VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 04.12.2007
HVALA TI SLOVENIJA-ZA PRIJAZEN SPREJEM IN GOSTOLJUBJE !
, Tolmin, 06.12.2007 ob 17.uri - Posoški razvojni center

Vabilo !

V prostorih Posoškega razvojnega centra v Tolminu bo v četrtek 06.12.2007 ob 17. uri, potekala okrogla miza o integraciji beguncev v Republiki Sloveniji. Izvajalec projekta: HVALA TI SLOVENIJA - ZA PRIJAZEN SPREJEM IN GOSTOLJUBJE ! je Turistično društvo »Nočni pohodniki« Precetinci, sodeluje pa tudi partnerska organizacija Mladinski center Prlekije, ki vodi svoj projekt v okviru evropske kampanje VSI DRUGAČNI - VSI ENAKOPRAVNI.

Na okrogli mizi v Tolminu bo med drugimi sodeloval tudi vrhunski mednarodni strokovnjak glede poznavanja begunske tematike in sicer mag. g. Eyachev Tefera z inštituta za Afriške študije in nacionalnega koordinatorja Evropske mreže proti rasizmu, kateri bo sodeloval kot uvodničar in kasneje v razpravi( mag. Tefera govori tekoče slovenski jezik).

V razpravi bodo tudi sodelovali predstavnik Ministrstva za notranje zadeve RS, predstavnik

begunske družine iz Kozine ter predstavniki vladnega in nevladnega sektorja Goriške regije. Na okroglo mizo pa so povabljeni tudi predstavniki Urada RS za mladino, ki deluje v okviru Ministrstva za šolstvo in šport.

Namen projekta glede osveščanja najširše slovenske javnosti bo izvajalec tudi realiziral s pomočjo zainteresiranih medijev in javnosti.

TD »Nočni pohodniki« Precetinci

Predsednik : Marjan Pintarič