VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ormož 28.11.2007
AKTIVNOSTI MCO
, Ormož

Mladinski center Ormoz vas vabi:

VODNA AEROBIKA

V ormoškem zimskem bazenu organiziramo tečaj VODNE AEROBIKE. Vse, ki ste zainteresirane za rekreacijo, ki vam bo izboljšala telesno pripravljenost, držo in počutje, ki vas bo sproščala, razveseljevala in vas spodbujala k aktivnosti, ste vabljene, da se še prijavite.

Vadba bi potekala ob sobotah, predvidoma od 17h do 18h, potem imate še možnost eno uro prostega plavanja (torej do 19h). Cena bo najverjetneje 20€ na mesec. Začeli bi v soboto, 1.12.2007. Vse že prijavljenje in še bodoče prijavljene bom natančno obvestila v začetku naslednjega tedna.


Sreda, 28.11., ob 17h, MCO
Ustvarjalna delavnica - Natalija Resnik Gavez: Izdelava novoletnih voščilnic
Izdelovali bomo novoletne voščilnice in pri tem uporabljali kaligrafsko pisavo, zato je primerno za tiste, ki imajo znanje lepopisja. Zbiramo prijave. Kotizacija:10 €, ki jo plačate izvajalki delavnice.


Četrtek, 29.11., ob 17h, Hotel Ormož
Ustvarjalna delavnica - Ana Ratek (Prosvetno društvo »Janez Trstenjak«): Namizni aranžmaji iz naravnih materialov in krep papirja
Izdelovali bomo izvirne adventne venčke (ali druge namizne aranžmaje) iz krep papirja in naravnih materialov. Tudi sveče bomo izdelali iz papirja, tako bodo naši venčki resnično nekaj posebnega. S seboj prinesite naravne materiale, ki jih želite gledati na svojih aranžmajih.

Sobota, 1.12., od 9h do 12h, Kerenčičev trg Ormož
Božični bazar (organizator Turistično društvo Ormož) - MCO smo organizatorji obiska in nastopa glasbene skupine Machu Picchu
Prvo soboto v decembru boste imeli na že tradicionalnem BOŽIČNEM BAZARJU priložnost nakupiti izvirna darila. Stojnice se bodo šibile pod težo prekrasnih izdelkov pridnih rok naših sokrajank in sokrajanovk, MCO pa smo poskrbeli, da vas bo s tradicionalno peruansko glasbo na tradicionalna glasbila poveselila skupina Machu Picchu. Na prodaj bodo imeli tudi južnoameriški nakit in druge izdelke.

Sobota, 1.12., ob 17h, v sodelovanju s Knjižnico Franca Ksavra Meška Ormož, Grajska poročna dvorana
Literarno-športno-potopisni večer - Viki Grošelj: Na smučeh od 0 do 8000 metrov
Ob diapozitivih nam bo (soprog Ormožanke) predstavil omenjeno knjigo, potem pa bo stekel pogovor o njegovem življenju in delu, ki ga bo vodila Marijana Korotaj.
Vikija Grošlja povezujemo z največjimi dosežki alpinizma. Je človek, ki je v 70-ih letih s prvimi vzponi na osem tisočake slovenski alpinizem postavil v sam svetovni vrh in je človek, ki mu je uspelo rešiti Tomaža Humarja iz krempljev Nange Parbata. Je tudi priznan pisec alpinističnih potopisov in člankov. Izdal je kar 10 knjižnih del. Literarna veda se z alpinističnim potopisom skorajda ne ukvarja, pa vendar je ta zvrst med slovenskimi bralci precej priljubljena in kot takšna zasluži več pozornosti.

O svojem življenju pravi:"Hvaležen sem, da mi je bilo dano vse to videti, doživeti in predvsem preživeti. V gorah sem spoznal, kako majhen in nebogljen je človek v primerjavi z naravo. Spoznal sem tudi resnični strah in pogum, pravo tovarištvo, predvsem pa to, da zmoremo več, kot si predstavljamo.


Vljudno vabljeni!