VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 29.08.2007
OBČINA LJUTOMER PRIČELA PONOVNO AKTIVNO SODELOVATI Z USTANOVO dr. ANTONA TRSTENJAKA
05.09.2007, , Ljutomer

Redakcija www.klopotec.net je 22.08.2007 posredovala Občini Ljutomer sledečo vprašanje:

" Prosimo vas, da nam sporočite ali se Občina Ljutomer vključuje v delovanje USTANOVE dr.Antona Trstenjaka in njuni trenutni prireditvi : Forum MARŠALOV PLAN in TRSTENJAKOVA TRGATEV, ki sta za prleško (štajersko) identiteto pomembni prireditvi in kako ? Prosimo za čim prejšni odgovor. "

Odgovor, ki smo ga prejeli 29.08.2007 se glasi :

" V zvezi z vašim vprašanjem, ali se Občina Ljutomer vključuje v projekt Trstenjakov gospodarski forum, ki je organiziran za dne 28. 8. 2007 na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni, vam dajemo naslednji odgovor:

Občina Ljutomer se je v letošnjem letu aktivneje vključila v sodelovanje z Ustanovo dr. Antona Trstenjaka ter tudi poravnala članarino, ki jo plačujejo občine Prlekije, Slovenskih Goric in Haloz. Na podlagi plačane članarine in dogovora z ustanovo, je skupščina Ustanove imenovala na predlog Občine Ljutomer za članico Komisije za štipendiranje Ano Žnidarič, zaposleno v Občinski upravi Občine Ljutomer. Na podlagi navedenega, bodo pravne in fizične osebe iz območja Občine Ljutomer, ki izpolnjujejo pogoje iz razpisa, imele pravico do pridobitve sredstev iz naslova razpisa štipendij in projektov Ustanove dr. Antona Trstenjaka za leto 2007. Tudi Občina Ljutomer je prijavila projekt praznovanja 140-letnice I. slovenskega tabora v Ljutomeru. Pri organizaciji samega Trstenjakovega gospodarskega foruma Občina Ljutomer ni sodelovala, je pa Občina Ljutomer prejela vabilo za forum in za Trstenjakovo trgatev 2007.

Pripravila:

Ana Žnidarič "

VEČ O PRVI NOVODOBNI SLOVENSKI FUNDACIJI NA : www.trstenjak.org