VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 06.08.2007
OTVORITEV MODERNIZIRANE CESTE BABINCI - CVEN
10.08.2007, , Babinci

KONČNO ASFALTIRANA

NAGOVOR OB OTVORITVI MODERNIZIRANE CESTE BABINCI-CVEN, ki ga je izvedel ljutomerski župan FRANC JURŠA :

Spoštovane gospe in gospodje, cenjeni gostje, predstavniki izvajalcev, drage občanke in občani, krajanke in krajani

Prisrčno pozdravljeni na slavnostni otvoritvi modernizirane ceste Babinci - Cven

Ob tem prijetnem dogodku, pomembnem predvsem za krajanke in krajane Babinec, tudi sam čutim zadovoljstvo, ko bomo namenu predali nekaj več kot kilometer dolg odsek modernizirane ceste Babinci - Cven. Na tem mestu je priložnost, da vas seznanim s potekom modernizacije in z nekaj tehničnimi podatki.

Občina Ljutomer in Segrap d.o.o. Ljutomer sta dogovorila podpisala Sporazum o sofinanciranju izgradnje nove Babinske ceste v Ljutomeru, nadaljevanje novogradnje in rekonstrukcije lokalnih cest in javnih poti, katere služijo kot servisne ceste za dovoz gramoznih materialov za potrebe izgradnje avtoceste Maribor - Lendava, odsek Lenart - Cogetinci - Vučja vas.

V sklopu modernizacije lokalne ceste Noršinci - farma Cven (Babinci - farma Cven) se je izvedel izkop in navoz tamponskega materiala ter asfaltiranje ceste. Dolžina cestnega odseka znaša 1080 m. Dela na omenjenem odseku lokalne ceste sta izvajali podjetji Segrap d.o.o. in Cestno podjetje Murska Sobota d.d..

Vrednost opravljenih del znaša 98 tisoč €. Vsa dela so bila začeta in zaključena v mesecu juliju letošnjega leta.

Ob tej priložnosti se želim zahvaliti vsem, ki so na kakršenkoli način sodelovali pri tej investiciji.

Obnovljena in modernizirana cesta naj služi osnovnemu namenu - povezovanju ljudi, hitrejši frekventnosti prometa in boljši komunikaciji. Naj bo vožnja tistih udeležencev v prometu, ki se bodo vozili po njej: mirna, strpna, varna in predvsem brez nesreč.

Želel bi tudi vsem prisotnim, krajankam in krajanom Babincev ter občankam in občanom občine Ljutomer, izreči iskrene čestitke ob praznovanju 51. Občinskega praznika Občine Ljutomer. "