VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 19.07.2007
SPREJEM in 2.POLETNA ŠOLA ZA MLADE GLASBENIKE
20.07.2007, , Mestna hiša, glasbena šola

2. POLETNA ŠOLA ZA MLADE GLASBENIKE
V nedeljo, 15.7.2007 je župan Občine Ljutomer gospod Franc Jurša v Mestni hiši v Ljutomeru pripravil sprejem za ambasadorko Češke Republike gospo Ivano Hlavsovo. Gospa Hlavsova je v Ljutomer prispela na zaključni koncert 2. POLETNE ŠOLE ZA MLADE GLASBENIKE.
Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer že drugo leto v sodelovanju z Veleposlaništvom Češke Republike organizira poletno šolo, ki sta jo vodila odlična glasbenika prof. TOMAŠ TULAČEK - violina, rojen v Pragi. Študiral je na Konzervatoriju in Akademiji za glasbo v Pragi. Že kot študent je začel s solističnimi nastopi in veliko let deloval kot koncertni violinist in pedagog v Londonu. Gostoval je v mnogih evropskih državah
(Velika Britanija, Madžarska, Poljska, Češka, Švica, Italija in Avstrija) in
LISETE da SILVA - baročna flavta, rojena na Portugalskem, študirala je na Royal Academy of music, kjer je dobila tudi številna priznanja za njene nastope kot solistka in članica komorne skupine.
Izobraževala se je pri nekaj najbolj znanih izvajalcih stare glasbe, kasneje pa je nadaljevala
študij pri Lisi Beznosiuk in Rachel Brown. Danes Lisete sodeluje z Concertante of London, Spirituso in Mercurius Company. Nastopa pa tudi kot solistka, kjer predstavlja obširen repertoar za flavto in kljunasto flavto.
Korepetitor mladih glasbenikov je bil Štepan Kos - klavir, rojen Plznju, kjer je končal konzervatorij. Akademijo za glasbo je obiskoval v Pragi kot učenec znanega pianista prof. Ivana Klanskega. Zmagal je na številnih tekmovanjih na Poljskem. Nastopa kot solist in član komornih, uspešno je posnel zgoščenko z dvojnim koncertom za violino, klavir in godalni orkester F. Mendelssohna.

Na koncertu v dvorani glasbene šole je sodelovalo dvanajst mladih glasbenikov, slušateljev poletne šole. Izjemno uspešen koncert je potrdil visoko kakovost obeh mentorjev, zato si tudi v bodoče glasbena šola želi sodelovanja z tako priznanimi umetniki.

nazaj