VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 07.03.2014
MLADI POZOR! Prijavite se na: http://goo.gl/dp7502
, Pomurje, obmejno območje Podravja

Vabilo mladim na lokalno-regionalno srečanje projekta Dialoga mladih 2.0:Vključujemo!

Mladi se zopet zbiramo z namenom, da pokažemo, da nam ni vseeno, na našem pomurskem (Prlekija, Prekmurje) in obmejnem podravskem območju. Ključno vprašanje je, kaj lahko mladi storimo, da postanemo bolj aktivni v družbi in na kakšen način si lahko zagotovimo večjo zaposljivost? To je priložnost, da prideš zraven, prispevaš svojo energijo ter sodeluješ pri projektu Dialog mladih 2.0: Vključujemo!

Dvodnevno srečanje bo potekalo v Turistični kmetiji Puklavec, Zasavci 21, 2275 Miklavž pri Ormožu (http://www.jeruzalempuklavec.si/home/ -zemljevid), 22. in 23.3.2014 z namenom vključevanja mladih v procese odločanja o naši skupni prihodnosti.

Vsak lokalni-regionalni dogodek vključuje delo po skupinah, kjer mladi ob podpori trenerjev pripravijo predlog ali konkretni ukrep za izboljšanje stanja mladih v njihovi lokalni skupnosti, v dotični regiji ali celo na nacionalni ravni. Te predloge in ukrepe mladi v skupinah predstavijo odločevalcem (župani, podžupani, direktorji občinskih uprav, občinski uslužbenci zadolženi za mladino, občinski svetniki, predstavniki političnih strank,ki imajo predstavnike v občinskem svetu, direktor Zavoda RS za zaposlovanje, občinski uslužbenec odgovoren za družbene dejavnosti in mladino v občini, poslanci državnega zbora, regionalne razvojne agencije, itd.), s čimer jih nagovorijo, da predlog komentirajo in ga umestijo glede na področje, na katerem delujejo. Do sedaj so se vsi odločevalci pozitivno odzvali ter mlade spodbujali k podobnim projektom in njihovi angažiranosti.

Torej dobimo se v soboto, 22.3.2014, ob 9:00, in nedeljo, 23.3.2014, od 9:00-15:00 v Turistični kmetiji Puklavec , Zasavci 21, 2275 Miklavž pri Ormožu. Po zaključku v soboto bo ob 20:30 izveden koncert mlade skupine Trio Terminus in ocnulu. Vsa prehrana, vključno z eventualnim prenočiščem je zagotovljena, poravnani pa ti bodo tudi prevozni stroški.

Na srečanje z mladimi in odločevalci se prijavi preko http://goo.gl/dp7502 . Za dodatne informacije lahko povprašaš na strukturirani.dialog@mss.si . Z veseljem ti bomo odgovorili na tvoja vprašanja!

Nacionalni projekt strukturiranega dialoga z naslovom »Dialog mladih 2.0: Vključujemo!« ob podpori Nacionalne agencije programa Mladi v akciji in Urada RS za mladino ter v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje izvajata Mladinski svet Slovenije in Mreža MaMa. Tokratno lokalno-regionalno srečanje soorganizirajo Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO (www.klopotec.net ) ter Mladinski svet Ljutomer (www.mc-prlekije.si ).

MSS in Mreža MaMA bosta po vsej Sloveniji med novembrom 2013 in marcem 2014 izvedla 10 lokalnih srečanj, kjer se bomo srečali mladi in tisti, ki odločajo o (lokalnih) politikah (župani, politični odločevalci, strokovnjaki idr.), kaj je treba storiti za izboljšanje področja aktivne udeležbe v družbi in zaposljivosti mladih v lokalnih skupnostih.

Več o srečanju in projektu si preberi na http://mladina.info/o-projektu.html/ .

Mladi smo potencial in ne strošek!

Povej naprej!

Regijska koordinatorka

Nina Stegmüller

ninik5meister@gmail.com

031 212 393