VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Murska Sobota 07.09.2007
Festival
07.09.2007, , Murska Sobota

Petek, 7. september 2007


10:00 Uradna otvoritev festivala
- dr. Žiga Turk
- Andrej Flogie
11:00 Pomurski informacijski forum
17:00 Voden izlet skozi zgodovino računalništva

Več o programu festivala na http://www.frisk.si/program.php

S skupnim trudom večih pomurskih organizacij in posameznikov pod vodstvom nevladne organizacije Gibanje za mladino napovedujemo Festival računalništva in sodobnih komunikacij (FRiSK 2007), ki se bo odvil 7. in 8. septembra v murskosoboškem gradu. Murska Sobota bo s tem dva dni postala vseslovensko središče novodobnih računalniških in komunikacijskih vsebin.

Namen festivala je podrobno predstaviti prednosti novih tehnologij, o njih izobraževati, v vrste zbrati pomurske informatike, prikazati primere dobre prakse in navsezadnje navdušiti ter zabavati obiskovalce. FRiSK 2007 bo glede na svojo programsko pestrost prvi tovrstni dogodek v severovzhodnem delu Slovenije in eden redkih v Sloveniji.

Program je sestavljen iz številnih predavanj, predstavitev in delavnic. Potekal bo tudi pomurski informacijski forum, na katerem bodo domača podjetja širši javnosti predstavila svoje lastne rešitve na področju IKT tehnologij. Ogledati si bo možno pristen računalniški muzej. Obljubljamo vam, da bomo poskrbljeno tudi za zabavo, in najboljši prekmurski bograč. Svoj prihod na otvoritev festivala sta že potrdila dr. Žiga Turk, minister za razvoj Republike Slovenije in Anton Štihec, župan Mestne občine Murska Sobota, prav tako bodo prisotni številni gospodarstveniki, strokovnjaki s področja IKT tehnologij in akademiki.

Čakamo vas v Prekmurju!

http://www.frisk.si/