave DARS Siročič, direktor DRSC Žavrlan, direktor DDC Batista, dr. Vidic, mag. Ficko in Zajc iz ministrstva za promet in predstavniki Policije.

Dogovorili smo se, da bo vlada RS v najkrajšem možnem času sprejela uredbo o prepovedi tovornega prometa od 8. ure v soboto do 22. ure v nedeljo in da bo promet nadziralo več policijskih patrulj.

To je bil samo eden od mnogih sestankov in aktivnosti s katerimi želimo pomurski poslanci pospešiti izgradnjo naše avtoceste, obenem pa zagotoviti čim večjo varnost na cesti G1-3.

Kot člana odbora dodajava še, da je do sedaj Odbor za sprotno spremljanje izgradnje avtoceste v Pomurju dobil termin za sestanek na ministrstvu za promet vedno, ko je to želel. Prav tako so se sej odbora redno udeleževali predstavniki ministrstva za promet in DARS-a.

S spoštovanjem,

Jožef Horvat, poslanec DZ RS, l. r.

Mária Pozsonec, poslanka DZ RS, l. r.