VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 16.11.2007
Pomagajte !
, 18.11 in 25.11.,oddaja Spet doma-Mario RTVS ob 20.uri

Spoštovani!

Na stotine raznih pisem z opisi tragičnih življenjskih zgodb in prošnjami za pomoč nam skoraj vsak dan priroma v naše elektronske poštne predalnike. Včasih jih prepošljemo, včasih brezčutno izbrišemo in le redko se nas ta sporočila tako dotaknejo, da smo pripravljeni pomagati. Vse do takat, ko se kaj tašnega zgodi nekomu, ki ga poznamo, nakomu, ki nam nekaj pomeni, nekomu, ki ga imamo radi. In tokrat jaz prosim za pomoč vse vas, ki vas poznam.

Sobota, 17. marec 2007 je bil usoden dan za tri slovenske družine. Nič hudega sluteč, so se tri žene, matere, skupaj še z dvema otrokoma, odpravile na izlet in nakupovanje čez mejo, v Italijo. A vse skupaj se je končalo še predenj se je sploh dobro začelo. Sreča jim je obnila hrbet in nekaj kilometrov naprej od cestninske postaje Log - Dragomer se je zgodila prometna nesreča, ki jim je življenja obrnila na glavo. Ja, imeli so srečo in vsi so ostali živi. Živi, ne pa tudi zdravi. Otroka sta jo na srečo dobro odnesla. Voznica tudi. Vsaj kar se fizičnih poškodb tiče. Nedvomno pa so vsi utrpeli hude duševne travme. Dve potnici pa sta trajno poškodovani. Diagnoza: tetraplegija je odjeknili v glavah vseh, ki ji poznamo. Življenje na vozičku in popolna odvisnost od pomoči bližnjih, je nekaj kar si nihče od nas ne želi. Kako naprej? Kako pomagati? Kako bodo živeli naprej ob dejstvu, da ima vsaka od niju doma dva mladoletna otroka?

Moja prijateljica Alenka ŽALEC je ena izmed njih. Ženska da ji ni para! V teh zadnjih mesecih je dokazala, da je prava borka! Od kod jemlje toliko volje in takšno energijo mi ni jasno! Jasno pa mi je, da ji bo vsaka pomoč še kako prav prišla! Pravijo, da upanje umira zadnje in možnost, da bi dodatne terapije omogočile izboljšanje (vsaj funkcioniranje rok) obstaja. Vse pa je seveda povezano z ogromnimi finančnimi sredstvi.

Ponudila se je priložnost, da tudi mi pomagamo po svojih močeh. V nedeljo, 18.11. ali 25.11.2007 bodo v oddaji Spet doma (Mario - RTV Slovenija, ob 20. uri) zbirali sredstva za nadaljnje terapije zgoraj navedenih dveh ponesrečenk.

Če lahko, vas prosim za vaše prispevke v obliki klica (klic po mojih informacijah stane cca 1 EURO) ali pa vsaj, da to sporočilo prepošljete vsem svojim prijateljem in znancem in jih s tem obvestite o navedeni akciji zbiranja sredstev.

V naprej se zahvaljujem vsem, ki boste kakorkoli sodelovali!!!

Lep pozdrav.
Mirjana Ranzinger