VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Gornja Radgona 26.10.2007
SONIC BOOM SIX
26.10.2007, , Gornja Radgona

SONIC BOOM SIX (Manchester, UK) punk hip hop reggae + IN-SANE (Gornja Radgona, SLO)

MIKK Murska Sobota v sodelovanju s Prekmurje Noise Conspiracy in God Bless This Mess records vabi na koncert:

SONIC BOOM SIX

ska punk reggae hip hop
(Manchester, UK)

IN-SANE

HC
(Gornja Radgona)

ZAŠENKI

punk HC
(Murska Sobota)

MIKKov klubski prostor ob 21.30

Vstopnina: 3 €

SONIC BOOM SIX

Sonic Boom Six so se na manchesterski glasbeni sceni pojavili aprila 2002. Nekateri člani so bili v bendu, ki se je imenoval Grimace, in pod tem imenom so tudi izdali en album, nato pa so ustanovili novo zasedbo pod imenom Sonic Boom Six.

Še istega leta so izdali po bendu poimenovan demo, katerega so promovirali na turneji, kot predskupina skanksterjev The Toasters in skapunkhiphop divjakov King Prawn. Prav tako so tourali z Coolijem Ranxom, originalnim pevcem The Toasters in kasneje Pilfers, kjer so nastopali tudi kot njegov spremljevalni bend.

Leto 2003 je prinesto The turbo ep, njihovo prvo izdajo za Moon ska Europe. Ep je doživel serijo odličnih kritik, ki so Sonic Boom Six prinesle nastope na BBC-jevi Radio One oddaji The Lock up. Drugi ep, Sounds to Consume, je sledil leta 2004. Sounds to Consume je leto kasneje izšel v Champion izdaji, ki vsebuje originalne komade, tri remixe, akustično izvedbo in video. Lani pa so Sonic Boom six končno dočakali izdajo celotnega studijskega albuma The ruff guide to genre-terrorism, ki je izšel za Deck Chees records.

Sonic Boom Six niso tipičen ska bend, niti tipičen reggae ali punk bend. So bend, ki jim je uspelo žanre kot so ska, punk, reggae, hiphop, raga, bhangra in hardcore združiti v svežo, udarno mešanico z lastnim pečatom. Glasbo uporabljajo kot medij za socialni angažma, vendar z pravim ravnotežjem med resnim in zabavnim. Njihov zasčitni znak ali zvok je vokal pevke Layle, z značilnim rapping stilom, ki pa v več kot enem komadu dokazuje, da zna tudi normalno peti. Komadi Sonic boom six so zelo raznoliki in v enem se lahko zamenja kopica ritmov, nikoli pa ne izgubijo za njih značilnega groova. Ta raznolikost, prehajanje med žanri, lepljenje in razkosavanje, je poleg Laylinega vokala tisto kar daje samo njim značilen zvok.

myspace stran Sonic Boom Six: www.myspace.com/sonicboomsix

IN-SANE

In-Sane iz Gornje Radgone so z zadnjim izdelkom »Keeping Ourselves Close To The Hearts« in nešteto turnejah po Evropi potrdili, da so s svojim emocionalnim punkom več kot zgledni zastopniki domačega punkrockovskega tabora. Gre za izvrsten emocionalen punkrock s številnimi ritmičnimi preskoki, ki zarisuje vzporednice s skupinami kot so Against Me, Hot Water Music in Propagandhi.

myspace stran In-sane: www.myspace.com/insaneslo

ZAŠENKI

Jesejne 2005 so se iz stare žute kuče na kükle cüli malo načišne zvoke od prle navajenih. Pet lidij, sledi pod imejnon Zašenki, se je zbralo, ka bi malo dregale žifce okolici in tau se je povleklo še v gnejšnje dnejve, vendar z enin članon menje. Na začetke, kak tüde zaj zmejs, so kak skupina špilale priredbe od Niet, Pankrtof, Ramonesof, Sex Pistolsof, Misfits pa se kakše bi se najšle, vendar pa delajo predvsem na SVOJIH komadih. Zvrst teh pa bi verjetno najbole dali k punke, vendar pa bi najšle tüde drüjge primesi, tak ka...punk in MS is still not dead! ;)

myspace stran Zašenki: www.myspace.com/zaschenki